Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 24

Наш математик обра наградите на Харвард

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Знамето ни е на бюрото ми в университета, казва Калоян Славов

09.06.2007|в. Стандарт

"Две топнагради от най-престижния университет в света Харвард грабна българинът Калоян Славов. Първият приз "Хуупс" беше даден на нашия студент по математика за най-добра дипломна работа. Освен признание за таланта си, нашенецът взима и 3500 долара. Втората награда е "Дейвид Мъмфорд", която Харвардският математически факултет връчва на блестящи студенти. Тя е съпътствана от 800 долара.

"Взех диплома summa cum laude, най-високата степен. Първите 5% от завършилите Харвард взимат такава, следващите 15 на сто взимат magna, но аз се радвам, че съм сред отличниците", похвали се пред "Стандарт" Калоян. "Удовлетворен съм. Българското знаме е непрекъснато на бюрото ми. Тук, в Харвард, се чувствам задължен да представям България. Който и да ме представя, казва: "Това е Калоян, той е от България." Ако е американец, за него ще кажат нещо друго, но Калоян винаги се асоциира с България. Тук носим национална отговорност", без излишна гордост допълни талантливият софиянец. Той не беше решил за какво ще похарчи парите, но се пошегува, че лятото вече чука на вратата и вероятно ще се отдаде на почивка и забавления. Калоян обеща един ден да се върне в България, но първо ще защити и докторантура в Харвард.

"Дано да има условия у нас. Защото все пак с математика... Но има време, докато завърша, на хубаво вървят нещата в България", оптимистичен бе Калоян. Той не скри, че българите са на особена почит в Харвард. "Тази година завършваме 12 души, но сме общо 23-ма във всички курсове. Ние сме третата държава тук по брой студенти след Америка и Китай. Много ни уважават", изтъкна младежът. Калоян завършва Софийската математическа гимназия и печели редица международни състезания, сред които и два златни медала от Международната математическа олимпиада."

Линк: http://www.standartnews.com/bg/artic...article=191655

Коментар:

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Re: Наш математик обра наградите на Харвард

4. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Тук, в Харвард, се чувствам задължен да представям България. Който и да ме представя, казва: "Това е Калоян, той е от България."
    Ето за това му казвам евала на пича!

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Свалям шапка! Браво!

6. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria

Дано продължи да представя България ... извън България!

7. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Математиците от БГ винаги са били в челната тройка на света!!!

8.  

9. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Браво! Евала.... Е това вече е талант който заслужава уважение.....не като в music idol

10. Member
    Тук е от
    Oct 2006

"Тази година завършваме 12 души, но сме общо 23-ма във всички курсове. Ние сме третата държава тук по брой студенти след Америка и Китай. Много ни уважават
    Това момче потвърждава впечатленията ми, че всичката интелигенция на България (с малки изключения) отдавна се е изнесла извън границите на родината. Тук са само... да не казвам, че пак ще се напълни с кухи спорове и засегнати персони.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от bluefish
    Това момче потвърждава впечатленията ми, че всичката интелигенция на България (с малки изключения) отдавна се е изнесла извън границите на родината. Тук са само... да не казвам, че пак ще се напълни с кухи спорове и засегнати персони.
    Ти откри топлата вода! ;-)

12. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Евала на момчето. И понеже славата не трябва да е анонимна

Kaloyan Slavov
    slavov@fas.harvard.edu

Токущо го поздравих за достойното му представяне.

а ето и официалната страница на Харвард за призовете.
    http://www.math.harvard.edu/mathtable/

Hoopes Prizes
    Mark Lipson and Kaloyan Slavov were recipients of the Hoopes Prizes this year, for their outstanding senior theses. The Hoopes Prize committee awarded Goutham Seshadri an honorable mention.

David Mumford Undergraduate Mathematics Prize The Mumford prize is awarded to Kaloyan Slavov.

13. Member
    Тук е от
    Mar 2006

И още:

Награждават наше училище в Брюксел

Гимназия "Н.Й.Вапцаров" спечели световно он-лайн състезание

09/06/2007 | TechNews.bg

"Професионалната гимназия по железопътен транспорт „Н.Й.Вапцаров” от Горна Оряховица, която е един от 8-те победители в световно он-лайн състезание между училища, ще получи награда от 1500 евро на церемония в Брюксел. Церемонията ще се състои на 11 май от 18,30 часа в “Hotel de Ville”, съобщи ДАИТС.

Състезанието бе организирано по повод на Международния ден за безопасен Интернет. Координатор за България е Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС).

В състезанието участваха с проекти 100 двойки училища от 43 държави, в 4 категории: „Защита на личното пространство”, „Етикета в мрежата”, „Силата на цифровото изображение” и „Най-иновативен проект”.

Международен партньор на нашата гимназия бе професионална гимназия по търговия и икономика от Полша. Двете училища спечелиха наградата в категория „Защита на личното пространство” с проекта си „Модерните средства за комуникация и нашето лично пространство”.

Другите наградени училища са от Чехия, Гърция, Великобритания и САЩ. Наградата се предоставя на училищата-победители за купуване на компютърно оборудване и софтуер.

Церемонията по връчване на наградите е под патронажа на кмета на Брюксел и ще се проведе в една от най-красивите готически зали в центъра на града."

Линк: http://www.technews.bg/info.php?id=3980

14.  

15. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от Pat
    Браво! Евала.... Е това вече е талант който заслужава уважение.....не като в music idol
    Браво - и аз му свалям шапка, но всеки талант си заслужава уважение - дори и в music idol (idle за някои)!
    Момчето няма да лъска коли за да се образова, а момичето няма да лъска ... - мнения
    ТЕ заслужават уважението ми, това е - браво и успех! и мъничко късмет де, че то талантът си е малко карък...

16. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Точно заради такива успехи, трябва да се гордеем, че сме българи!
    Успех на момчето - заслужава го!!!

17. Senior Member Аватара на Vandal
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

И аз му драснах едно имейлче, и му пратих линк към темата във форума.
    Това момче ме кара да се чуствам горд. Ще пия една ракия за негово здраве.
    Не. Две ще пия.
    Ей на това момче колко му обяснявах, че има по-умни от него и то българи, ама той не та не.
    Цък:

18. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Айде Силве след време и ти да ни представяш някаде , та да се хвала тука на наште

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Продавам климатик втора употреба(на част
    От MatZo във форум Приключили продажби
    Отговори: 3
    Последно: 16-12-11, 20:51
  2. Продава широкоекраннна 14 " матрица за лапm
    От Mr.TECHNO във форум Приключили продажби
    Отговори: 2
    Последно: 01-01-11, 23:47
  3. Прекратена продажба на монитор Philips Brilliance 22"
    От Penoff във форум Приключили продажби
    Отговори: 0
    Последно: 30-10-10, 21:30
  4. IP трафика стигна новата единица Зетабайт
    От Mr.TECHNO във форум Коментирай новина
    Отговори: 4
    Последно: 22-05-10, 12:04
  5. Проблемът с газта от Украйна (януари 2009)
    От enkov във форум Коментирай новина
    Отговори: 56
    Последно: 21-01-09, 11:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе