TOSHIBA RAS-221UR- SUPER DAISEIKAI ?
здравейте,
дали климите от тази серия са DAISEIKAI?
понеже са на доста приемлива цена RAS-221UR - около 1400 -1500лв., но понеже са за японсия пазар и се спекулира с инфото за тях, ако са от DAISEIKAI серията дали са с двойнороторен компресор или такъв има само в по-високия клас???
Отговор: TOSHIBA RAS-221UR- SUPER DAISEIKAI ?
според мен липсва една буква за да са. трябва да е "х"DR къде х е буква по която можеш да се ориентираш за годината !някои букви се повтарят! но на доста години.
липсва едно "д" което ще да излезе доста важно и кое го няма в модела.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Ogosh
здравейте,
дали климите от тази серия са DAISEIKAI?
понеже са на доста приемлива цена RAS-221UR - около 1400 -1500лв., но понеже са за японсия пазар и се спекулира с инфото за тях, ако са от DAISEIKAI серията дали са с двойнороторен компресор или такъв има само в по-високия клас???
Не, не са от дайсейкай серията-модела има само прахово самопочистване,хубав дизайн и ще върши работа за малки помещения.Компресора не знам какъв е,но отстъпва осезаемо модела хардуерно и софтуерно от UDR модела.
и аз така си мислех ама да попитам, трябва ми за помещение 15м2, изолирано мисля че ще се справя, ясно ми е че е 7-мица а не 10-ка както го пишат по наште сайтове, нещо не съм фен на европейските модели
виж в името - японците са с като нашите мерни единици 22 е 2.2 киловата е на охлаждане. 25 е 2.5 киловата и така на татък по-лесно е. ;)
7-ци и 10 са в бту и са в англия и америка, и трябва да се смята за да го получиш в киловати.
ако знаеш с каква духалка или конвектор се топлиш можеш да действаш директно без да смяташ бту-тата.
специално този ако не си много добре изолиран няма да ти свърши работа за тази стая.ти знаеш с какво си се топлел досега.
Не съм специалист, но мисля, че 281 UDR ще ти свърши страхотна работа, а и е красавец (особено с цвят "шампанско"). Поне аз към него се бях насочил. Само за цената не съм сигурен, понеже се разпространяват полу-легално...
Абе, новичка е машинката, но е най-хилавата от серията.Външното е 27 кила.На топло е 2,2, развърта до 4,1.КОП-а е добър - 5,64, ама зависи от помещението, с повече от 25 кубика надали ще се справи.При +2 градуса му остават 3 кв.