Отговор: Въпрос относно Toshiba RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6
Може пък да го правят нарочно - да се застраховат. Как могат да знаят къде ще попаднат машините им. Ако попаднат при кофти условия и не размразяват достатачно често, има опасност да се вледенят, а тогава производителите ще трябва да плащат за счупени перки и дефектирали компресори.
В България последните години почти не вали сняг, затова се търсят климатици с редки дефрости. Но я си представи ако живееш на място с истинска зима, където всеки ден вали сняг в комбинация със силен вятър и си купиш климатик, който размразява само веднъж на ден. Климатик с редки дефрости на такова място няма да издържи и 24 часа.
Само дето практиката показва друго. Но тук тя не е на почит. Има теми за нордик моделите, писано е. Но трябва някой да чете. Клиенти с такива модели ги смениха с машини от смотаните с по дефрост на ден. При това в доста тежък за зимна работа град - Годеч. Но това разбира се е практика, не е като теорията нали?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Jack Krauser
... Но я си представи ако живееш на място с истинска зима, където всеки ден вали сняг в комбинация със силен вятър и си купиш климатик, който размразява само веднъж на ден. Климатик с редки дефрости на такова място няма да издържи и 24 часа.
Според мен, един климатик трябва да размразява при нужда. Не по време, не по 1 път на ден. Моите китайски панасоници, 2 от които са вече история, за 12 зими размразяваха точно така, при необходимост. Трудно ми е да си представя, че далеч по-скъпи и прехвалени климатици не могат да размразяват така, както евтини и оплюти китайчета.
Цитат:
Mega
Има теми за нордик моделите, писано е. Но трябва някой да чете. Клиенти с такива модели ги смениха с машини от смотаните с по дефрост на ден.
Ако намеря нордик в изрядно състояние, ще си го взема за мен. Дефростите могат да се оправят, а компресорите им са по-добри от на Тошибите.:)
Цитат:
dimkaraganchev
Според мен, един климатик трябва да размразява при нужда. Не по време, не по 1 път на ден. Моите китайски панасоници, 2 от които са вече история, за 12 зими размразяваха точно така, при необходимост. Трудно ми е да си представя, че далеч по-скъпи и прехвалени климатици не могат да размразяват така, както евтини и оплюти китайчета.
Понякога евтиното излиза по-читаво от скъпото.
Да беше казал, клиента го даде на 1/2 цена. Машина на четири месеца.
Jack Krauser
Moдeлът имa гoлямo знaчeниe. Hopдиĸ nkе ca c ĸoмпpecopи нa 18-ĸи,
ĸoитo ca пo-дoбpи oт тeзи нa Дaйceĸaй и нямaт пpoблeми c тoплeнeтo пpи -15 или пpи -25. A oбиĸнoвeнитe nkе-тa ca c oбиĸнoвeни ĸoмпpecopи. Разбира се че можеш да ръсиш небивалици, но поне си напиши машините които притежаваш.Последно кога не топлят Дайсейките.. при – 15 или при -25 понеже има колосална разлика между температурните диапазони . При -15 твърдението ти е откровена лъжа. При -25 е божа работа кое колко ще топли.
Както пише после колегата няма заяждане но ще е така докато се ръсят откровени неистини.
B Бългapия пocлeднитe гoдини пoчти нe вaли cняг, зaтoвa ce тъpcят ĸлимaтици c peдĸи дeфpocти.
Ho я cи пpeдcтaви aĸo живeeш нa мяcтo c иcтинcĸa зимa,ĸъдeтo вceĸи дeн вaли cняг в ĸoмбинaция cъc cилeн вятъp и cи ĸyпиш ĸлимaтиĸ,ĸoйтo paзмpaзявa caмo вeднъж нa дeн.
Kлимaтиĸ c peдĸи дeфpocти нa тaĸoвa мяcтo нямa дa издъpжи и 24 чaca.
Твърдението ти издава явни дефицити в познанието за този вид техника..и не само .
Интересно как ли не съм забелязал липсата на зима,снаг,виелици, мъгла при -4 ,мъгла при -7.. седмици наред.. Размразяването е според условията и сценария на софта..прочети си ръководствата на какъвто там климатик позлваш. :RTFM:Всичко е на базата на „ Ако-То“ .. Ако са налице условия машината си се оправя сама..Зависи от машината.
;)24 часа повярвай издържа. Даже повече... Дайсейя който се споменава и дето ми е вкъщи съм г о пускал 2012 -та година в най-жестокия студ. Нямаше ни 10 дена и бях неразумен да го изгася . В Милано температурата падна до -12, тук имаше 60 см сняг, на -17 го пуснах като в хола на живущо отгоре и отдолу беше 9 градуса ! Пуснах го на 18.
Той си знае как е работил , на 3 тия ден се укроти да обръща въздуха. Друг топлоизточник не е пускан.. Изводите за умните хора.
Джак нордика е със скрол 900 вата .. същия компресор като на зачеркнатия панасоник от подписа ми .. за него мога да кажа ,че под -10 не топлеше- по простата причина ,че размразяваше по 20 мин на всеки 40 .. и това не е компресор на 18ка ,поне не и при другите марки :) чисто нов все още се намира за 1500 лв 12ката ,но няма особено много желаещи да го закупят ..
Къде се намира чисто нов за 1500 лева? Може ли да дадеш линк?
Тази година дали ще има нещо ново от Тошиба,или ще е само козметика.P.S.Беше изказано мнение че при работа с R32 роторния компресор дефектира по-често от суинга на Дайкин.Възможно ли е да е така.
Възможно е, ако е нова китайска разработка. Фреонът няма нищо общо. Освен ако не е жулил с този фреон 7 - 8 години нонстоп. :lol:
Суингът и той е роторен със съвсем малки разлики. При R32 температурата на кондензация е по-висока, и това може да създаде проблеми с прегаряне на маслото и износване на лагерите на компресора, без значение какъв тип е.
В новият каталог на Панасоник за 2016 гледам, че моделите на R32 са с орязани максимални мощности спрямо миналогодишните.
Това сигурно е направено умишлено, за да избегнат проблемите с новият фреон.
Джак, откъде ги вадиш тия вицове? Масълцата и лагерчетата отдавна се се притесняват от топлото. Колко, мислиш, загрява помпичката? Стотина градуса :confused: или малко повече? Макс мощностите ги ограничават заради SEER и разреждане на дефростите. Така било модерно сега.
Това коментират за новия фреон специалистите по чуждите форуми.
Дай един линк, да видим какви точно специалисти са и на каква информационна база правят заключения.
Пак се заигравате с неща които не са свързани с темата...