1 Прикачен файл(ове)
Toshiba ras-406gdr в 40кв.м. Отзиви?
Здравейте, мисля да закупя toshiba ras-406gdr, който ще се ползва в 40кв.м. хол на къща извън София.
Имате ли някакви отзиви за тази машина.
Помещението е с 10см изолация и двоен стъклопакет дограма с К стъкло. Има и стълбище към втори етаж, през което малко ще бяга топло.
Дали ще е достатъчен, като мощност, за да поддържа 21-22гр?
Изнамерих таблица с данните на модела, където не мога да разбера какви са тези 7kw в графата на мощността при отопление. Нещо, като "турбо" режим ли са?
Отговор: Toshiba ras-406gdr в 40кв.м. Отзиви?
7 кв е мах топлоотдаване при +2 градуса.Тази машина може да топли и по-голямо помещение, само да е свястно обслужена, ако е втора ръка.
1 Прикачен файл(ове)
Втора ръка е.
В момента на това място има Hitachi RAS - A40Z2 със следните показатели (прикачам ги на картинка). Дали има смисъл да го махна и на негово място да сложа Тошибата?
А Хитачито да иде в друго 40кв.м. помещение, което обаче няма стълбище към горен етаж?
Чудя се какво да правя, понеже въпросната къща в момента е в ремонт и е студена. Няма темперирани помещения и въпросното Хитачи не пада под 700вата при настроена температура 16гр и поддържана в далечния край 14,5гр. Знам, че при тази ситуация не мога да си правя никакви изводи, но трябва да реша дали да взема Тошибата.
Цитат:
Първоначално публикувано от
edi1
7 кв е мах топлоотдаване при +2 градуса.Тази машина може да топли и по-голямо помещение, само да е свястно обслужена, ако е втора ръка.
2006 г. едва ли ще е от кашон, но машината си я бива.
"Дето е топлило, пак ще топли" - както казват дъртите японци...
Ще взема да я взема. Пък и имам камина с водна риза, която мога да настроя да топли само първи етаж, т.е. тези две 40кв.метрови помещения, ако видят зор двете машинки.
Както и да го гледаш, ако е добре обслужена Тошибата е по-добра от Хитачито. А дали ще стопли, зависи колко "малко" топлина ще бяга към втория етаж. В общия случай не е малко, защото топлото бяга нагоре.
Цитат:
edi1
Знаеш ли, всичко става по света.
Преди 3 години купих от продавалника Sanyo SAP-EX45P2. Вътрешното си беше в кашон.
Номинала и на двата е 5КВт. Не очаквай кой знае каква разлика.
Мм, бая е разликата,особено в голям студ.
Цитат:
yavoor
Не очаквай кой знае каква разлика.
Изказване на човек, който си няма и бегла представа от японски модели климатизатори....
Здравейте на всички,
нова съм във форума и имам едно питане, ако някой може да помогне.
Имам климатик втора ръка toshiba ras-406 gdr 20 -ка и се нуждая от ръководство на някой разбираем език, във гугъл има само на японски.
Прилагам линк на японски език на ръководството: https://manuall.jp/toshiba-ras-406gd...oner/#comments
Ще бъда благодарна ако някой ми помогне.
Благодаря предварително
А какво неясно има? :BigGrin Сериозно-за да Ви го даде някой, трябва някой да го е превел. Дано имате късмет. Ако не....инсталирате си Adobe Acrobat Pro DC на компютъра, сваляте тази инструкция, вземате си 5-6 дена отпуск и с помощта и на Гугъл преводач, си я превеждате. Машината е хубава и си заслужава да се ползва пълноценно. Само от любопитство-монтираха ли Ви трансформатор 230/200 V?
Google Преводач превежда и PDF за 2сек.Не е перфе ама горе долу
3,63MB е и не мога да го кача.