Отговор: TOSHIBA Daiseikai 9
монтиран е в добре изолиран, на на първи етаж хол - 20 кв.м и държа отворена врата към коридор. Температурна разлика около 20 гр. при теста, но иначе държа вентилатора на авто. Така е реално безшумен и незабележим. Спи се комфортно и много рядко изключва, пада до около 140 вата. В кухнята имам Panasonic Z25TKEW Etherea, който в сравнение с тошибата работи само он/офф, но като тръгва струята му загрява в рамките на минута, докато ако тошибата е изключила минават над 5 минути да тръгне и може би още толкова да влезе в режим. Това е вероятно заради по-голямото тегло на климатика и тръбния път - на тошибата е около и над 3 метра, докато на Етерията е само метър.
Не е от тръбният път. Може би развърта с 200...250W.
така е, но и на по-големите мощности реагира осезаемо по-бавно от панасоника
Цитат:
Първоначално публикувано от
Mega
Като екстри може би, но дефроста им няма нищо общо. За климата в Пловдив предполагам са ок. В София не вървят тези машини. Да не говорим за безумния wi-fi модул, дето чакаш командата с минути.Иначе съм съгласен, за тези пари, машините трябва да са бъкани с екстри. Машина за сурова зима трябва да има перфектен дефрост алгоритъм.
Само информативно, на 12LTC или на Daiseikai 9 е по-добър дефроста?
PavP, и двете машини си размразяват чудесно. Добър дефрост е различно понятие за всеки. Имах случай на клиент, оставил 10-ка от 9-та серия да му топли цялата къща на 8 градуса, след което заминал за месец извън страната. Определено не му се беше получило.
Mega, видях, че и ти си с 9та серия отскоро. Предполагам с нея си подменил старото MHI.
Сподели сравнение на двете машини и какво се случи с MHIто.
да не е някоя върната от клиент :))
Цитат:
PavP
Само информативно, на 12LTC или на Daiseikai 9 е по-добър дефроста?
Според мен на втория.
Цитат:
Jack Krauser
Според мен на втория.
LTC според сервизното има контролни дефрости на 3.5-4ч. и он/офф цикли. При Тошиба това го няма. Това не прави дефроста на LTC лош.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Gyokov
Mega, видях, че и ти си с 9та серия отскоро. Предполагам с нея си подменил старото MHI.
Сподели сравнение на двете машини и какво се случи с MHIто.
Да, вече съм с нова машина в дневната. Реално я пуснах днес, още я следя. Засега никакви пукания, много комфортна, до сега няма off вече 5-6 часа, не се чува, не се усеща. За консумация ще споделя след няколко дни, защото чакам Sonoff-a, който ще седи в корпуса. MHI-то за съжаление се проби някъде по външното тяло след 12 години служба и отиде в офиса за ремонт. След това ще иде на вилата да си дослужва предполагам. ;)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=33265&stc=1
Ха честито!
Гледам, и хубав монтаж са ти направили...
Цитат:
Kasap
Ха честито!
Гледам само хубави неща пишат из форума за Toshiba и реших и аз така да се набутам. ;) хаха
Mега, на нова машина и малко прасе не бързай да се радваш. Още зима не е видяла, а ти, май, не си от Петрич?
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Цитат:
dodo_pv
Mега, на нова машина и малко прасе не бързай да се радваш. Още зима не е видяла, а ти, май, не си от Петрич?
Daiseikai от зима не се плаши, не го мисли. ;) Пък и не е като да не ги монтирам.
Честито,ама що не сложи пак Хеви?