Re:Колебая се между ПАНАСОНИК KIT-NE-12LKE и Toshiba, RAS-B10SKVP-E
Има проблем в мотора в някои партиди от ІІІ серия, но рядко.6-а серия няма да има никави проблеми.Компресора е стар и изпитан боец, огромно външно тяло, при 6-а серия двигателя на турбината е друг.в Него е събрано всичко най-добро от досегашните серии, за да се получи мощен климатик, с добро пречистване на въздуха, на добра цена.
Значи си струва да дам 200лв. отгоре за Toshiba RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6 , въпреки, че не произведен в Япония.
Струва си, макар и двете машини да топлят помещението ти без проблем.6-а серия има и други добавени екстрички в сравнение с ІІІ и V серия.Да речем йонизатора, КУАЙЪТ режим на турбината
Предложете,нещо около цената на 107 цата.Чудя се пак такъв ли да взема,или има нещо,което бихте ми препоръчали.Стаята е като от снимката на edi1 с ламперия,изолация ПВЦ 13кв. юг. запад.Трябва ли да презастраховам с 10ка, или за същите пари,някоя 7а.
Каква е стаята, да не е спалня, каква температура ти трябва горе-долу.
Абе тя тая 107-ца си е 7-ца всъщност.Трудно ще я възприема като 10-ка,щото я знам колко и е силата при -10 градуса.
Цитат:
Първоначално публикувано от giorgo
Значи си струва да дам 200лв. отгоре за Toshiba RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6 , въпреки, че не произведен в Япония.
Струва ми се,че вече няма да има призведени в Япония дайсейкаи (не че има значение) след като и за японския пазар, върховата серия се прави и тя в Тайланд от тази година. :huh:
И аз мисля, че това беше.Всичко ново ще е в Тайланд.Иначе 107-ицата при -10 запазва около 55% мощност, т.е. максималната идва към 2,3 кв при -10, а номиналната към 1,8 кв.За едно малко помещение, което не е много студено може да се използва.
Стаята е на синковеца,всекидневна,спалня и всичко каквото се сетиш.Температура,каква,ами 22/23гр.Става въпрос пак на тошко ли да заложа.
Бих взел 137-ицата.По-добрия избор е.По-тиха е, повече степени на управление на турбината, с ЕТРВ е.
ОК.Утре стрелям....Благодаря.
Еди, като каза, че 137 е по-добра от 107 се загледах в сервизното и открих освен описаните от теб неща, че и външното тяло е по-голямо (всъщност с размера на Дайсейкай) и има 3 дренажни отвора (два от тези продълговатите)! Вътрешното също е по-голямо (всъщност на 107-чката е доста малко, на фона на сериозни климатици сложени до него е направо смешно) и оттам е по-тихо. Освен това е до -15°. Та 137-цата си е добър климатик за отопление.
Благодаря,deian имам доверие в хората от този форум.