Отговор: TOSHIBA Daiseikai 9
Цитат:
Първоначално публикувано от
Vanser
Поне десетина дни мисля да минат, да се загреят стените и ще видя колко харчи
Това със ЗАГРЯВАНЕТО на стените е невъзможно с този вид отопление. Токущо проверих стените и тавана в най-отопляваната стая в дома си(апартамент с южно изложение, изолация на външни стени и таван + троен стъклопакет), която вече се отоплява повече от два месеца без прекъсване и всички стени са абсолютно студени( една идея по-топли((най-много ДВА градуса)) от тези в офиса, който се намира в къща без никаква изолация и се отоплява също с климатик от 01.10.2024 без прекъсване). Щом и температурата на въздушния поток е 47 градуса, машината си е напълно здрава - търсете проблема другаде.
Цитат:
Gena_bs
Благодаря за линковете, ще ги изчета тези дни. Значи поразцъках ватметъра. 1786 е най високата консумация, която е отчел. известно време работи на 1,7, после като пресметнах средния разход от пуска за интервал от 5 часа се получава 1, 27 кв./час. От около 2 часа след 19.00 ч. го гледам периодично и разхода се движи в диапазона между 800 вата и 950 вата. В стаята е 22.5 гр. при зададени 24 на трета степен на вентилатора. Ако вдигна степента вдига и стайната с 1 гр. до 23.5. Но 2 градуса разлика винаги съм имал с всеки климатик, който съм имал. Забравих да кажа, че тръбния път е 6 метра. Външното тяло е на северна стена, защото иначе се получаваше тръбен път около 15 метра.
Номиналната консумирана мощност на отопление е посочена 600W.
Тя основно зависи от външната температура и термозагубите в сградата, и конкретното помещение. Последните в твоя случай са значителни.
Мека подова настилка от типа на черга, килим и подобни значително подобряват комфорта.
Без да се гледат термометрите, какво е субективното усещане в помещението?
Остави настройките на 24 градуса, но намали вентилатора на 2 степен. Не знам колко са общо, а и не ми се чете сега упътване...
Пусни и клапите да се движат в колкото степени на свобода могат. Поне докато не почувстваш някакво затопляне.
Ако не ти е комфортно, остави ги на стандартно положение - към пода.
Качи една снимка или схема на разположението на вътрешното тяло в помещението.
Имам едни съмнения, че не е спазено минималното отстояние от съседни обекти - стени, таван, ъгли, мебели и подобни.
Надявам се си наясно, че за оптимална работа на климатика е необходимо помещението да е със затворена врата.
А не да се правят опити за отопление и на коридора. Особено в твоята ситуация.
Също така да не се влиза и излиза от стаята през 10s, примерно.
Относно температурата на стените - ако има термомост, неизолирани външни такива и съседни помещения без отопление се усеща студ.
Няма значение типа на отопление - дори с печка на дърва, на 2-3 метра от нея вече аз чувствам как подът и стената "дърпат".
В същото време до 1м от печката всичко е нагрято до над 28 градуса!
Дай го на пълна мощност да видиш каква температура ще изкара, защото с тия 1700 вата тия 47 градуса са малко, ако температурата е минус 10 тая машина ще духа студено. Имам един дърт Хаиер с тошиба компресор, купих го втора употреба за 200 лева с монтажа - работи по-добре.
Моя 402 EDR сега го пробвах ,1500-1600 вата изкара 52 градуса на изхода.
Около 47 градуса на изхода при 24 зададени си е ОК.
Няма да прави лабораторни изследвания чак. Машината, според мен, си работи нормално.
Има два варианта:
1. на климатичната система не й достига мощност, заради големите топлозагуби на стаята
2. вътрешното тяло е инсталирано на неподходящо място, ограничващо входящия и изходящия въздушни потоци.
Т.е. не са спазени изискванията от Installation manual
Нищо му няма на климатика и си работи съгласно условия и начина на ползуване в които е поставен. Да се загреят стени се изисква огромно количество енергия.
И три пъти по-голям климатик да вземеш разхода няма да падне.
Колко градуса беше в стаята преди да пуснеш климатика?
Цитат:
Gena_bs
Няма да прави лабораторни изследвания чак. Машината, според мен, си работи нормално.
Има два варианта:
1. на климатичната система не й достига мощност, заради големите топлозагуби на стаята
2. вътрешното тяло е инсталирано на неподходящо място, ограничващо входящия и изходящия въздушни потоци.
47 градуса ама при зададени 24, ама компресора работи на 1700 вата и няма накъде повече. Падне ли външната на -10 ще дигне на 2000 вата ли?
Ами вече е паднал под 1000W, търпение бе хора.
След 2 дена темпериране ще стане ясен реалния разход.
Аз залагам на около 400-500W :wink:.
То е ясно, че като темперира помещението и ще свали на 400-500 вата, но при 1700 вата на компресора при външна температура -1 0 +1 градус е твърде малко, пак питам какво правим при -6 и при -10 - вдига консумацията на 2000-2400 вата ли?
- - - - - - - - - -
пускам Хаиера на пълна мощност да видя какво ще измисли като температура на макс вентилатор и макс градуси и закачен ватметър
@slip in,
Как ще работи твоят хаир при твоите условия и режим на работа няма значение за никого!
Освен за обитателите на твоето жилище и конкретното помещение.
Не разбирам на кого и какво се опитваш да докажеш?
След 8 мин 1780 вата, най-висока степен на турбината 57.2 - реално 56.2, защото този ел. термометър със сонда съм го засичал с един лабораторен термомртър за инкубатор и дава един градус от горе.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Gena_bs
@slip in,
Как ще работи твоят хаир при твоите условия и режим на работа няма значение за никого!
Освен за обитателите на твоето жилище и конкретното помещение.
Не разбирам на кого и какво се опитваш да докажеш?
изходяща температура от 47 градуса при пълна мощност на компресора не е Ок., ама той и човека ще си го разбере. Като падне на -6 или на -10 ще се изясни работата - на минус 7 му дават че трябва да отдава 3 киловата.
- - - - - - - - - -
сега при външна от 1 градус се е закроти на 350 вата и 26 градуса изходяща при 22 градуса в стаята
- - - - - - - - - -
и HRS9 и Gena_bs са в пълна заблуда, че тези 47 градуса при 0 градуса външна температура и максимална мощност на компресора са ОК.
Цитат:
Gena_bs
Има два варианта:
На 95 см от лява стена и 100 от дясната е сложен. От тавана са 15 см разстояние, повече не може, защото е на трегер над врата 1, 50 широка.Сложен е така, че обдухва пряко цялата стая. Единствено външното тяло е на северна стена. Монтажа му е ок, това е оптималното позициониране на вътр тяло. Днес консумацията се движи в диапазон 600 до 800 вата. Поддържа 23 гр. в крайния ъгъл на стаята. Отбелязвам че измерването на температурата на жалузите е направена с ръчен живачен термометър, а консумацията може и да не е била на 1700 към момента, защото по късно чатнах, че уреда е отчел пиковата кинсумация и стои на нея, докато не натиснах копче някакво да да показва текущата само. Ше го видя в студа тая седмица какво прави
Ползвайте си със здраве машината и не се безпокойте, от всичко казано досега и всички тестове които сте направили става ясно, че е напълно здрава.