Малко така нещата:)).У нас няма да се появи със сигурност модификацията, понеже ще чини малко повечко пари.
Преглед за печат
Малко така нещата:)).У нас няма да се появи със сигурност модификацията, понеже ще чини малко повечко пари.
Компресорът си е пак 750 вата, гледам фреона е намалял с 100 грама...мощността расте...
Не е намял фреона, пак си е 1,05 като в първата 6,5.Компресора е другата модификация, използвана в 6-а серия.
Явно е само козметично с цел да отговори на новите изисквания за SCOP и SEER.
Аз лично,не виждам къде му е мястото на този модел.Като цена-качество не може да се мери нито с 5та,нито със 6та серия.Малко ми е ни в клин,ни в ръкав,при условие,че другите два са си успешни модели,дори и да му намалят цената до нормални стойности,пак ми се вижда излишен.Или пък ще замести изцяло дайсейкай 5 за 2014 г.?
На 5-та серия идва заместник 7-ма серия. Ще е наличен есента. За 6.5 засега наистина няма интерес, за сметка на 5-та и 6-та серия.
Ако 5-та серия у нас изчезне, Hitachi RAS / RAC x5SX8 ще остане без аналог по качество за ценовия си диапазон.
5 та серия може да откара още 2 години спокойно и не и трябва заместник според мен,но новата авант серия-Е5 още новоизлюпена и плаче за смяна,направо нямам думи.Зле е точно толкова,колкото и FTXN серията на Дайкин.Тошиба не закъсняха да ги последват.Излизам извън темата,за което се извинявам.
Като му знам възможностите под-10 градуса и с тази цена от 2500 нагоре за 18-ица, съмнявам се, че ще се вреди скоро на пазара.Иначе бива машината, ама си страда от болежката на всички еврохитачи под -10 градуса.Ако не му мръднат цената, не виждам как ще си намери пазарна ниша.