1 Прикачен файл(ове)
Подходящ климатик за тези квадрати?
Здравейте!
Понеже не разбирам много от климатици искам да питам хората с опит. Мога ли с това разположение на климатика да охладя тази квадратура и каква е разликата между RAS-167SKV-E и RAS-16PKVP-E и има ли смисъл от по скъпия модел при положение, че ще използвам климатика само за охлаждане? Апартамента е тухла. Кухнята е север, стаята - юг. Благодаря предварително!
Re:Подходящ климатик за тези квадрати?
И двата модела ще ти дойдат малко големи за коридора. :)
П.С. Не стават така нещата.
Цитат:
Първоначално публикувано от BLUE1
С две машини.
+1
2 х Gree GWH09KF.
[img width=800 height=317]http://store.picbg.net/pubpic/A1/F4/480d4e30893ea1f4.gif[/img]
за съжаление няма как в моя случай да сложа 2 машини. с 1 по мощна няма ли начин да стане?
С една мощна машина ще имаш леден коридор, хладна спалня и горещ хол. По принцип не е невъзможно охлаждането, но няма да ти е комфортно, сметката за ток ще е висока.
Техническа ли е невъзможността за две машини?
Няма къде просто да се сложи от другата страна втора машина. Варианта е или коридора или хола :) Каква би била разликата хол - стая в температурата с една машина. Защото ако холът ми вечер е 20 градуса, а стаята 24 нещата са ок
По-добре го сложи в хола, ако е възможно срещу вратата. Разликата може и да по-голяма от 4 градуса, зависи от много фактори, но в коридора категорично не е добър вариант. Преди години в апартамента на жена ми имаше климатик само в хола с мощност на охлаждане 2.8 киловата в големите жеги оставяхме вратата на хола и спалнята отворени и през коридора в спалнята ставаше прилично за спане, но в хола беше студ и компресора не спираше, освен това турбината се слагаше на максимум. Ако спалнята ти в днешните жеги не е като фурна ще успееш да я охлаждаш с отваряне на вратите.
Много благодаря за отговора! А какъв климатик да избера в случая с хола :) Ако го сложа срещу вратата ще трябва да копая тунели за тръбите до балкона към 6м. Най удобно ми се вижда да го сложа на стената която е откъм балкона
Ако е срещу вратата струята му боже да бъде директно насочена към нея и така да охлажда коридора с лекота, а от там и по-лесно ще стигне хладен въздух до спалнята. Същевременно няма да има проблем с охлаждането на хола и бокса. Ако си спестиш копането на канал охлаждането на спалнята ще става много трудно, ако не и невъзможно. Относно машината бих ти препоръчал някой от новите европейски модели на Панасоник, поне японските им събратя се славят с доста мощна въздушна струя. По принцип аз не препоръчвам европейски модели защото не ми харесват -скъпи а, технологично са изостанали.
а защо не RAS-167SKV-E на тошиба
Защото за почти 2000 лева получаваш твърде стар в технологично отношение климатик EER-2.82. Тошиба RAS-402PDR, от 2009 година е с EER- 4.44
ами понеже почти нищо не разбирам от климатици ще съм ти много благодарен да ми подхвърлиш някой читав модел :)
Цитат:
Първоначално публикувано от BLUE1
Защото за почти 2000 лева получаваш твърде стар в технологично отношение климатик EER-2.82. Тошиба RAS-402PDR, от 2009 година е с EER- 4.44
BLUE1 има предвид стар климатик, но нов в технологично отношение. Разбира се, можеш напълно да му се довериш. :Drinks: