Модел: 1998~2000 година Работно напхрежение: 100V Хладилен агент: R410A Страна произход: Japan Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27°С в помещението): Охлаждаща мощност: 2.2 kW (0.9 ~ 3.0) Консумирана електроенергия: 430 W (85 ~ 710) COP: 5.11 Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20°С в помещението): Отоплителна мощност: 3.2 kW (0.9 ~ 5.0) Консумирана електроенергия: 590 W (75 ~ 1050) COP: 5.42 Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20°С в помещението): Отоплителна мощност: 3.6 kW Допълнителна информация:
Плазмен филтър - електрическа система, работеща с високо напрежение, унищожаваща попаднали във вътрешността на климатика бактерии, вируси, гъби, спори на растения и миризми и други замърсители. Плазменият филтърпредставлява силно отрицателно зареден йонизиращ филтър, който променя заряда на кислорода във въздуха превръщайки го в озон и положително зареден електростатичен филтър. Комбинацията на тази елементи поляризира въздушните замърсители и след това ги неутрализира, като по този начин осигурява чист въздух. Повечето остатъчни замърсители във въздуха, които не са убити от йонизацията остават пленени от електростатичния филтър;
Йонизатор - отрицателните йони, действат нормализиращо върху различни кръвни константи, повишават дихателния капацитет, стимулират функциите на сърдечно-съдовата и кръвоносната система, усилват биотоковете на мозъка, повишават съдържанието на кислород в кръвта, нормализират съдържанието на захар и фосфор, подобряват самочувствието и настроението, лекуват главоболие и преумора, ускоряват асимилацията на витамини, подобряват рефлексите и увеличават способността за концентриране на вниманието;
Благодаря за бързия отговор Аз нищо не можах да открия. Харесах си един такъв, защото ми изглежда доста запазен, пък и с тези параметри мисля ,че ще е по-добър от един нов чешки Дайкин. Сега само годината на производство взе да ме притеснява. Възможно ли е да е 2000 г. и да изглежда като нов на външен вид? Дават му 2 години гаранция.
Според мен е възможно, преди година две една от пловдивските фирми бяха докарали няколко чисто нови национал еолии, а това е модел на почти 20 години. Все пак, добре е внимателен оглед на машината от човек имащ понятие какво да гледа.
Ами май ще разчитам само на фирмата, от която го вземам. Мисля ,че са коректни, защото сигурно вече 20 години се занимават с такива климатици и би следвало да си проверяват стоката, която продават
Впечатления ща имам най-вероятно до месец ,че още не съм се пеместил да живея в апартамнта където е монтиран клатика. Надявам се да не съм сгрешил с избора си и задължтено ще пиша.
За сега мога да кажа, че климатика работи безшумно, топли добре и като разход на ел. енергия ми отчита около 450 вата. Това го засичам по моментния разход на електромера без да има влючен друг консуматор.Като влезна да живея там ще засека при определена зададена темпераура, каква ще измеря в стаята.
Това е при първоначално пускане в необитаван до момента апартамент при отворени врати към коридора и другите стаи. Предполагам ,че като си влезне в режим и си отоплява само всекидневната , която е 20 кв. м , ще падне консумацията