Отговор: Има ли някой доволен от Toshiba Daiseikai 8?
Цитат:
Първоначално публикувано от
dwrbudr
Ти в колко квадрата си с тоя Дайсекай? При мен 5-цата в хола (20м2) никога не съм я виждал да спира дори при външни 10С и като пече слънце в стаята. Тази в спалнята (15м2) прави някакъв много странен он-офф в рамките на 5-15сек. Даже не знам дали външното тяло спира или само вътрешното.
Стаята е 18кв.м, но при мен има много неприятно вертикално разпределение на температурата. Отдолу е необитаемо помещение и подът стои студен, а таванът е с гипсокартон и задържа топлото горе. Та доста често климатикът се подлъгва от високата темпераура горе и решава, че достигнал заданието и спира.
А жично дистанционно има ли за Дайсейкай-8 или и тук е като 6-цата, нищо няма. Едно такова жично със сензор в него /закупувано като опция по желание/ ще реши на камара народ проблемите. Всеки си слага изолации и гледа да пести от енергия. Аз съм забелязал, че когато едно помещение не се отоплява и е оставено да и изстине колкото позволяват околните условие, няма голяма разлика между температурата на пода и на тавана. Примерно градус два става разликата. Когато обаче се отоплява, дори и темперирано може да стигне над 5-8 градуса разликата, че и повече.
Цитат:
milanov
А жично дистанционно има ли за Дайсейкай-8 или и тук е като 6-цата, нищо няма. Едно такова жично със сензор в него /закупувано като опция по желание/ ще реши на камара народ проблемите. Всеки си слага изолации и гледа да пести от енергия. Аз съм забелязал, че когато едно помещение не се отоплява и е оставено да и изстине колкото позволяват околните условие, няма голяма разлика между температурата на пода и на тавана. Примерно градус два става разликата. Когато обаче се отоплява, дори и темперирано може да стигне над 5-8 градуса разликата, че и повече.
Сигурно си прав, но държа да отбележа, че не това е проблемът при Дайсекай8. Проблемът не е в това, че прави офф, а в това че не може да стартира както трябва след това. В другите 2 стаи има климатици работещи на същите условия, но никой от тях не създава проблем. Да не коментирам че японският Дайсекай в хола дори при тази ситуация си следва доста точно заданието от ДУ!
То е ясно, че проблема няма как да е в изолацията или др. неща, проблема си е някъде по електрониката.:) Ма само те си знаят.
Bobbyap
Имам нужда от нов климатик,защото стария се раздрънка и стана шумен.Н о докато навремето когато го купувах имаше две фирми Panasonic и Sharp,ми беше лесно-бам в Панасоник,бам 2500 лева и си ти.А сега 50 марки на пазара и трябва много да четеш и питаш докато гору-долу се ориентираш и пак няма гаранция,че няма да вземеш боклук...
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Цитат:
milanov
Gree имат такъв I feel сензор в дистанционното.
Как така ти стана ясно, че проблема е в електрониката? Имаш ли го модела? Защото на мен ми е ясно отдавна къде е. Даже съм го написал, ама няма кой да чете. Има сензор, който решава кога да включи машината и когато лъжеш него, лъжеш и себе си, седейки на студено. Как така, 2 зими нито един засегнат от проблема не можа да отдели 4 лева за механичен живачен мини макси термометър и да провери??
"...Как така ти стана ясно, че проблема е в електрониката?..."
Е в какво е?:) То като топлиш някакъв обем е близко до акъла, че може да се получи "температурен балон". Взимат се мерки, включително се предвижда и изнесен сензор за частни случаи /опция/.
С термистор може да се хване много малка промяна в температурата. 0,05 градуса даже. А и сигурно има платки с различни ревизии на софта, без видими външни разлики.
dodo_pv не мисля, че някой от хората с проблеми стои и се надлъгва с климатика си :). Това в кръга на шегата. Проблемът е в електрониката защото климатика иницира пускане: пуска си компресора, сваля клапите, НО не завършва процеса правилно защото не си пуска турбината. Аз не мисля, че в случаят проблемът опира до място на вътрешно тяло, изолации и т.н. По това което на мен ми е обяснено турбината трябва да се пусне след достигане на определена температура на тръбния датчик. Техникът, който сменя платките, забеляза че компресорът се развърта "много вяло", в началото на он цикъла, и според него не се достига нужната температура за да иницира старт на турбината. И по повод безкрайните обвинения, че никой нищо не бил правил, както знаеш аз съм визирал вносителят и даже бяха сменени платки. Не мисля, че един потребител трябва да прави нещо повече от това да си потърси отстраняване на проблемът! Всякави други действия са пожелатални и даже нежелателни!
Образуването на температурна камбана изобщо не е близко до акъла на много хора, с изключение на перманентните обитатели. Когато се знае предварително за наличието на такъв ефект, се поръчва модел климатизатор с функция "I feel", сиреч с наличието на допълнителен температурен сензор в дистанционното управление. Електрониката на коментирания модел не е проблемна, а не е проектирана да работи в температурната камбана на помещението. Както и всички други машини на пазара, при които гореспоменатата функция липсва.
dodo_pv моля те коментирай дали наистина иницирането на въртенето на турбината се контролира от тръбният датчик, защото ако е така обясненението за "температурна камбана" доста издиша?
Инициирането на въртенето на турбината става от тръбния датчик. Със сигурност! Компресорът, преди това, е развъртял до номинал. След като се развърти турбината, мощността му се ограничава до изчеслената, според температурните загуби.
Последно при успиването тръгва ли компресор и има ли консумация или всичко мълчи и ватметъра показва 5..10W
Не знам какво се мъчете. Вземете си MHI ZMX-S серията и забравяте, че имате климатик. Работи супер тихо, на добра цена е и си поддържа градусите без проблем.
Кое му е доброто на цената и какво значи "поддържа градусите", след като ги подминава с няколко? Не виждам тук някой да се мъчи?