Първоначално публикувано от
vlad_4o Здравейте, на първо място ще кажа, че наистина моделът е доста стар, но в продължение на 10 години вършеше прекрасна работа, почти нон-стоп - и лято, и зима, без изключване.
Както става ясно от темата, климатикът ми е Panasonic CS-A9BKP. До скоро работеше прекрасно, нямаше проблем дори при много ниски температури. От няколко дни обаче, когато температурите вечер и през нощта паднат под -5 градуса, вътрешното тяло на климатика духа много слабо, почти студен въздух, а капакът стои в едно положение. И така в продължение на часове. А външното тяло се чува, че работи. Когато външната температура се покачи и вътрешното тяло влиза в нормален режим.
Вчера викнах майстори. Изчистиха питата на вътрешното тяло, измихме прахта от детайлите и т.н. Провериха фреона и се оказа, че почти няма нужда от допълване, като допълниха малко.
Към обяд температурите навън бяха високи и климатика си работеше нормално. Обясних им проблема, но те май не ме разбраха, защото към момента машината работеше. Все пак направиха профилактиката и се надявах, че нещата ще се оправят. Но ето, че и тази нощ и в момента климатикът пак е като "забил". Няма как да ги викна точно в момента, в който не работи нормално, защото това е сутрин и през нощта.
Та въпросът ми е машината се е амортизирала и толкова си може вече или има някакъв проблем, който климатикаджиите не могат да уловят? За сравнение, както казах по-горе, много години не съм имал проблеми и знам как работеше климатикът и колко добре топлеше. А и не е от студеното време, защото първо не е чак толкова студено и в другата стая има Econavi, който работи перфектно.