Отговор: TOSHIBA Daiseikai 9
Здравейте колега
от това което са ми казали, всички проверени бройки от сервиза идват без йонизатор , същия липсва и в сервизното упътване на тошиба за дайсейкай 9 , но се рекламира че го ИМА
Днес ми смениха електрониката на плазмата, тествана при тях с дни и без проблеми, и пак влезна в авариен режим, забавно :)
Понеделник им звъня и продължаваме опитите да подкараме плазмата
Цитат:
Първоначално публикувано от
Rumb@ta
Как така ти липсва йонизатора? Искаш да кажеш, че при една бройка има, а при друга няма?
Това да не е някакъв рекламен трик.
Плазмата реално йонизира, даже повече от йонизатор,
та да са я кръстили “супер йонизатор”...?
Кръстена е Plasma-Ion Charger.
https://youtu.be/z8KW3AlR6yU
Цитат:
ccankov73
Това да не е някакъв рекламен трик.
Плазмата реално йонизира, даже повече от йонизатор,
та да са я кръстили “супер йонизатор”...?
Зависи от производитела. Йонизатора на някои климатици йонизира въздуха повече от "плазмата" на други.;)
Цитат:
miro_vampiro
Днес ми смениха електрониката на плазмата, тествана при тях с дни и без проблеми, и пак влезна в авариен режим, забавно :)
Понеделник им звъня и продължаваме опитите да подкараме плазмата
Редно е високоволтовата платка да се изтества заедно с основната електроника. Не е кой знае колко трудно да се намери проблема.
Цитат:
Mega
Кръстена е Plasma-Ion Charger.
Това ясно, имах в предвид да са и “добавили” и йонизацията като функция.
При положение, че йонизатора като отделна единица липсва физически ( поне в машината на пишещия).
От тошиба могат да го наричат както си щат. LG пък му викат Plasmaster Ionizer.:BigGrin
Но на рекламната брошура от предната страница защо са показали две отделни устройства за пречистване на въздуха?
След като рекламират 2 устройства, или да го покажат къде е тоя илюзорен супер-йонизатор, или ако не могат - горят, защото подвеждат клиентите.
Всъщност с тези номера тъпанарите от Тошиба даже правят услуга на клиентите си.
Примерно купувам си въпросния модел(не че ще се излъжа някога:)) )ще го ползвам 2 години и като ми втръсне от него и наближи края на гаранцията, ще пусна едно оплакване до комисията за защита на потребителите, че на климатика му го няма йонизатора, който е даден в описанието и рекламите, и ще искам да ми сменят климатика с нов или да ми върнат парите.:BigGrin Далавера.
Ти да видиш.... Сериозно ли?!
Изпратено от моят K9 с помощта на Tapatalk
Цитат:
Jack Krauser
...
Примерно купувам си въпросния модел(не че ще се излъжа някога:)) )ще го ползвам 2 години и като ми втръсне от него и наближи края на гаранцията, ще пусна едно оплакване до комисията за защита на потребителите, че на климатика му го няма йонизатора, който е даден в описанието и рекламите, и ще искам да ми сменят климатика с нов или да ми върнат парите.:BigGrin Далавера.
И най-образно казано, пристигат на другия ден двама юнаци от КЗП с тубичка вазелин, правят ти един масаж, разпитвайки те защо си пропуснал 14-дневния законов период за предявяване на иска за некъответствие. Няма далавера, ша знайш. Загуба на нерви и девственост.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Еми тогава на 14 дена ще се сменява, а не на 2г.:)
Цитат:
Aleksandars
Ти да видиш.... Сериозно ли?!
Колко е сериозно трябва да питаш онези, които работят в КЗП. Те се занимават с такива казуси.
А на мен какво ми пречи ако имах такъв модел, след 2 години ползване, преди да му изтече гаранцията да пусна един имейл до КЗП с нещо от сорта:
"Купих си въпросния уред заради рекламата на двете устройства за пречистване на на въздуха и в последствие установих, че едното от тях липсва въобще.
Мога ли да претендирам уредът да ми бъде заменен с нов, с 2 работещи пречистващи устройства, или ако не е възможно да ми бъдат възстановени парите от търговеца?"
:)
Успех....
Изпратено от моят K9 с помощта на Tapatalk
:offtopic:
Цитат:
"Купих си въпросния уред заради рекламата на двете устройства за пречистване на на въздуха
Ей тук има нещо....
Джак може и да се шегува, но някои изнервени собственици на дайсейкай като нищо биха разходили няколко бройки от онлайн магазините....:)
продължаваме да сме загубени в превода.... Има нагледно видео което колегата Mega е постнал.
Реално се рекламират 2 функции, а за описанията по сайтовете всеки да си носи отговорността.
Това което аз виждам е, че от TOSHIBA никъде не казват, че имат отделно плазмен филтър и отделно йонизатор.