Отговор: Има ли някой доволен от Toshiba Daiseikai 8?
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Инициирането на въртенето на турбината се стартира от тръбния датчик. Със сигурност! Компресорът, преди това, е развъртял до номинал. След като се развърти турбината, мощността му се ограничава до изчеслената, според температурните загуби.
Не знам колко е номиналът на 10-ката , но при мен по ватметър консумация при стартиране на он цикъл около 300в (макс 500 вата) тези дни. Второ консумацията почва да пада преди да е тръгнала турбината (пада до под 200 вата за около минута две след тръгването). Не мисля, че е много нормално и според мен в това се корени проблема!
milanov забиването е в последствие. След като компресорът върти известно време на ниска мощност при спряла турбина в един момент той спира. Климатикът остава с неработещ компресор, турбина и клапи свалени надолу и така докато температурата не падне 2-3 градуса за да се "събуди"!
Цитат:
MisterT
Незнам колко е номиналът на 10-ката , но при мен по ватметър консумация при стартиране на он цикъл около 300в (макс 500 вата) тези дни. Второ консумацията почва да пада преди да е тръгнала търбината (пада до под 200 вата за около минута две след тръгването). Не мисля че е много нормално и спорд мен в това се корени проблемът!
milanov забиването е в последствие. След като компресорът върти известно време на ниска мощност при спряла турбина в един момент той спира. Климатикът остава с неработещ компресор, турбина и клапи свалени надолу и така докато температурата не падне 2-3 градуса за да се "събуди"!
Така, подобно става и при 6-цата, компресора работи, консумира 160W, турбината не се върти и продължава с часове. Но не се е случвало да спре компресора в това положение и стаята да изстине или поне не е имало предпоставка от условия да се случи. Даже on/off работи така. То алгоритъма на работа на Дайсейкаите не е измислен вчера, като се гледат сервизните от III до 8 са еднакви, там където е описан начина на работа.
Подробно за "стелта" " ТУК ", с клипче. Пост #313 и #315.
Вижте сега, тези неща не ги пише по сервизните. Машината прави 3 цикъла On - Off, за да изчисли топлозагубите на помещението, при които цикли единствено клапите си запазват положението (не се вдигат) и турбината СПИРА НАПЪЛНО по време на -Off цикъла. При следващия -Off цикъл клапите се вдигат, а турбината върти на ултра ниска скорост, вентилирайки сензора за стайна температура. Подробно съм описал защо и точно как става.
И стига с тая шеста серия, нарочена за дайсейкай ;)
"....И стига с тая шеста серия, нарочена за дайсейкай.." Ако го повториш още 100 пъти ще ти дам климатика и 1000лв. за услугата, че ме отърваваш.;)
- - - - - - - - - -
Дай сериозно, повтори с големи букви какво да направят хората за да изчистят успиването и да си пият ракията доволни, а ние да си спрягаме моят любимец.:)
:Drinks::Drinks::Drinks:
Остави тая работа, dodo предлага местене на вътршното тяло...къде да го сложа?.... на средата на стената, че да му е по-хладно. Дано номера с платките при мен стане, ама като му гледам поведението 1:1 с това което беше преди смяната. Малко съм скептичен, но да видим. Тази сутрин беше 4.7 градуса вънка и си бачкаше,позитивно, но е много рано още за оценки!
Може да мине номера, без да се мести тялото. Но кабелът на сензора за стайна температура ще се наложи да се удължи, за да се изнесе на едно друго място. Ако смяната на платките не е решила проблема, пиши ми на лични.
Успех!
TOSHIBA 43T6V472 PC BOARD - €83. Платка за 10-ката на DK8. Не се знае имали ревизии на софта или всичките са еднакви. Или е от тези сменените.:)
Толкова ли е ценовият порядък на платките за вътрешните тела на климатиците?
На тази цена можеш само да се снимаш с нея....Не ме разбирай погрешно.
Цитат:
MisterT
Остави тая работа, dodo предлага местене на вътршното тяло...къде да го сложа?.... на средата на стената, че да му е по-хладно. Дано номера с платките при мен стане, ама като му гледам поведението 1:1 с това което беше преди смяната. Малко съм скептичен, но да видим. Тази сутрин беше 4.7 градуса вънка и си бачкаше,позитивно, но е много рано още за оценки!
Според мен успиващите се Дайсекаи имат някакъв фабричен проблем с термостата. В сервизното не са ли дадени конкретните условия за старт-стоп?
Примерно при Панасоник за да изключи компресора условието е t(входящия въздух) - t(зададена) > +2.0 градуса в продължение на 3 минути. Компресорът се включва след 3 минутен интервал, ако t(входящия въздух) - t(зададена) < разликата при спиране
Добре направен алгоритъм, затова при Панасониците няма успивания.
Дайсекаите при какви условия спират/тръгват?
2 Прикачен файл(ове)
И на мене ми се видя прекалено тънка цената, то на перални за 360лв продават платката за 200. Макар, че така като я гледам колко да е на себестойност, без процесора няма 10-15$
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=21007&stc=1
- - - - - - - - - -
С 43Т69923 искам да се снимам.:)
- - - - - - - - - -
В ширпотребните сервизни май няма;
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=21008&stc=1
Цитат:
milanov
Макар, че така като я гледам колко да е на себестойност, без процесора няма 10-15$
Определено си струва! За остатъка до 83 Евро, освен транспорта, получаваш тинол, колофон, поялник и инструкция на китайски - как да си я налепиш...
Няма китайски сайтове, от Европа. Сега дали е налична или не докато не се пита.....може да е въдица някаква и да нямат изобщо такъв артикул.
Our Price: €83.49(Excluding 20% VAT)(€100.19 Including VAT)
+€17 доставка
Миланов, отвори нова тема, ако имаш време и постни официалния отговор на Кериър за поддръжката на дайсейкай 6. Мисля, че ще е важно за избиращите висок клас машини. Зарежи я тая тема.
Няма официален отговор, неофициален има. Явно от фирмата майка са решили, че за да се изпише и достави резервна част на официалният вносител трябва да има основание за това. А в случая няма, защото ....
Или е по-лесно било да ми се отговори така. Климатика работи, значи не се занимаваме.
- - - - - - - - - -
Другата седмица почвам да търся по чуждестранните вносители. Ако трябва и до Тошиба Филипините ще се обърна. На сервизното накрая е адреса в Тайланд.:)
Не може след дефрост да събуждам целият квартал, защото виждаш ли климатика решил да се форсира на макс. Да си купиш BMV да почне на всеки светофар да се форсира на 7000об. и да му сложиш една скоба на жилото та да се форсира само до 3500об. / разбирай тошибата ограничена на 50%/
- - - - - - - - - -
Искам да знам защо не се развърта турбината според описанието в сервизното т.е. плавно. Все едно това ново BMV да потегля от светофара винаги с пилене на гуми.
На времето зададох въпроса за рязкото развъртане на 6цата на тошиба Япония, защото тук някои търговци списващи в този форум ме убеждаваха, че не се развърта. От Япония ме насочиха към регионалния представител в Гърция, а от там не успяха да обяснят за дефекта на турбината и предложиха тихо да си приберат недоразумението.