Toshiba RAS-405PDR и RAS-255YR
Здравейте, нов съм и моля за малко помощ при избора на климатик
Здравейте :neutral: искам да се отоплявам основно и само с климатик,моля за малко помощ и отговор на въпросите ми (червеното са трегерите)
[img width=800 height=600]http://img13.imageshack.us/img13/6340/97053407.jpg[/img]
Колко мощен климатик ми трябва за 50 кв. м. помещение на 2.6 височина-или 130 кубични метра в блок панелка.Апартаментът се състои от три стаи,които са една до друга,без врати.Свързва ги само трегер.Искам климатика ми да е Митсубиши.От това,което чета тук виждам,че климатиците са с някакви числа и букви БТУ ?Каква цифра бту ми е необходим за мен? От http://avtelys.com/catalogueOne.php?CatID=mitsubishi виждам,че има няколко типа-бихте ли разяснили с по 2-3 думи какво значи:термопомпа,хипер инвертор и какъв тип е за предпочитане-като водещото в случая е икономия на ток?За покупката мисля да ползвам заем и за това мисля,че разлики около 100 лева няма да ме спрат да взема това, в което ме убедите да взема,и нищо няма да ме спре да взема нещо хубаво,скъпо и икономично най-вече.Съвети приемам всякакви,защото съм далеч от тази материя,а имам нужда сега!
Пояснения:апартамента ми е от тези 3-стайни в средата на входовете на блок тип лоджия с големия коридор(квадратен) Мисля,че един с едно тяло ще ми върши работа (или греша)тъй като ще е в хола,а другото както е видно от схемата са коридор и кухня-за сега не искам да ги затварям с врати,а там и да има някаква разлика от 1-2-3 градуса няма да е фатално....
Благодаря на отзовалите се!
Re:Здравейте нов съм и моля за малко помощ относно избор на климатик
За такова голямо помещение ти трябва доста мощна машина(ако изобщо можеш да минеш с един климатик),необходима ти е мощност над 9,5кв.Според мен по-добрия вариант ще е ако се слажат 2 климатика.А относно икономията ти предлагам да се насочиш към японски модел на 100в.Ако държиш да е Митсубиши ти предлагам 2бр. MSZ FD35 VA(на 220в.).Иначе от 100в. можеш да разчиташ на 2бр. SANYO SAP-DK 28 U,сложени във хола и кухнята ще се справят според мен добре и са доста икономични и тихи.А варианта ти за един климатик е Fujitsu AWY-Z24LBC,като със него имаш малко по-голяма мощност на приблизително една и съща цена със 2бр. SANYO SAP-DK 28 U.
Re:Здравейте нов съм и моля за малко помощ относно избор на климатик
Щом си в панел слагай смело МХИ една 25-ца и една 35-ца и ще можеш да си каниш гости африканци през зимата :)))
Ако можеш да си позволиш взимай японски машини на 100в. съвсем друг клас са.
Re:Здравейте, нов съм и моля за малко помощ при избора на климатик
Леле зомбирах се тук няколко дни..... :081: вече на 100% съм сигурен че ще е 100В само сега ще чакам и някой да ми покаже един мноооого икономичен за 40 кв/м (100 кубика) нов и 2 ръка за да видя какво ще правя защото ми трябва и един за 30кв/м пак така мноооого икономичен и пак така нов и 2 ръка иска ми се някой от редовните да посочи защото тук гледах че:някой си избрал и пита а те "ами този е слаб" ами като не знам какво означават буквите ....а нямам право на грешка защото дръпна ли заем после каквото имам това ще ползвам дълги години....
П.П. поправка на снимката слагам врата на хола към коридора и така стават две помещения
помещение 1 хол и кухня
помещение 2 коридор и детска17.5кв/м (45кубика)(няма я на схемата)
а забравих промених си мнението за марка може и санио дайкин ...пропуснах ли някой?
