Toshiba RAS-B13N3KV2-E SUZUMI+ или Toshiba RAS-167SKV-E5
За много години живи и здрави ,пожелаван на всички здраве и късмет през новата 2015.
Ето е дилемата ,кои ще е ?
Трябва ми за хол и преходна кухня общо като квадратура 27 кв. около 68-70 кубика е ,къща на 2 етаж , тухла ,дограма пвц 6 камери -3 прозореца,външна изолация , вътре само таваните са свалени с кнауф и минерална вата ,южно -Пловдив :BigGrin , желана температура 22-23 .
Моля за поможа ви .
Поздрави Наско .
Отговор: Toshiba RAS-B13N3KV2-E SUZUMI+ или Toshiba RAS-167SKV-E5
за такова помещение 16ката
В случая 167-ицата.Двете машини са с еднакви по мощност компресори, но АВАНТ-а е с по-голям обем на камерата на компресора и повече кръвчица в системата, еднакво запазват % мощност при -15 градуса.От друга страна СУЗУМИ е с по-тихо външно тяло, но това за кухнята не е решаващо според мен, а ще ти трябва мощност.
И аз мисля ,че 167-цата ще е по добре .
- - - - - - - - - -
Като му гледам характеристиката не е от най-икономичните , въпроса ми е като си достигне зададената тем. ще падне ли под 1kw. Не разбирам от климатици извинявам се за въпроса .
Не е от икономичните.Машината е от ниския клас на ТОШИБА.Всичко зависи от загубите на помещението и поддържаната температура - може и да падне под 1 кв консумацията, може и да не падне при поддържане.
Ще падне.1 кв е много голяма консумация за 27 квадрата, та дори и за 30 квадрата помещение.
Ще консумира средно между 350-400 до 780 вата при поддържане в зависимост от зададената температура и външната температура.
За помещение като това няма как да се очаква консумация от порядъка на 150-200 вата.
При мен дайкина си "прилапва" по 500+ вата при температури трайно под нулата.Като започне от -2 градуса навън и зададени вътре +22 градуса от 500 вата и колкото повече пада навън и аз "вдигам" градусите вътре консумацията расте, но мисля че денонощна консумация 1 кв може да съм имал само в онази студената зима.В други зими е под 500 вата, защото спира-тръгва. Или е около 500 до 780 вата в много студено време.
ще слиза под 1кВ ... аз такава консумация виждам на LCC в подобно помещение само под -10 и зададени 24° ,инак се движи между 300 и 500 вата
Мерди колеги за бързите отговори , отивам да го взимам след няколко дена ,дано всичко е нормално и ми оправдае очакванията ,ще пиша как се държи след монтажа .
И само последен въпрос има ли разлика м/у Е3 и Е5 ?
По добре Е3, ако имаш избор.
аз лично бих се напънал за 16ката сузуми - много хубава машина с двойнороторен компресор и параметри много близки до 16ката дайсейкай 8 която е 3000 лв ..
Toshiba RAS-167SKV-E5 на 1500 лева ми го дават с монтажа ,сега го гледам сузумито на 1690 лева .Климатика ще го взема от приятел който има магазин ако се разберем за 1600 ще го взема сузумито .
ако си му приятел-НЕ ГОВОРИ ЗА ОТСТЪПКА.а ако ти е приятел-САМ ЩЕ Я ПРЕДЛОЖИ
Ако имаш парици за 16 СУЗУМИ, категорично е по-добрия избор пред АВАНТ-а.
тъкмо ще кажеш как се справя ,такива машини почти няма във форума
Цитат:
Първоначално публикувано от
DUNDURMA
ако си му приятел-НЕ ГОВОРИ ЗА ОТСТЪПКА.а ако ти е приятел-САМ ЩЕ Я ПРЕДЛОЖИ
По принцип RAS-167SKV-E5 при него беше на 1600 и ми направи цена 1500
- - - - - - - - - -
с монтажа е това
- - - - - - - - - -
ако някои тарговец от форума и е от Пловдив да пазарим направо за 1600 едно сузуми :)