Отговор: TOSHIBA DAISEIKAI V
Благодаря и на двамата за отговорите,ще потърся в понеделник такава грес....Колкото до "запирането"..ами къде да запират?То се вижда,че пласмасата е пъхната в пластмаса,понататък нямам смелост да човъркам,та не ми е много ясно къде може да "запират",а и все пак няма пъхната клечка я.....:)
- - - - - - - - - -
Ново 25.....Днес посетих-Баумакс,Практикер,Бриколажа.......Навсякъде продавачите не бяха и чували за "силиконова грес"!.....Къде да търся това чудо?/регион Пловдив,Стара Гъзора/!?......
Цитат:
Първоначално публикувано от
Mega
Не съм с Тошовец, ама на старото Хитачи 25YH5, което вече навърши 8 годинки, взе да се чува едно леко отчетливо притракване като е на СЛИЙП, та и аз трябва да го смазвам - от Ка-фланд за други цели съм си вземал едни спрейчета от АВТОмобилните щендери/рафтове - едното е силиконова смазка /пише за гумени и механични части/ , другото е смазка /наподобяваща оръжейна - със шлауха за труднодостъпни места/. Та да търся ли грес или мисля и спрейчетата ще свършат добра работа?
Цената им е от 6 до 9 лв. Пък тая грес 2.20 пък и с доставката ще е по-евтина :) /за който ще си търси, като колегата преди мен/.
Такава грес си намерих във "Викиват",магазина е на Герджика в Пловдив.Българска е и е разработка на някакъв институт или фирма..електроника..нещо такова. Пише ,че е точно за смазване на триещи се части от пластмаса.Да,цената е 2.30-2.50.....Ама още не съм отварял климатика.....
На Лидл отвреме на време пускат едно силиконово спрейче. Вратата на колата ми се беше разскърцала, сигурно половин флакон WD-40 изпръсках и то със сламката доста навътре в пантите, е не се оправи. С тоя спрей скърцането изчезна.
Здравейте , от страната на датчика на вътрешното тяло се появява леко виене от време на време.Та въпроса ми е възможно ли е да е лагер-ако се намира там,или нещо по електрониката.Та ако е лагер ще ми се потвърди правилото че от скъпа машина файда няма.
Лагер е, но защо да няма файда от скъпа машина? На колата си не сменяш ли части понякога?
Защото неможе а и не трябва при машина за 2500лв. на втората година да сменяш лагера.Това и при келевото ми хитачи не се е случвало ,което беше на 7 години.Голяма работа като е японски.То български ако беше щеше да издържи повече .
комшията,чисто ново AMG 65 w12biturbo за 5 месеца -3 пъти рейка сменя..............
Цитат:
DUNDURMA
комшията,чисто ново AMG 65 w12biturbo за 5 месеца -3 пъти рейка сменя..............
Щот' сигурно от бедност и простотия - само втора употреба...? :)
Цитат:
DUNDURMA
Подобни коли се купуват за престиж, а не защото са качествени или евтини за поддръжка. А скъпите климатици би трябвало да се купуват заради съвсем други неща, които изключват подмяната на каквото и да е било след само 2 години експлоатация. Поне аз така мисля.
нали не мислиш ,че в тях се влагат някакви особено различни и качествени части .. пазарна икономика сме :) мотора на турбината е същия като на климатик от 800-1000 лв примерно .. а самия мотор е с китайски лагери нищо че е 250 лв
Без да пиша емоционално, но за тошиба дайсейкай си промених мнението.При това качество климата не би трябвало да е повече от 1500-600лв.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Alexi
нали не мислиш ,че в тях се влагат някакви особено различни и качествени части .. пазарна икономика сме :) мотора на турбината е същия като на климатик от 800-1000 лв примерно .. а самия мотор е с китайски лагери нищо че е 250 лв
Извода е нещо до 1300лв и толкоз.Май приказката ''за каквото си платил това и получаваш ''не е в сила.Както казваше един премиер ''за бога братя не купувайте'',ще се перефразира ''за бога братя не купувайте скъпи дървета''.
1. Кой ви каза, че лагерите на днешните японски машини са японски?
2. Откъде накъде сравнявате произведени преди 7 и кусур години машини с днешните таралясници?
3. Кой ви каза, че дайсейкай V за европейския пазар е произведен в Япония?
4. Защо си мислите, че машината струва повече от 1500-600лв?
Машината си е перфектна, съдейки по това, което предлага и начина, по който го прави. На който не му харесва, на пазара има стари К2У, с японски части, на добри цени. Има и чисто нови мидеи, на по-атрактивни цени, можещи да вършат работата на дайсейкай V, макар и по "малко" по-различен начин. Изборът си е на потребителя.
P.s: Цената на новия лагер няма и 5 кинта. Сменя се.
според мен ако са само едни лагери на мотора се преживява ,сменят се с читави и си го ползваш още дълги години ..
dodo ти като имаш машина за 2хил. и кусур ,какво очакваш от нея -да е здрава и работи като за машина от 1000лв.,или поне качеството да е в пъти по-добро.Въпроса не е в 5лева,а в качеството .Аз дадох пари за качество и комфорт.А дали са японски ,за мен вече няма значение.Заблудата е посевместна.Доверие трудно се печели,и лесно се губи.