Климатик Toshiba RAS-10SKV-E Мигат Timer и Operate
Здравейте колеги, закъсах с гадния инвертор :help
Климатика си работеше нормално, изключихме го за миене на външно тяло и почистване на филтри. Свършихме тая работа и гадината отказа да включи. Като го пусна на студено няма никаква индикация, вътрешното тяло тръгва, но не и външното. На топло вътрешното и външното не тръгват и след минута- две започват да мигат operate и timer до безкрай. Огледах внимателно да не сме намокрили някъде, но всичко е сухо. Проверих връзките на кабелите и на двете тела и те са наред. Какво значи грешката? Давайте акъл как да го боря утре прасето.
P.S. На външната платка не видях да има диоди.
Re:Климатик Toshiba RAS-10SKV-E Мигат Timer и Operate
Провери го с дистанционното управление, на кои кодове ще отчете грешка и пиши после тук.
Ще ми обясниш ли как става номера. Ако може на български :)
Имаш бутон check на дистанционното управление. Натискаш го, с нещо остро (химикалка), и на дисплея трябва да се появят две нули. От стрелките за настройка на таймер започваш да сменяш кодовете срещу климатика и когато грешката се отчете, ще чуеш изпискване от вътрешното тяло. Виж на кои кодове ще стане това и ми кажи.
Оказа се, че явно все пак сме намокрили платката. Днес като пуснах климатика явно вече сух тръгна нормално. Благодаря за помоща.
Отговор: Климатик Toshiba RAS-10SKV-E Мигат Timer и Operate
Здравейте и аз имам проблем - мигат лампите, дава грешка 02 и 1R на дистанционното.
code “02 : Outdoor block, 1A : Outdoor fan drive system error”. За 1А намирам. Да не би да не е R а А?
Може и А да е, ама той го дава като част от 8-то и аз предположих, че е R.