какви насоки ти дадоха за тоя звук ? едната от моите машини понякога прави така .. от вътрешното не се чува но се чува в стаята от външното
какви насоки ти дадоха за тоя звук ? едната от моите машини понякога прави така .. от вътрешното не се чува но се чува в стаята от външното
Пиша и тук за да се види от повече хора --Купувам климатик Toshiba Ras-251 или 281 PDR(2009) или UDR(2010)--
Пуснал съм и обява, някои ако има предложения го чакам на лс
Здравейте колеги,
ще ви отправя един въпрос от името на един мой приятел. Става дума за новия базов модел на Тошиба 2514М. Гласим го за 15 кв изолирана стая. Смятам че машината няма да има проблем в такова помещение и се надявам че мненията ни съвпадат. С какъв компресор е, топлообменници и т.н? Заслужава ли си покупката на това животинче сравнено с европейския му събрат Сузуми +? Единственото ми опасение, е че ще идва малко шумен за спалня.
днес влизам в офиса ,някой от колегите спрял климатика последния работен ден .. навън -10-12 ,в стаята 12-13 градуса ,викам си ще има изпитание - включих го с очакване да забълва жега със страшна сила но останах разочарован .. бавно набра обороти с много мислене ,духа топло но не и горещо с някакъв среден дебит ,не можа да стопли достатъчно топлообменника че да включи максимална турбина .. сега близо 2 часа по късно е попречупил въздуха но е много далеч от зададените 21 градуса .. удари и един дефрост преди малко ,5-6 минутен ( беше позаскрежил леко ) .. нещо не съм очарован от топлоотдаването 16 сузуми при -10 ...
никаква ,явно работи на максимална мощност и без тоя режим .. след дефроста се пооживи малко и ускори турбината ,но въздуха не е горещ който изкарва ,според мен топлоотдаването няма и 3кВ в момента .. след малко напускам офиса и ще го оставя така ,дано до утре да темперира - тежки са условията за климатик тия дни
Ами не знам от какво зависи, това дали струята да гореща и колко. Тошибата вкъщи също дори когато гони темп. не духа с много гореща струя, а пък МХИ в спалнята не може да духа освен с гореща... Дори тази сутрин към 6ч. (не знам колко градуса беше в София), но хевито си духаше гореща струя.
На 2-ри януари се върнах от гората. PDR-a в 15 м2, вътре 12-13 градуса. Повече от 22 не можа да направи за 24 часа, духа хладно, бачка на 1,1 кW. Скъса се от дефрости през час без да е заледена питата. Подовият Дайкин 35 в 22м2 - вътре -5, водата в тоалетната замръзнала, вее горещо, стенният FTX50GV в почти същото помещение - духа и той горещ въздух, все едно кюмбе съм запалил. За 3-4 часа направиха 20 градуса вътре.
Да сравняваш 7-ца в 15м2 с 50-ка в 22м2 е меко казано смешно...
Ми максималите им са почти еднакви, подовият пък е с 5 kW пиково, но е къде в по-лоши условия, без отопление вътре е почти колкото и навън, но духа горещо. Факт е, че веят хладно тия Тошиби под нулата.
Няма как, пробил съм дупки горе, не ми се занимава вече с ремонти и робуване на климатици. Вдишвам дълбоко озона и се успокоявам, че поне плазми имат!