Какво става/стана с Христо Бисеров? Къде е Цацата? Много го бива да прави медийни пиари а резултатите къде са? Дърпат му конците яко и правосъдие няма!
Борето Велчев по добър ли беше?...Съдебната власт "уж" е независима.....Не тикайте и прокуратурата вътре!.....И ако приемем,че Цацата е кукла,следва логичния въпрос-А ЧИЯ КУКЛА Е!?...И да продължим-обединяваме се около мнението,че е кукла.ОК.Логично е и да посочим КУКЛОВОДА!
Този пост е редактиран от prismehulnik; 28-11-14 в 21:14.
Присмехулник, прокуратурата е в съдебната власт, и е пълен кенеф! В Румъния за последните години има 86 осъдени политици и висши държавни чиновници в България няма нито един. Цацата е кукла и това е видно даже и за слепец, ти ако не виждаш си е за теб.
...Но не отговори на въпроса!?....А и прокурорите не съдят,съди съда!Ако допуснем,че до съда не стигат читави доказателства,значи съда ни е безгрешен и не се подава на залитания!Лесно се хвърлят анатеми и тежки заключения,но е добре да се разчепкват нещата!.....А тъй само..."пълен кенеф"...,що ,нима е по различно образование,здравеопазване,селско стопанство,култура....,че и спорта дори!?
Пресмехулник, не ми се влиза в тази дискусия не защото не те уважавам като опонент, десет години съм имал пряк досег и сблъсък и с прокуратура и със съд и с разследващи органи...дето се вика бил съм в кухнята достатъчно дълго време за да мога да твърдя това което казах, но не е необходимо и да си бил на моето място за да разбереш за какво става въпрос когато говорим за българска съдебна система. А за състоянието на изброените отрасли си прав, но не се ли реформира съдебната власт, нямаме ли независим съд и магистрати изграждащи кариерата си единствено на базата на своя професионализъм то в България никога нищо няма да се оправи.
Ето ти един анализ, които може да даде отговор на твоите въпроси, а може и да те предизвика да си зададеш нови
http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/1..._ne_sa_idioti/
Този пост е редактиран от blue1; 29-11-14 в 14:03.
Веднага ще ти посоча точни и проверими данни.
Отиваш на сайта на ДАНС.Избираш информация и виждаш описание на едно безкрайно невероятно шоу.
Публикуван е клип на който служител на ДАНС разлиства и показва иззета уж екстремистка литература, но веднага се вижда, че това е самият Куран.Не нещо друго, а Курана. Има изложена и снимка на кашон с лиетратура.
И това е класическа ислямска литература.Това е коментар на Ибн Хаджар в/у сборника хадиси на Муслим и Бухари.
Автора е живял 9век.След това е сборника хадиси на Абу Дауд в три тома.Отново класика един от 6-те авторитетни сборници.Автора е живял преди повече от 1000г.Там е книгата на ИБн Таймия живял 13-14в.Книга на Абу Ханифа, основателя на школата която е разпостранена тук и към която е и гл.мюфтийство.Живял 8век
Тези книги са класически и са основа за изучаване на фъкха(юриспруденцията на исляма) за всички школи.
Няма как това да са книги на ИДИЛ.Те са написани векове преди някой да е чул за Идил.
Ако това е доказтелство и има съд, който да види в тези книги доказтелство за екстремистка дейност, то тогава нещата са безкрайно зле.Никой, дори комунистите, не правеха такива безумни простотии.
Айде да си припомним как след атаката от 11 септември американците си признаха, че са били тотално неподготвени, т.к. в службите им за сигурност е имало единици хора знаещи арабски и разузнаването им е убягнало. Сега, как си представяте НИЕ да се справим по-добре от САЩ? Ами разбира се, че трябва да се случи най-лошото, преди да се вземат мерки. Ченгето/следователя/съдията/обикновения гражданин длъжно ли е да е завършило арабистика за да знае кое какво е в тези завъртулки. Горните двама съфорумци изкараха цяла Европа неграмотна, щото не знае история, литература и език на арабския свят. Ми никой в този континент не е и длъжен да го прави.