айде късмет за всички :Drinks: :Drinks: :Drinks: :Drinks: :Drinks: :Drinks: :Drinks: :Drinks:
Като ще теглиш кредит, нека бъде Енергийна ефективност. Поне ще ти върнат част от сумата. Или ще си на чиста печалба, или пък ако го разтеглиш много във времето няма да си на загуба. Помисли над това. Но за ЕЕ може само 220-волтов климатик.
marian1 Аз бих изолирал първо и чак тогава бих слагал климатици.
С добра изолация можеш спокойно да сложиш по малък климатик който ще е по тих и с по висок КОП.
Мисли преди да дейсташ :)
Изолацията е 3/4 от отоплението
Зависи от изолацията.Аз у нас намалих загубите с 1/2 но даваш повече пари за по дебела изолация.
ЕЕ не е за пренебрегване-за моето МХИ srk20zg-s миналата година ми върнаха чисто м/у 250-260 лева при обявена цена 1601 лв. Парите ги имах, но се включих, одобриха ме, дадоха ми кредита, изчаках 2 седмици и го погасих.Познай дали не се топлих за сметка на програмата тази зима и като се замисля май и другата и тя ще е за тяхна сметка. Тази зима с него и една конвенционална 12 и всичката друга консумация нормална за едно семейство + бойлер-132 лв.Най-високата сметка,която съм платил за това таванско помещение с ортак дядо господ.
съжалявам че чак сега пиша,и грешката е моя,да имам външна изолация 4см неопор,пластмасова дограма и скоро мисля да си "облека" апартамента с гкартон колкото да се отлепя от панела (без изолация) само май ще сложа по 2 см стиропор по тавана че тази отгоре хич не я обичам ....
На тавана изолацията трябва да е дебела-2 см е тънко.Топлият въздух се качва горе и бетонната плоча почва да го засмуква за това на тавана се слага по-дебела изолация.Аз лично съм сложил 5 см.
Здравейте на всички :Drinks: :Drinks: да се похваля вече и аз имам монтирани и работещи тошибки :yahoo: и понеже малко в началото ми е объркано реших да питам това онова.Първо ме интересува знае ли някой в дистанционните дали има датчик за температура-питам защото четох че ако има, дистанционното си "комуникирало" с тялото, а понеже искам двете да ги събера в хола (другия климатик е в детската)да не би да си пречат по някъкъв начин ако са поставени на различни позиции?
и втори въпрос има ли някой книжка (не превод на дистанционното-него си го имам) за да я разгледам поне? хм...сега ми идва и една друга идея-А има ли някой от София който иска да пием по бира на приказка за това кой екран на дистанционното за какво е и кой режим как се прилага?И последен с дистанционното на по големия(има повече копчета) мога ли безпроблемно да си управлявам и другия климатик-като това не повлиае на гаранционните условия а другото да го скрия за да е здраво и читаво за резерва?
и не само това,а кой каквото се сети и мисли че трябва да знае един ползвател(абсолютно начинаещ)относно климатиците бих се радвал да знам(..а и ДА,чета в форума доста за да се запозная с общите неща)
поздрав най-сърдечен :Drinks: :Drinks: :Drinks:
Re:RAS-405PDR и RAS-255YR
Здрасти... Тези модели дистанционни нямат датчик за температурата. Спокойно можеш да управляваш и двата климатика с едното от тях. Нямат съществена разлика във функциите който предлагат, стига да са ти дали оригиналните дистанционни. Колкото до книжка, няма да намериш. С удоволствие бих пил бира с теб, но съм от Пловдив....
Пак съм аз....може ли някой да каже какъв е този режим ли е? незнам как да го кажа като не знам какво е? мести се от 1до 5
http://img34.imageshack.us/img34/2131/64264884.th.jpg
При автоматичните режими има корекция на температурата в границите на 5 градуса. Не мога да разбера обаче ти за кои точно режим питаш. Да разбрах- това е режим за обезвбажняване отгоре излиза една иконка на бебе и капка , автоматично е на 26 градуса но можеш да я коригираш плюс минус с 5 градуса. Режима е подходящ ако в стаята има малки деца- вентилатора духа доста слабо, а клапите са максимално на горе, обезвлажнява.