Страница 70 от 101 ПърваПърва ... 2060686970717280 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,036 до 1,050 от общо 1507
Like Tree330Одобрявам

Toshiba Carrier

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Отговор: Toshiba Carrier

лоша работа - на мен BDR ми е само с един отвор и много лесно почва да трупа лед отзад м/у тавата и кондензатора.
    Този пост е редактиран от tony34al; 26-01-16 в 12:48.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Шумен

А аз смятах да си купя Сузуми когато моето ДКЕ ме предаде ама нещо не иска

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

след поливане с топла водица тръгна ,в момента изглежда така .. заскрежава и дефроства на 40 мин ,навън е +3 - явно вижда зор да стопли макар че му зададох само 18° .. справя се за сега ,но ще трябва да мисля за нагревател на тавата явно .. има доста климатици по сградата - това на снимката са Осака и Панасоник ,от другата страна има 2 хитачита - такова ледено блокче като Тошибата обаче второ няма
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    aruba_man одобрява това.

5. Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Шумен

Продължавам да си мисля че модела си е добър за парите си. Явно имате големи топлозагуби в това помещение.

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Има много ясно .. за това е 16ка в 25 квадрата .. друг толкова мощен климатик по сградата няма .. иронията е ,че като го поръчвах си викам ей сега вече ще се топля безкомпромисно ,а тия останалите с осаки и панасоници да му мислят

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    Има много ясно .. за това е 16ка в 25 квадрата .. друг толкова мощен климатик по сградата няма .. иронията е ,че като го поръчвах си викам ей сега вече ще се топля безкомпромисно ,а тия останалите с осаки и панасоници да му мислят
    Тези с осаките и панасониците как са?

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ами ти ги виждаш на снимките .. обледен няма ,вече колко е топло не знам ,на осаката и помагат с една духалка съм виждал но не се спира бачка си

10. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Димитровград

Абе Алекси нещо да не би да има загуба на хладилен агент. Аз бих направил една профилактика. То вярно че помещението е изтинало ама +3 градуса ясно време и да бичи дефрости на 40 минути не ми се струва много нормално.

11. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от Иван Вълков Виж публикацията
    Абе Алекси нещо да не би да има загуба на хладилен агент. Аз бих направил една профилактика. То вярно че помещението е изтинало ама +3 градуса ясно време и да бичи дефрости на 40 минути не ми се струва много нормално.
    Не знам дали обърна внимание, но половината тяло е в лед, а помещението е преохладено. Напълно нормално е да бичи дефрости. И ще продължава да ги бичи докато не се свали целият лед и поне малко успее да постопли.

12. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Димитровград

Видях предните снимки, но все пак....темепературите се покачиха ако се и огрева от слънцето все си мисля, че трябва да се е поизчистил. Алекси бе писъл че в помещението сутринта е било 10 градуса. Сега по обяд при тези положителни температури си мисля че не е нормално. Все пак на снимката се виждат и останалите тела на другите климатици по фасадата как не са или поне не толкова обледени. А както е споменал Алекси са машини от нисък клас.

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

леда по топлообменника се образува по следния начин - заскрежава ,после заскрежава много ,докато се сети да размрази - само че вече скрежта е 1 см примерно ,и остава една тънка коричка която не опира в ламелите .. в последствие тя става на дебел лед като се повтори тоя цикъл десетки пъти ,и се изкачва нагоре по топлообменника.. само че докато стигне до средата тавата се е напълнила с лед ,и е така направена ,че ръба и идва по високо от вентилатора така ,че да може той да опре в леда вместо да прелее разтопения скреж през ръба на ваната .. има и една решетка отзад ,която е помогнала доста за натрупване на лед .. ще я махна при първа възможност .. това успиване да размрази е при ниски температури -10 ,-15 и мъгла .. ако навън е топло и заскрежи - веднага пуска дефрост .. явно следи околната и вижда че е студено и не се предполага да е заскрежил или нещо такова става което го обърква
    Иван Вълков одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    леда по топлообменника се образува по следния начин - заскрежава ,после заскрежава много ,докато се сети да размрази - само че вече скрежта е 1 см примерно ,и остава една тънка коричка която не опира в ламелите .. в последствие тя става на дебел лед като се повтори тоя цикъл десетки пъти ,и се изкачва нагоре по топлообменника.. само че докато стигне до средата тавата се е напълнила с лед ,и е така направена ,че ръба и идва по високо от вентилатора така ,че да може той да опре в леда вместо да прелее разтопения скреж през ръба на ваната .. има и една решетка отзад ,която е помогнала доста за натрупване на лед .. ще я махна при първа възможност ..
    Точно това е механизма. А скапаните решетки много помагат за трупането. Идеална арматура са. В последствие много помагат и за махането на леда. Аз като имам такъв случай - развивам винтчетата на решетката, вкарвам машината в режим на дефрост и в края на дефроста изкъртвам целия лед, който се е отлепил посредством махане на решетката.
    Иван Вълков одобрява това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011
    Живее в
    София

Като се затопли времето слагай това Duel | Хладилна и климатична техника.

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Alexi, решетката отзад се маха задължително. Свали винтовете на горния капак и го надигни, и пада.
    bobovo одобрява това.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

аз на хитачито я махнах преди да го монтират ,на тошибата що я оставих не знам .. още от предното ми фуджицу знам че трупа лед на нея ,неговата я махнах на 3та или 4та година чак щото беше гаранционно а там има и рязане малко ..

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 70 от 101 ПърваПърва ... 2060686970717280 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Toshiba Suzumi Plus RAS-B18N3KV2-E или Carrier 42UQV050M ?????
    От valen79 във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 29
    Последно: 02-01-15, 14:41
  2. CARRIER 38NYV035H2 / 42NQV035G
    От Legend във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 0
    Последно: 08-08-14, 17:43
  3. fujitsu ili carrier ???
    От shener84 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 28-09-13, 09:03
  4. CARRIER 42NQV045H/38NYV045H ???
    От d_imige във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 14
    Последно: 30-10-11, 21:06
  5. Преносим климатик CARRIER 51AKP240М
    От barkly във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 13
    Последно: 17-06-10, 10:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе