Отговор: относно RAS16SKV2-E1
Няма да те отвее.СУЗУМИ + е с индекс 16SAV2-E, обикновеното СУЗУМИ е 16SAV-E.Бих си взел ТОШИБА-та.Машината е с двойноротационен компресор, същия като на ДАЙСЕЙКАЙ, двуредов обменник, външно 39 кила.При -15 ти остават 2378 вата при КОП 2,37.Освен това е доста по-мощна от 35-ицата на МЕ.
А бутонът QUIET който е за ниски нива на шум до колко дицибела ги сваля
Като децибели не знам, но степените на вентилация са 9 и при КУАЙЪТ работи на степен L-, която е по-ниска от най-тихия режим.По графиката в инженерното го дават под 30 дб.
edi1 според теб сузумито заслужава ли си.За тези 23-25кв.кое ще е по-добре 13ска или 16ска .Софтуерно има ли нещо общо с Дайсекая.Ако може да ми кажеш нещо повече ще ти бъда благодарен
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Дефроста е същия като при ДАЙСЕЙКАЙ.Управлението на компресора е сходно, с малките разлики за намалените обороти на компресора и съответно намалената мощност на отопление.В общи линии е копие на ДАЙСЕЙКАЙ.Моторите на турбината и външното тяло са ICF серия на ТОШИБА, което е добре.За тези кубици 16-ицата.Машината си заслужава.
Единственото което ме притеснява е дали ще се получава този хладен полъх при намаляне оборотите на вътрешното тяло.При МЕ минимала е 1.6 при Дайкин ftxs 42 e 1.7 а при Тошибата 0.9.С този минимал сигурно ще създава дискомфорт.Хубаво щеше да е ако някой собственик на този модел даде информация,защото на хартия е едно а на практика друго