лятото сложихме една мидея в офиса - msg-18hr. още отначалото ми изглеждаше като сглобявана за 5 лева - капачетата за насочване на струята се застъпват едно друго, има 1 пръст луфт между долното и ръба, горното опира в гредата с пантичките, в резултат на което като му дадеш swing спира по средата, докато долния си прави пълен ход и става пълен хаос. абе ей такива глупости. но приех, че за 1200 лева толкоз.
месец след като я сложиха пича дойде да ни донесе най-накрая гаранцията и каза, че й бил изтекъл фреона (?!). извика двамата си пазванти, те я напълниха и ужким всичко беше ток. обаче сега когато температурите паднаха и я подкарахме на отопление, нещо ми се струва, че хич не й е читаво. спира и започва да размразява на всеки 20-30 минути. вътрешното тяло по това време издава ебаси въздишката, а отвън избухва облак пара. през цялото време от дупката на пода на външното тяло капе вода, но много осезаемо и постоянно. дрениращия маркуч от вътрешното тяло си отвежда конденза, но двете нямат нищо общо. въобще цялата долна част на външното тяло постоянно е с висящи капки. не мога да кажа и че на 30 градуса и надута на макс отоплява повече от духалка. вярно, че помещението е голямо, но кпд-то ми се струва доста зле. иначе когато си поставя ръката на изхода, духа доста топло, така че предполагам фреона не е изтекъл отново.
но това със замръзването нормално ли е?