Отговор: TOSHIBA DAISEIKAI V
Каква е разликата между 13-16-18ска при положение че хардуерно са еднакви+компресор.Разликата само във оборотите на турбината ли са,и толкова ли са здрави компресорите че при нужда да държат номинал от 6kw -при 18ската.На 13ската при 6kw сигурно ще сработи защитата на компресора ,но хипотетично би ли издържал на такова ''пържене''.Е нямам намерение да го правя.:BigGrin
Ако хардуерно са еднакви разликата е само софтуер. Пък един компресор е достатъчно корав, че да се слага на всякаква машина 10-16, че и на по-мощна (ако останалият хардуер го позволява).
Днес Дайсейкая ме изненада с нещо ново.При външна тем.-3гр със силен вятър,вътре настроен на 22гр вент3 -вратата беше затворена на стаята,изведнъж спря.Гледам не обръща за дефрос,а бачкаше с консумация 340w.Външното спряло,а вътрешното едвам върти.След около 2-3мин. тръгна и пак си бачка със същата консумация.Та защо си е вдигнал минимума,и при какви условия го прави.За първи път го засичам да прави така.Изненади постоянни:(
Аз проблем не виждам, къде ги виждате тези изненади, не мога да разбера.
Ти като му мести вътрешното да не са фъснали фреонеца?
Е та то от години е ясно, че минимумът на 5-цата под +2С скача доста... При мен вечер към 9-10ч като падне външната температура и веднага става жега в стаята... отварям синоптик.бг - 3 градуса... ясноооо :)
Е проблем няма но ми стана чудно защо е вдигнал минимума.Фреона мисля че е наред,поне за сега няма индикации като обледявания и т.н.Скоро го пробвах на hi power духа доволно топло.
Извинявай но колко мислиш, че трябва да му бъде минимума при тези температури.
Не знам ,но си мислех, че при 43куб. на стаята би трябвало да слиза повече.Не е болка за умиралка ,то в това време трябва харчи, за да топли.
На хартия е слаба работа.Но на хария едно ,в действителност друго-може би :BigGrin
Тука идва реч за минималната консумация ,виж как тя от 80 вата отива на 180 ,после 260.Инак това е по номинал дадено ,отдавна се знае, че запазва 40% при -15°.
Да Alexi малко лирическо отклонение
Според таблицата при -15 отдава 1.7кв и консумира 550 вата, това му е максимала така ли да разбирам? Доста добре ми се струва откъм консумация само 550вата и насраща 1.7кв топлинка. Напълно достатъчно за вече едно отоплено помещение.