Застреляха шефа на 'ВАИ холдинг' Георги Илиев
Застреляха шефа на 'ВАИ холдинг' Георги Илиев
Президентът на футболен клуб 'Локомотив' (Пловдив) бе убит от снайперист в заведението си в Слънчев бряг пред очите на 30 души
26.08.2005 г., НетИнфо.БГ
"Президентът на "ВАИ холдинг" и футболен клуб "Локомотив" (Пловдив) Георги Илиев бе застрелян малко преди полунощ пред заведението си "Буда бар" в курорта Слънчев бряг.
Той е бил прострелян с дебалансиран куршум в сърцето от снайперист и е починал на път за болницата.
Били са разпитани близо 30 души свидетели на убийството, сред които охранителите на жертвата.
Полицейски екипи от Бургас и Несебър са прибрали записите от камерите, които са били насочени точно към мястото, където е седял Илиев.
Собственикът на "Буда бар" е ходел в заведението си почти всяка вечер и се е намирал в сепарето, което обикновено ползва, съобщават пред Спорт Нетинфо присъствали на мястото на трагедията. (Вж. подробности и коментари в Sportni.bg).
Според оперативната информация на МВР последните два месеца Илиев прекарал в курортния комплекс Слънчев бряг, където съвсем необезпокояван е посещавал заведенията, които притежава там.
Бившият шеф на ВИС се движел с обичайната си охрана от около 10 бодигарда, докато акостирал по крайбрежието на курорта с новата си луксозна яхта, чиято стойност се оценява на 1 млн. лева.
Той обаче не се е чувствал заплашен и не е предприемал засилени мерки за охраната си, коментираха пред БНР източници от разследването.
Убийството е извършено от професионалист, изстрелът е бил точен и от далечно разстояние е поразил Илиев в смъртоносна зона, обясни директорът на РДВР-Бургас ген. Красимир Петров. По думите му версии за убийството ще могат да се коментират едва след като се анализира събраната информация.
По-късно той прогнозира пред БТА, че след убийството на Георги Илиев ще започне сериозно преразпределение на територии между силовите групировки. Покушението е било неочаквано и изненадващо, добави генералът.
Според бившия главен секретар на МВР о.з. ген. Славчо Босилков обаче има две хипотези за поредното убийство на бизнесмен.
По думите му едната е свързана с конфликт на бизнесинтереси, а втората - с ликвидирането на хора от криминалния контингент, за да може на тяхно място да дойдат други, с по-добър имидж.
Според него това показва, че в сенчестия свят в страната има други хора, които не излизат на светло и които се опитват да изчистят образа на българския бизнесмен, особено преди влизането на страната ни в ЕС.
Има нежелание от страна на служители на МВР да бъдат разкривани поръчковите убийства, извършени през последните четири години, подчерта Босилков пред Би Ти Ви. ..."
Повече по темата, тук: http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=769681
Re: Застреляха шефа на 'ВАИ холдинг' Георги Илиев
Така ако продължава - скоро жив мафиот няма да остане в тая държава... Освен тия в парламента де. :016:
По последни данни - куршума е 22 калибър - т.е професионалист !!! с тия малокалибрените пушки грешка няма .
Цитат:
Първоначално публикувано от BerkStock
Така ако продължава - скоро жив мафиот няма да остане в тая държава... Освен тия в парламента де. :016:
Така ли мислиш??
Ами кой ги отстрелва.............. :oops:
Не вярвам да е ревнива любовница или злобна тъща... :undecided:
Цитат:
Първоначално публикувано от Wise
Ами кой ги отстрелва.............. :oops:
Wise, цитирам (се): "Освен тия в парламента де" :wink:
Цитат:
Първоначално публикувано от Wise
Ами кой ги отстрелва..............
Не вярвам да е ревнива любовница или злобна тъща... :undecided:
А пък едно време какви тъщи имашееее... същински любовници! :)
Просто поредното показно убийство... и то на едра риба, от най-едрите. Кой ще е следващият ?
Един служител на такъв бос го питам, "абе къде е шефа ти ?". И човека ми отговаря:
- аааа, той шефа е в швейцарските алпи, да покара ски, то той гледа да си поживее човека защото няма време за губене. Бизнесмени като него живеят бързо, печелят много и умират рано. Та гледа да използва краткият си живот най-пълноценно, защото не знае до кога ще има тази възможност да му се радва.
Цитат:
Първоначално публикувано от Slero
Просто поредното показно убийство... и то на едра риба, от най-едрите. Кой ще е следващият ?
Я помисли кой остана? Не се ли сещаш?
Аз за доста се сещам. Но кой е следващия... :unk:
:2guns: :knuppel2:
Сега се сетих за един стар виц...какво пише на надгробния камък на добре облечения бизнесмен:
"Едно голямо сърце и две силни ръце спряха да бият завинаги"
Един Бог знае кой ще е следващия. Надявам се само следващите убийства да са изпипани като това, демек да няма невинни жертви.
П.П. Около ТИМ Варна нищо не се случва напоследък, а те доста яка плячка са заграбили...
Еб@си. Навсякъде където кипи южна кръв (а и не само) ги има тия истории. Обаче ние сме малкото, които си помпат мускулите показно, Миналата година при 'инцидента' с картофения бос на площада Де Дам в Амстердам работата беше грозно очевадна, нокога преди не ми се налагало там да заобикалям там каквото и да е препятствия, камо ли полицейски заграждения.
Вярно че тия 'герои' биха продавали вестниците за седмица напред само с името си, но в случая колкото и да е професионална, работата си е показна. уоу! уошите! :yahoo:
Хмм, защо ли си мисля, че темата не би трябвало да е "Застреляха шефа на 'ВАИ холдинг' Георги Илиев" ,а "Поредния бандит на име Георги Илиев го разстреляха показно !" :2guns: :knuppel2:
Добре де- нито е първия, нито последния. Но мен ме боцка под лъжичката - не знам какъв е бил и не ме интересува.
Всички изсипаха по една кофа помия срещу човека. Ами ако мен гръмнат - ще се намерят "свидетели " на договора ми със Сатаната.
Убит е човек - това е гадното!! И полицията, и прокуратурата нещо си говорят какъв е бил. Криминално проявен. И какво
от това - закона на "омертата" ли важи у нас?? Значи тях - може -даже е нормално и очаквано - е това не го възприемам!!
То е много интересно, като гръмнат някой, той бил напоследък е модно, наркопласьор. Ми, аджеба (да свикваме с турските думи), като е наркопласьор, защо не е с присъда и в затвора от което следва, че поне щеше да е жив, а то полицията казва, "ами добре е умрял, той го заслужава, не е ценен живота му, не е станало нещо необичайно". По-добрият вариант е присъда, затвор, поука за последователите му, щастливи граждани, че институциите работят.