Справка за мнение Daiseikai 6 -13ka
   :cool:Здравейте, имам време да чуя и Вашето мнение докато стане време за купуване. Не трябва да се излагам баш щред тъста :jamaika.. та на въпроса.

Помещениео е трапезария с кухненски бокс, 2 стени външни врата към балкон остъклен ,другото е прозорец 1.50 х 2.00 който ще се смени сега с 3-ен стъклопакет Шуко. Останалите стени гледат към спалня и коридор и стълбище демек вътрешни. Къща тухла без изолация.

Квадратура около 25 м2 стандартна височина 2.50 . Предвидил съм Дайсей 6 - 13 ка . Мисля няма дори да се товари.Идеята е да има запас от мощност. 
Досега отоплението е с печка на твърдо гориво... и вече е тежко да се влачи. :ole Излизаме от каменната ера... и баф в технологичния век.

Има един факт който малко ме притеснява.. зимъска гасне тока отвреме на време.. най -големият ми страх е пренапрежение ,печката не я бърка ама финната клима ? На този етап какво може да се направи според Вас.

Благодаря,
     Re:Справка за мнение Daiseikai 6 -13ka
  за климатика си се ориентирал правилно , за спирането на тока , аз лично имам една печка дето си я купих в ГЪРЦИЯ която е на чиста нафта и е без комин ( пълно изгаряне без пушек ) това гориво е много икономично и си я местиш където ти е удобно . Можеш да погледнеш нещо на газ за екстремни нужди.
  ...за Гърция не знам, ма тук де я намираш тая нафта д'ет гори без да кади?...
   Цитат:

Първоначално публикувано от Symptom  

Има един факт който малко ме притеснява.. зимъска гасне тока отвреме на време.. най -големият ми страх е пренапрежение ,печката не я бърка ама финната клима ? На този етап какво може да се направи според Вас.

Благодаря,

...Ааа!!!
Този ''факт'' трябва да те притеснява...мнооого повече!
Недай си боже ако мислиш да тургаш инвертер (което е логично) ...ша отиде курбан горкия :cry:
Според мен,за твоя случай ти трябва ''само'' един стабилизатор на напрежение ... за контакта който ще захранва климата.
Това са едни 200-300 Гроша,които обаче обезпечават до голяма степен нормалното функциониране на машината :wink:

APC имаха един модел , http://www.apc.com/products/resource...ase_sku=LE1200 , но е до 1200 W проблем ли ще е за машинката при режим на натоварване ако мине тези 1200 W.

Киматика ще се взима 100 %. та остана тоз проблем.

Проблема остава.. :RTFM:сега чета че не е подходящ за климатици... ко прайм. Има ли съфорумец с подобно устройство вързано на климатик. ?! :081:
  За този регулатор пише, че работи с входящо и изходящо напрежение ~120V, там където живееш такова ли е напрежението в мрежата и климатика ти на ~120V ли е?
  Не, дадох като пример за модела.. има си го във вариант за нашата мрежа 220 този изглежда е за САЩ.

Лошото е че си пише че е неподходящ за клими.
  В документацията е казано, че не е подходящ за уреди включително климатици изпълнени с AC motor. Трите мотора работещи в модела климатик, от който се интересуваш не са ли DC? - Я отвори и виж в рекламните брошурки на модела какво пише.

Регулаторът на напрежение трябва да има запас надхвърлящ поне с 30% максималната консумация на товара.
     Отговор: Справка за мнение Daiseikai 6 -13ka
  Слагаш Surge Protector на СОНО, но този който е за бяла техника! При токов удар той спира уреда за 3 мин заради компресора (както прави и дайсекая ако си го настроил да се пуска след токов удар), но все пак още една защита не е излишна. След като тъпата ми фурна от подписа изпатка 2 платки гаранционно и вързах такъв протектор. И смея да твърдя, че действа защото при нас стават някакви токови удари толкова кратки, че почти никой уред не се ресетва с изключение на бойлера (Аристон) и на защитите СОНО. И на хладилника (инверторен) съм с такова чудо, не го знам с какъв мотор е, но около година работи без проблем.