Така е, конвенционалният климатик е опростена машина, поне евтините като Crown, затова и ориентирането по проблем не е сложно занимание. То и ориентирането при по-сложните машини не е проблем стига да се познават като начин на работа.
Така е, конвенционалният климатик е опростена машина, поне евтините като Crown, затова и ориентирането по проблем не е сложно занимание. То и ориентирането при по-сложните машини не е проблем стига да се познават като начин на работа.
Щом е CROWN номера на грешката няма значение.Грешката е направена още при закупуването му!По ТОЗИ въпрос съм писал достатъчно в този раздел НЯМА ТАКЪВ КЛИМАТИК -Освен "климатик" при покупката си "КУПУВАШ" и допълнително екстри- нерви, ядове, време и последващи харчове(още пари за ремонти) за в бъдеще-за да не скучаеш(особено зимата). И без обиди насочени към членове на форума-те нямат вина за покупката на тази марка климатици
а ти като си толкова отворен защо неги знаешПървоначално публикувано от vclima
Това ако се отнасяше за мене/тъй като не се имам за много отворен/, аз имам кодовете на всички машини с които работя и които ми трябват.Първоначално публикувано от mirchi02
имам същата грешка F9 външното тяло въобще не тръгва а вътрешното за малко и исписва грешката при вас същото ли е
Някои ако търси части за модела CSD-12A410DCI без компресора да ми пише може да спести някои лев
Търся компресор за инвертор CROWN модел CSD 12 A 410 DCI
При изгаряне на компресор се образуват киселинни съединения, затова едновременно със смяната на компресора се слага антикиселинен филтър (Burn-out filter drier) да неутрализира киселинността - около 100 лв. Ако не се неутрализират киселинните съединения ще доведат до разрушаване лаковото покритие на намотките и влошаване смазването на движещите се части, което ще доведе до изгаряне и на новият компресор някъде до 1 година.
След като киселинността се неутрализира (след около 1-2 седмици се прави тест на маслото за това) се маха киселинният и се слага двупътен филтър дехидратор - около 40 лв.
Точно така !Първоначално публикувано от valen1
Браво на valen1.Така се работи.Аз не бях влизал 2 години във форума и "малко" на патерица пиша
Кроуна го смених с друг.Между другото са добри машини за цената си.Имам доста монтирани и проблеми съм имал само на 2 модел с IPM модулите и то статистически доста рядко,което не е абсолютно никакъв проблем,стига да си оторизиран.А да,и новите модули са читави.
А за това дали работят топлят и са икономични в моя блок имам и Кроуни,и доста "Японски" климатици.В добри отношения съм с комшиите,и ако някой толкова иска да се увери да заповяда на по ракиена обиколка с елементи на разговор кой колко е доволен от климатиците си.Няма лоша марка,има лоши модели,малоумни продавачи,скапан сервиз и т.н.Затова има фирми за климатизация,отиваш и питаш ..