За България - значи не е срамно, че някои прослойки от народа не знаят кирилката и българския, ами че властите нямат висока култура по арабистика. И как и защо да го учат този български тези прослойки, като в джамийката, по между си, религиозните книги, телевизия - всичко е на чужд за държавата език. Значи ТО няма да си води лапето на даскало и така да му даде поне нищожен шанс да избяга от мизерията, ами ще го обрече на изолация (освен ако не емигрира в арабския свят) Като си решил да бъдеш чужденец в собствената си държава, редно е и да приемеш малко неблагоприятни последствия, свързани с избрания начин на живот. Ако книгите бяха преведени на български, така че съдържаието им да е достъпно за всеки, ако богослуженията бяха на български, така че да не се буди подозрение какво се проповядва там, щяха да се избягват грешки и "профилактични" проверки. И дааа, дааа, коранът не позволявал да се проповядва на друг език..- тогава плащаш на преводач (50-60 лв/ч) да превежда какво казваш. Държавната и обществена сигурност е на първо място. Ако решат православните да проповядват на иврит, арменците да откажат българския и те и т.н. к'во прайм? Значи едни, по-голямата част от народа, могат да използват официалния език навсякъде, а други не. Колко са се изкривили нещата откак Тато си замина. Държавата е рухнала тотално.
Не обвинявам изцяло хората, държавата носи вина наравно с тях заради бездействие и безхаберие десетки години.
Понеже по едно време се озовах в преводаческа агенция, едно че работещите арабисти бяха мнооого кът - може би 20 в цяла България и то съсредоточени в Софето, и второ - имаше ли поръчка за преводачески услуги от съд или районно, веднага се отказваше, защото се знаеше, че тези институции не плащат. Та затова и не ме учудва фактът, че властите са гледали непреведена литература и са гадаели за значението и съдържанието й.
Като оставим на страни пълното непознаване на българската конституция, подобни глупости отдавна не бях чел тъдява.
Калчеф, в такъв случай е редно да поискаш симултален превод в синагогата, Тора да се разпространява само на български, преводач от църковнославянски (50-60лв./ч) във всеки един православен храм. В католическите може и некое докторче да превежда.
П.С. А арменския поп на какъв език да опява?
Този пост е редактиран от Kasap; 01-12-14 в 14:34.
Калчев, проследи ли по новините богослужението ( в присъствието на папата) на водачите на ортодоксалната църква в истанбулската църква св. Георги тази неделя. На какъв език беше, и ако има със същия ранг богослужение в Софийската джамия на какво ли ще се нагледаме.
Изпълняващите акцията имат за цел да съберат всичко, което може да бъде в интерес на прокуратура и обвинението и не са длъжни да са арабисти, ивритисти и т.н. *исти, нито умни, нито професори по ислям и т.н. предполагам сте наясно с това. Дори на български да са книгите те ще бъдат иззети, защото не тоя с маската решава какви са. Да обвинявате полицая, служителя, прокурора или баретата, че едва ли не трябва като "минимум" да имат познанията и ерудицията на @badr е несериозно. Отделно, това което изглежда, че е, невинаги значи, че е такова каквото изглежда, корицата не определя съдържанието. Всеки малък книговезки дюкян може да ви облече mein kampf като издание на national geographic и поради това определянето на съдържанието няма как да стане така на момента. Все си мисля, че едва ли някой е и очаквал да набара писмени доказателства за каквато и да е противодържавна дейност или например подвързан с твърди корици и златни букви "наръчник на истинския джихадист" и но и липсата на такъв не значи автоматично, че всичко е по канона и е безобидно.
Добре де,чета,чета....При всеки от колегите взели отношение има и доза логика и доза истина/надявам се/,но нещо ми убягва от погледа......Защо точно нашите цигани взеха да припознават този ислям!?Много години съм бил навън,ама никъде не съм срещал цигани с бурки!Много добре познавам табиетите на унгарските,чешките цигани,нагледал съм се на катуни и в Полша и Словакия,ама такова чудо не съм виждал!По произход идват от Индия,да бяха се вторачили в нещо от индусите -иди доди,ама ислям и циганин!?...Сега,съда-крив,прав,прокуратурата-корумпирана,дансаджиите-спящи .....мнения много,но не дават отговор на тези въпроси......Може би има и други мнения!?А днес научих,че някаква от тях остава в кауша,значи не всичко е толкова безобидно!....Най елементарното е да се каже -за пари,но унгарските цигани също са на дъното на обществото,но не развяват черни знамена и не са брадясали като тия дето облечени целите в черно,режат човешки глави като на пилета.....
Колега, друго е общото между нашите и световните цигани и това е далаверата, да се изкарат едни пари без да се бачка. И ако утре в махалата в Пазарджик стъпи някоя еврейска фондация, до година ще видиш и нова синагога и цигани с ермолки и къдрици край ушите. Не ги ли видя, че под бурките и брадите са си все същите прости мангали нямащи нищо общо ни с християнство ни с ислям.
.....И това би ли им попречило да режат глави ...при определени условия!?