Отговор: Ето и един друг модел Daiseikai
Ако кубатурата на помещението е малка, започва да мирише гадно на озон и я спираме. На практика, плазменият филтър трябва да работи известно време, непосредствено преди да се изключи климатизатора. Идеята е да изтрепе гадинките в конденза. После си се подсушава сам. Става въпрос за лятно време.
Първи неприятни факти...дигнах на 27 да усетя струята вътре и да видя как бачка външното, вътре пари , отвън гадината се развъртя яко но се появи неприятно не много силно дрънчене, сложил съм тампони, понатиснах го тук там отпред да усетя от къде идва, дрънченето се усилваше...от къде може да иде иначе на 22-23 не се чува нищо..Нормално ли е като го вдигна на 27 да мисли 2 минути преди да предприеме действия...
Tова си е Suzumi + плазма филтър. 500 лева отгоре са безумно много пари за тази псевдо плазма.
Ами за съжаление вече не се произвежда фуджицу 12ЛД за 1500 лв с монтажа...
Сега има други марки с "плазма"- LG, samsung и така нататък ...
За да кажеш ,че е псевдо плазма явно разполагаш с некви микробиологични и прочие изследвания или съдиш по размера на касетата...ако върши работата за ,която е предназначена си струва разликата....поне за мен...
Аз си купих истински въздухопречиствател от ebay за 370 лева, само плазма касетата му тежи над килограм. Имам и Тошиба с плазма филтър. Разликата е огромна. Да беше 50-100 лева, както и да е, но 500 лева не си струва за мен.
Виж сега не се заяждам просто ми е интересно, как така разликата е огромна как го усещаш, миризмата ли се променя тоест тва е малко субективен фактор, бактериите ,микроорганизмите не се виждат, усещат...за 1600 кинта мисля ,че си чини тошибката...
Ами с въздухопречиствателя усещам въздуха като много по-чист, и като вляза отвън се усеща миризма на озон навсякъде, докато при климатика се усеща само до него, на около 2 метра. И аз не се заяждам, по-добре е с плазма, отколкото без, но просто 500 лева е голяма разлика.
Здравейте! Отдавна чета тук с цел да направя правилния избор на клими за отопление и ми се ще да "възродя" тази леко позабравена тема. Въпросната Тошиба, добър избор ли е спрямо конкуренцията на Е9 Етерея 2014 и Mitsubishi Heavy SRK 25 ZM-S. Панасоника стои доста добре в графата с екстрите, но на равно с това желая и климатик който предлага добре измислени дефрости. Та около 1500лв има ли нещо по добро за спалня? А за хола от досегашния ми избор на Е12, мисля да скоча на една 16ка Сузими +, да не мъчим 12ката. Какво мислите по тази тема, стария Тошо ( Toshiba RAS-10SKVR-E) може ли да се перчи на новите Панасоници?
Представлява сбирщайн от китайски, тайландски и японски компоненти. Компресорът е китайски.
Ясно... Новината за компресора хич не ме трогна. Изглежда до този момент Панасониците остават като фаворити за спалнята, а Сузуми-то за хола. :)
От значение ли са данните за топлоотдаване на
E12QKE:
-10 //3.2кв//
-15 //2,76кв//
RAS-B16N3KV2-E
-10 //3.36кв//
-15 //2.73кв//
Еднакво ли ще се справят?
Около -7 очаквай дефрости на 40 минути от панасоника. Още повече в Русе...
Цитат:
Първоначално публикувано от
Jack Krauser
Около -7 очаквай дефрости на 40 минути от панасоника. Още повече в Русе...
Как от целия форум само твоя панасоник работи така, не знам...
като почнат такива мнения да се пишат и човек... :confused: почва да се замисля, все пак пари се дават, а не вестници. По часочник ли дефростват или при нужда?
Цитат:
Първоначално публикувано от
KI_YOOU
като почнат такива мнения да се пишат и човек... :confused: почва да се замисля, все пак пари се дават, а не вестници. По часочник ли дефростват или при нужда?
Според Джак по часовник, според целият останал форум по нужда. Ако успееш да изровиш една тема, където той сам изпада в едни безкрайни философии и теореми за дефроста ще се смееш от сърце.
За Русе ти препоръчвам да посетиш (изслушаш и послушаш) Виктор Електрик. Това са хора с голям опит, на които можеш да имаш доверие и наистина ще ти свършат работа, независимо на какъв климатик се спреш.