Грешка 03 1F Toshiba shorai RAS16 R32
Здравейте,
напоследък,много често климатикът влиза в някакъв авариен режим.Започва да мига синя светлина.След изключване на предпазителя
се рестартира и работи нормално.Преди го е правил няколко пъти за 3 години,но сега почти всеки ден
От чека на дистанционното видях,че грешките са 03 и 1F.Какъв може да е проблемът?
1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Грешка 03 1F Toshiba shorai RAS16 R32
03 показва, че проблема е във външното тяло. 1F не е хубава грешка. Свързана е с компресора.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=41509&stc=1
Имам я тази грешка и аз на два климатика Shorai edge 10ки. Според мен е от компресора, защото външните тела си ставаха все по-шумни с времето. От 2 седмици чакам Ахи да се размърдат и да ги погледнат...
не знам дали има значение ,но Тошиба ползва във всичките си модели стари компресори ГМСС за фреон 410 ( а са на 32 ) ,наляганията са различни
Наляганията нямат голяма разлика.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
не знам дали има значение ,но Тошиба ползва във всичките си модели стари компресори ГМСС за фреон 410 ( а са на 32 ) ,наляганията са различни
https://th.bing.com/th/id/OIP.MzPmgv...pid=ImgDetMain Виж какво пише на табелката. Снимката е само за илюстрация, не е за конкретен модел.
Благодаря за отговорите.За съжаление и днес го направи.Надявах се да изкара сезона,ама ще се наложи да викам техниците.
Здравейте отновоТехника дойде,почисти датчиците,изми хубаво вътрешното тяло и вече 10 дни няма проблем.
Аз откакто отпадна задължителната профилактика,почиствах само филтрите,но явно не е достатъчно.
Извода е: Мийте ги тия климатици.Надявам се да съм бил полезен.
извода за мене е купувайте читави климатици ,че Саньото за 20г 1 път го разглобих да му измия турбината и топлообменника ...
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
извода за мене е купувайте читави климатици ,че Саньото за 20г 1 път го разглобих да му измия турбината и топлообменника ...
Да, ама качеството на машините преди 20 години и тези сега не е същото.
това май важи само за Тошиба .. другите машини са си ок
Може би не само, като се сетя за четирипътния на Фуджицу и то при един от водещите им модели а и професионалистите пишещи тук постоянно говорят за DOWNGRADE сигурно има резон не вярвам сериозни хора като Александър и Мега да говорят празни приказки. А за SANYO само комплименти мога да изкажа, имаме телевизор на марката купуван от кореком през 1990, който си работи и до днес.
Здравейте. Нова съм във форума и още не мога да се ориентирам съвсем, затова използвам тази тема. Климатикът ми(Toshiba RAS-13PKVSG-E) спря да работи във режим отопление. Преди да спре външното тяло стана много шумно и пищеше, а след това вътрешното просто спря да работи. Прочетох във форума как да го проверя за грешки и излизат 12 и 1F. Естествено ще повикаме техник веднага, но ще се радвам на мнения, които ще ме ориентират какво да очаквам.