Отговор: TOSHIBA Daiseikai 9
Над 3000 лева струва това, което търсиш. Този дайсейкай си струва заради хладилната си част и комфорта, който е в състояние да предложи. Ако искам хем да спестя пари, хем да ми е готино, бих си купил него.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
чудя се един Daikin FTXM35R/RXM35R Perfera няма ли да е по добре от тоя дайсекаи 9
https://www.youtube.com/watch?v=oI-R3DcAXL4
ако се сравнят двата даисекаи 9 и перфера на хартия
даисекаи 9 -- SEER (сезонен коефициент на охлаждане) 9.5 ,COP (коефициент на трансф. отопление) 5,SCOP (сезонен коефициент на трансф. отопление)5.10,EER (хладилен коефициент на охлаждане)4.67
Daikin Perfera -- SEER (сезонен коефициент на охлаждане)8.51,COP (коефициент на трансф. отопление)4.04,SCOP (сезонен коефициент на трансф. отопление)5.10,EER (хладилен коефициент на охлаждане)4.23
единия е 12 другия е 13 назнам дали от там не идва малката разлика
перферата ще е много хубав климатик и аз съм го загледал
Аз пък бих избрал Префера, но подов.
На отопление комфортът е много по-голям спрямо стенните бракми.
https://www.youtube.com/watch?v=OFDI_BumW_o&t=85s
Отговор: Re: TOSHIBA Daiseikai 9
подов ама няма къде да го сложа много секции мебели няма място за подов
чакаи да ви питам ще си купувам даисекая 9 климатика от https://nicemag.bg тези читави ли са да не са някакви измамници че намалението много голямо да не ме цакат нещо това 630 лева намаление е бая а пък никога не бях ги чувал тези. Някои ако е взимал нещо от тях някакви каментари да ми каже
Е, щом няма място за подов - вземай стенен.
Какво намаление?!
До колкото си спомням, тошибите от години се продават на тези цени.
Ако взимаш тошиба си вземи тошиба внесена от Ахи Кериър, щото от друг "вносител"......хммммммм...
От два дни насам машината ми държи завишена консумация. Филтрите са чисти (чистени пред 5 дни).
Дори в топъл ден като днешния, консумацията не падна под 300 вата.
Пак преди 2 дни за първи път "хванах" машината, че се "успива" - никаква активност на вътрешното тяло, но пък за сметка на това консумация на ток между 120 и 270 вата... Ей така за нищо :scared:
Някакъв лек за тези 2 малки проблема?
На какво задание е бил този дето се успива, на 20° ли?
- - - - - - - - - -
По първия, вентилатор на 2-ра.
По втория, термистора за стайна на 2м от климатика, в буркан, шише, стиропор.
Много му е нов за да вади термистора. А като се сетя, че искаше да сменя Еджовете с Дайсекаи.
е ,това с успиването надали е новина за колегата ,препрограмиране да духа постоянно и това е ..
Аз прежалих 1година гаранция (е то трябваше да плащам за третата година профилактика) и на мой си риск го изкормих. То мойто не се траеше де.:)
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
На какво задание е бил този дето се успива, на 20° ли?
- - - - - - - - - -
По първия, вентилатор на 2-ра.
По втория, термистора за стайна на 2м от климатика, в буркан, шише, стиропор.
24°, авто вентилатор.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
splendor
Много му е нов за да вади термистора. А като се сетя, че искаше да сменя Еджовете с Дайсекаи.
Още го мисля ;)