Здравейте на всички първо и след това към въпроса. Откакто е монтиран въпросният климатик - юни 2005г. след като му направя "check" на F11 започва да писука няколко пъти. Скоро се сдобих със сервизно описания на тоя модел и там пише, че тази грешка е за 4- way valve или V coil. 2 пъти питах "специалистите" от Ямбол които са го монтирали - но отговор така е не получих. Друго нещо което реших да провбам днес от четенето на форума - да задам температура примерно 23 градуса и да задам скоростта на вентилатора да е на 3-та степен. Задавам аз всичко и климатика тръгва. Естествено докато не вдигна необходимата температура- вентилатора не тръгна на тази скорост. След известно време - не засякох колко - тръгна . Дотук добре но идва и другото: след като в стаята явно е станало 23 градуса - спира външното тяло ?!? и вътрешното минава на минимална скорост на въртене - това нормално ли е ? До тук се надявам да съм бил точен в обясненията и да сте ме разбрали. Въпросите които се обособиха са два:
1. За грешка F11 и трябва ли да я има или не и как да действам.
2. За спирането на външното тяло при достигане на температурата и почти спиране на вентилатора на вътрешното тяло
Моля ако някой има същият модел, ако може да направи тези проби за да сравним данните.
Молба към всички които пишат - за да не се наводнява поста с отговори - е гати .. сериозно ли ... и т.н. - да пишат хора имащи опит или поне идея как да се действа.