RAS-13SKV2-E и RAS-13SKV2-E Каква е разликата?
Здравейте,
моля за помощ!
След дълго избиране, най- накрая се спрях на климатик RAS-13SAV2-E/RAS-13SKV2-E. Днес, след като ми го монтираха, забелязах че модела, изписан върху климатика е малко по-различен - RAS-13SAV-E2/RAS-13SKV-E2. В сайтове на търговци видях, че показателите на втория климатик са по- лоши - максимална мощност 5,00, вместо 5,6, СОР 3,72, вместо 3,89, а и цената е доста по- ниска.
Това два различни модела на Toshiba ли са в крайна сметка? Да ходя ли утре в магазина да ми го сменят?
Отговор: RAS-13SKV2-E и RAS-13SKV2-E Каква е разликата?
Различни са.Най-общо казано, RAS-13SAV2-E/RAS-13SKV2-E е модел СУЗУМИ +.RAS-13SAV-E2/RAS-13SKV-E2 се води междинна модификация между СУЗУМИ и СУЗУМИ +, но със старото външно тяло.Дори официално няма документация за нея.По принцип от тези години с индекс Е2 са моделите SAVR/SKVR.
Много благодаря, ще отида до магазина да видим какво ще правим
Вие колко пари платихте за този климатик???
1599 с монтажа
- - - - - - - - - -
От магазина твърдят, че не са знаели изобщо, че има два различни модела и не могат да ни предложат, този, за който сме си платили. А какво му е реалната цена, колкото и да е относително това?
Инверторен климатик Toshiba RAS13SKV-E2/RAS13SAV-E2 ,1299лв без монтажа е в този магазин,монтажа за "13 е обикновено около 160лв1
Намира се за 1350 лв с монтажа !
от магазина не знаели че има 2 модела .. завалиите ,живи да ги оплаче човек .. това за мен си е чиста измама с поне 200 лв ,разчитат че няма да забележиш .. я кажи фирмата да се знае коя е
То по принцип тази модификация RAS-....SAV-E2/RAS-.....SKV-E2 съществува като сервизно само при 18-иците и 22-ките, за малките машини няма никаква документация, та се чудя, дали ТОШИБА знаят, че я произвеждат.Определено трябва да се знае фирмата, какво значи знам, не знам.
Ами предлагат да ми върнат 150 лв. или да си избера нещо друго. Според вас сам по себе си читав ли е модела или по- скоро да го сменя с нещо друго?
А фирмата ... не знам дали е удобно да се цитират имена, но мисля, че е от по- известните, в смисъл, не е някакво местно магазинче
Това е било целенасочена измама и затова искат да Ви върнат горницата на реалната цена, защото ако опрете до КЗП може да им се стъжни живота. Аз предполагам, коя може да е фирмата, но по-добре я кажете Вие, за да се опазят евентуалните следващи клиенти от порочната им практика.
Антонов Клима
- - - - - - - - - -
А ако се съгласят да ми сложат външното тяло от този климатик - Тошиба RAS-B13UFV-E / RAS-13SAV2-E, климатикът ще работи ли с показателите на оригиналния модел, независимо, че вътрешното ще си остане RAS-13SKV-E2
да го сменят с модела който си платила според мен .. а ако ще ти връщат пари поне 200 лв заплаши ги с КЗП и ще омекнат
Нямат такъв модел, и за мен така щеше да е най- добре
Да ти го сменят с модела Сузуми+ или да ти направят една хубава отстъпка и да доплатиш разликата за класна 9/10 -ка. Колко кубика ще топлиш?