Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 25 от общо 25

Crown CSD 12 A 410 DC - грешка F9

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Re:Crown CSD 12 A 410 DC - грешка F9

Така е, конвенционалният климатик е опростена машина, поне евтините като Crown, затова и ориентирането по проблем не е сложно занимание. То и ориентирането при по-сложните машини не е проблем стига да се познават като начин на работа.

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Щом е CROWN номера на грешката няма значение.Грешката е направена още при закупуването му!По ТОЗИ въпрос съм писал достатъчно в този раздел НЯМА ТАКЪВ КЛИМАТИК -Освен "климатик" при покупката си "КУПУВАШ" и допълнително екстри- нерви, ядове, време и последващи харчове(още пари за ремонти) за в бъдеще-за да не скучаеш(особено зимата). И без обиди насочени към членове на форума-те нямат вина за покупката на тази марка климатици

4. Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от vclima
    Вносителя най-вероятно има договор с някой от големите сервизи- Б-я сервиз, Пан сервиз или Роял сервиз, които за тези пари които прибират за да се пишат в гаранционните карти, могат да ти дадат поне кодовете, но ако за толкова време не си разбрал без кодове какво му е на конвенционален климатик, значи си си сбъркал професията.
    а ти като си толкова отворен защо неги знаеш

5. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от mirchi02
    а ти като си толкова отворен защо неги знаеш
    Това ако се отнасяше за мене/тъй като не се имам за много отворен/, аз имам кодовете на всички машини с които работя и които ми трябват.

6. Тук е от
    Jun 2010

имам същата грешка F9 външното тяло въобще не тръгва а вътрешното за малко и исписва грешката при вас същото ли е

7. Тук е от
    Jun 2010

Някои ако търси части за модела CSD-12A410DCI без компресора да ми пише може да спести някои лев

8.  

9. Тук е от
    Jun 2010

Търся компресор за инвертор CROWN модел CSD 12 A 410 DCI

10. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

При изгаряне на компресор се образуват киселинни съединения, затова едновременно със смяната на компресора се слага антикиселинен филтър (Burn-out filter drier) да неутрализира киселинността - около 100 лв. Ако не се неутрализират киселинните съединения ще доведат до разрушаване лаковото покритие на намотките и влошаване смазването на движещите се части, което ще доведе до изгаряне и на новият компресор някъде до 1 година.

След като киселинността се неутрализира (след около 1-2 седмици се прави тест на маслото за това) се маха киселинният и се слага двупътен филтър дехидратор - около 40 лв.

11. Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    При изгаряне на компресор се образуват киселинни съединения, затова едновременно със смяната на компресора се слага антикиселинен филтър (Burn-out filter drier) да неутрализира киселинността - около 100 лв. Ако не се неутрализират киселинните съединения ще доведат до разрушаване лаковото покритие на намотките и влошаване смазването на движещите се части, което ще доведе до изгаряне и на новият компресор някъде до 1 година.

След като киселинността се неутрализира (след около 1-2 седмици се прави тест на маслото за това) се маха киселинният и се слага двупътен филтър дехидратор - около 40 лв.
    Точно така !

12. Member
    Тук е от
    Nov 2007

Браво на valen1.Така се работи.Аз не бях влизал 2 години във форума и "малко" на патерица пиша
    Кроуна го смених с друг.Между другото са добри машини за цената си.Имам доста монтирани и проблеми съм имал само на 2 модел с IPM модулите и то статистически доста рядко,което не е абсолютно никакъв проблем,стига да си оторизиран.А да,и новите модули са читави.
    А за това дали работят топлят и са икономични в моя блок имам и Кроуни,и доста "Японски" климатици.В добри отношения съм с комшиите,и ако някой толкова иска да се увери да заповяда на по ракиена обиколка с елементи на разговор кой колко е доволен от климатиците си.Няма лоша марка,има лоши модели,малоумни продавачи,скапан сервиз и т.н.Затова има фирми за климатизация,отиваш и питаш ..

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Климатик Crown CED41S - DSI инвертор грешка E7
    От modac във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 0
    Последно: 10-12-11, 11:28
  2. грешка Е471, самсунг AQV12VBA грешка Е471??
    От blajoblajo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 9
    Последно: 10-02-11, 15:26
  3. Crown CSD 12A410 DCI - грешка F6
    От FormatC във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 1
    Последно: 28-06-08, 19:13
  4. DVD+USB Crown
    От odar във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 2
    Последно: 15-01-07, 22:09
  5. Tv CROWN 32
    От skalata6290 във форум Други телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 10-09-06, 20:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе