запитване за климатик TOSHIBA - RAS-2212D DAISEIKAI
Здравейте, нов съм в този форум. Бих желал да запитам този модел климатик, ако знаете сполучлив ли е като модел и параметри?
TOSHIBA - RAS-2212D DAISEIKAI
Информация за модела намерих този сайт:
Климатик TOSHIBA Хиперинвертор Япония RAS-2212D DAISEIKAI ПРОМО :: Термо Клима Варна.
Интересува ме до колко е надежден и дали ще върши работа, защото е доста парички. Хареса ми за това, че COP е висок и от сайта консумацията на ел енергия е малка, а вече в реална ситуация само мога да гадая колко ще е.
Ако на практика не е толкова икономичен, бихте ли ме насочили към нещо по-добро в този ценови клас.
Поздрави
Отговор: запитване за климатик TOSHIBA - RAS-2212D DAISEIKAI
За какво помещение ще го използваш и какви му са характеристиките на това помещение.:Модела е 2012 година, но не е нещо кой знае какво, клони към ниските класове, ама то в ТЕРМОКЛИМА всичко е ДАЙСЕЙКАЙ.До към 25-30 кубика помещение може и да стане.Отвори третия ПДФ да видиш малко данни за машината - http://www.toshiba-carrier.co.jp/sup...pe=1&srchRef=1 .
Цитат:
Първоначално публикувано от
nakatasan
..защото е доста парички.
Къде ги видя тия "доста парички"
Здравейте площта на помещението е около 17 кв. м, а височината на стените е около 2,5 м, апартамента е панел с подменена дограма. В процес е да се остъкли и терасата към помещението. Апартамента е с изложение юг-югозапад, среден на 4 етаж, от общо 6 етажа.
Е ми консумация както я дават 0,46-0,65 кВ някъде, не е ли практично?
Машината е базова и според мен е малка за това помещение. Ако вземеш висок клас 22ка може и да стане, но много съмнително. По скоро висок клас 25ца ще ти трябва.
Цитат:
nakatasan
Хареса ми за това, че COP е висок Ако на практика не е толкова икономичен, бихте ли ме насочили към нещо по-добро в този ценови клас.
COP-а му не е висок, а среден- около 4.5. По-доброто и икономично не е в този ценови клас.
Цитат:
ivostoqnov77
COP-а му не е висок, а среден- около 4.5. По-доброто и икономично не е в този ценови клас.
Е, в сравнение с тия дето ги продават за "евпорейските" пазари с СОР 3,6 си е висок.
Но за тия пари, можете ли да ми предложите по-добро и икономично?
Интересно ми е как ги определяте тези класове и кой клас за какво помещение е. Модела от линка е над 3 кВт при отопление.Зимата се топля с маслен радиатор, който си върши идеално работата и отоплява стаята, а е 2 кВт, но консумацията му е също 2 кВт, за разлика от климатика.
Цитат:
nakatasan
Зимата се топля с маслен радиатор, който си върши идеално работата и отоплява стаята, а е 2 кВт, но консумацията му е също 2 кВт, за разлика от климатика.
Разликата е, че радиатора и при -20о си е радиатор, а СОР-а му си е константен. :)