лоша работа - на мен BDR ми е само с един отвор и много лесно почва да трупа лед отзад м/у тавата и кондензатора.
лоша работа - на мен BDR ми е само с един отвор и много лесно почва да трупа лед отзад м/у тавата и кондензатора.
Този пост е редактиран от tony34al; 26-01-16 в 12:48.
А аз смятах да си купя Сузуми когато моето ДКЕ ме предаде ама нещо не иска
след поливане с топла водица тръгна ,в момента изглежда така .. заскрежава и дефроства на 40 мин ,навън е +3 - явно вижда зор да стопли макар че му зададох само 18° .. справя се за сега ,но ще трябва да мисля за нагревател на тавата явно .. има доста климатици по сградата - това на снимката са Осака и Панасоник ,от другата страна има 2 хитачита - такова ледено блокче като Тошибата обаче второ няма
Продължавам да си мисля че модела си е добър за парите си. Явно имате големи топлозагуби в това помещение.
Има много ясно .. за това е 16ка в 25 квадрата .. друг толкова мощен климатик по сградата няма .. иронията е ,че като го поръчвах си викам ей сега вече ще се топля безкомпромисно ,а тия останалите с осаки и панасоници да му мислят
ами ти ги виждаш на снимките .. обледен няма ,вече колко е топло не знам ,на осаката и помагат с една духалка съм виждал но не се спира бачка си
Абе Алекси нещо да не би да има загуба на хладилен агент. Аз бих направил една профилактика. То вярно че помещението е изтинало ама +3 градуса ясно време и да бичи дефрости на 40 минути не ми се струва много нормално.
Видях предните снимки, но все пак....темепературите се покачиха ако се и огрева от слънцето все си мисля, че трябва да се е поизчистил. Алекси бе писъл че в помещението сутринта е било 10 градуса. Сега по обяд при тези положителни температури си мисля че не е нормално. Все пак на снимката се виждат и останалите тела на другите климатици по фасадата как не са или поне не толкова обледени. А както е споменал Алекси са машини от нисък клас.
леда по топлообменника се образува по следния начин - заскрежава ,после заскрежава много ,докато се сети да размрази - само че вече скрежта е 1 см примерно ,и остава една тънка коричка която не опира в ламелите .. в последствие тя става на дебел лед като се повтори тоя цикъл десетки пъти ,и се изкачва нагоре по топлообменника.. само че докато стигне до средата тавата се е напълнила с лед ,и е така направена ,че ръба и идва по високо от вентилатора така ,че да може той да опре в леда вместо да прелее разтопения скреж през ръба на ваната .. има и една решетка отзад ,която е помогнала доста за натрупване на лед .. ще я махна при първа възможност .. това успиване да размрази е при ниски температури -10 ,-15 и мъгла .. ако навън е топло и заскрежи - веднага пуска дефрост .. явно следи околната и вижда че е студено и не се предполага да е заскрежил или нещо такова става което го обърква
Точно това е механизма. А скапаните решетки много помагат за трупането. Идеална арматура са. В последствие много помагат и за махането на леда. Аз като имам такъв случай - развивам винтчетата на решетката, вкарвам машината в режим на дефрост и в края на дефроста изкъртвам целия лед, който се е отлепил посредством махане на решетката.
Като се затопли времето слагай това Duel | Хладилна и климатична техника.
аз на хитачито я махнах преди да го монтират ,на тошибата що я оставих не знам .. още от предното ми фуджицу знам че трупа лед на нея ,неговата я махнах на 3та или 4та година чак щото беше гаранционно а там има и рязане малко ..