Алтернатива на Toshiba RAS-B10SKVP-E
Добрее,
Дойде времето да оборудвам втора стая с климатик. Сега обикалям фирмите за оферти. За момента съм се спрял на тази Тошиба. Цената е около 2100лв с монтажа и 3 години гаранция без профилактики.
Това което не ми харесва при нея е:
27dB ниво на шума
при -15 градуса капацитета пада до 40% от номиналния (това не е задължително да е недостатък де)
Това което ми харесва - документацията я има на официалните сайтове. (за сравнение E9DKE е нещо като фантом...)
Бихте ли предложили алтернативни варианти на японски климатици (220V), вписващи се в тази цена?
Re: Алтернатива на Toshiba RAS-B10SKVP-E
Е9ДКЕ не е фантом модела е популятен и сполучлив за времето си - все пак е 4 годишен модел ,аз му имам сервизната документация... японски климатици на 220 волта няма ,алтернатива на Тошибата е MHI 22 ZGX-S
Ето ви сървис менюал за Е9ДКЕ http://store4.data.bg/bashticata/Ser...9_12DKE_SM.pdf
Какъв фантом е бе брат? Това е един от най-продаваните модели за Европа и у нас, новия му вариянт е Е9ГКЕ
Цитат:
Първоначално публикувано от ex-man
Добрее,
Дойде времето да оборудвам втора стая с климатик. Сега обикалям фирмите за оферти. За момента съм се спрял на тази Тошиба. Цената е около 2100лв с монтажа и 3 години гаранция без профилактики.
Това което не ми харесва при нея е:
27dB ниво на шума
при -15 градуса капацитета пада до 40% от номиналния (това не е задължително да е недостатък де)
Това което ми харесва - документацията я има на официалните сайтове. (за сравнение E9DKE е нещо като фантом...)
Бихте ли предложили алтернативни варианти на японски климатици (220V), вписващи се в тази цена?
Mitsubishi Heavy SRK25ZGX-S.
Цитат:
Първоначално публикувано от Alexi
Е9ДКЕ не е фантом модела е популятен и сполучлив за времето си - все пак е 4 годишен модел ,аз му имам сервизната документация... японски климатици на 220 волта няма ,алтернатива на Тошибата е MHI 22 ZGX-S
Малко стара тема ще избутам...
1. E9DKE... айде да не спорим, но документация не се намираше почти 2 години след излизането на модела. Имам такъв и след като го споходи "онзи" дефект мога да кажа че не съм много очарован. Сега отново работи, но... Освен това си потраква. И работи до -5 градуса само (за да бъдем точни - до към -8 -9, когато се чупи)...
2. Вече се сдобих с въпросната тошиба. И аз не вярвах че е японска, на всякъде обаче пише произведено в япония, а тук таме си има и японски йероглифи. Засега доволно, ще видим зимата как ще е...
Тя Тошиба за японския пазар не се сглобява в Япония да не бъдем наивни ... иди виж на 100 волта къде е произведена - Тайван ,китайска провинция е това ... а високия клас Тошибите за японския пазар са уникални ,SAVP-e е като Мидея в сравнение с тях
Това е най-добрата машина на нашия пазар и не мисля че трябва да търсиш алтернатива,машината е тиха,икономична и не на последно място е СГЛОБЯВАНА В ЯПОНИЯ.
Цитат:
Първоначално публикувано от lavsho
Това е най-добрата машина на нашия пазар и не мисля че трябва да търсиш алтернатива,машината е тиха,икономична и не на последно място е СГЛОБЯВАНА В ЯПОНИЯ.
Ами вече не търся, щото ми виси на стената ;)
Цитат:
Първоначално публикувано от Alexi
Тя Тошиба за японския пазар не се сглобява в Япония да не бъдем наивни ... иди виж на 100 волта къде е произведена - Тайван ,китайска провинция е това ... а високия клас Тошибите за японския пазар са уникални ,SAVP-e е като Мидея в сравнение с тях
Общо взето на всяка машина си пише къде е сглобявана.
Тайван няма нищо общо с китай откъм качество поне. И Тайванска техника почти не се намира вече...
Това за мидеата са глупости.
Цитат:
Първоначално публикувано от ex-man
Ами вече не търся, щото ми виси на стената ;)
ЧЕСТИТО!!!
На тошиба завода е в ТАЙЛАНД не в ТАЙВАН
Re:Алтернатива на Toshiba RAS-B10SKVP-E
колеги и аз съм Toshiba RAS-B10SKVP-E която прави вече 2 години и следва да се направи профилактика за да се удължи гаранцията с още една година.
Извикал съм фирмата която ми го продаде и монтира, но много вяра им нямам, така че питането ми е в какво се състой качествената профилактиката (стъпка по стъпка), за да ги следя из късо... :RTFM:
споделям мнението че това е може би най-добрата машина до момента на пазара (естествено чакаме да видим и новото поколение - попълнение Super DAISEIKAI RAS-7/10/13/16/18PAVP-E)
Аре да не прибързваме с подобни епитети коя е най-добрата машина на пазара.Имам поне 10 машини впредвид с доста по-добри показатели и реноме.
А за профилактиката е тооооолкова коментирано из форума,че ако ползваш търсачката,има да четеш до утре.
благодаря ванко68
хубаво е да се прави разлика между епитет и мнение
Цитат:
Първоначално публикувано от vladgad
споделям мнението че това е може би най-добрата машина до момента на пазара (естествено чакаме да видим и новото поколение - попълнение Super DAISEIKAI RAS-7/10/13/16/18PAVP-E)
За съжаление последната ми информация е че цената за България ще е с около 20%по-висока от SKVP-E.