1 000 000 лв. ...
То това за тях пари ли са?
Само социалните помощи за София са над 10 000 000 лв. всеки месец...
:knuppel2: :knuppel2: :knuppel2:
1 000 000 лв. ...
То това за тях пари ли са?
Само социалните помощи за София са над 10 000 000 лв. всеки месец...
:knuppel2: :knuppel2: :knuppel2:
Я да ми дадът един мерцедес от тези от които се оплакват.![]()
![]()
![]()
![]()
С-класа...ами...като купуват буклуци, който се трошат...Тия нямат ли си автомобилни консултанти бре? .........
п.п. интересно 333 333 лева за компютри....всеки знае че за под 1000 лв. се купува прилично бизнес компютърче с добри възможности, та не ми е ясно къде ще сложат в народното събрание 300-350 нови компютъра....интересно е и друго...защо никой няма идея и не казва...за какво ще отидат старичките компютри....що някоя дебела депутатска глава не неподхвърли поне идея, да се дарят на училищата например...поне да се отсрамят малко ако не друго...или вероятно ще бъдат изкупени за жълти стотинки от доставящите ново оборудване...и кви са тия тъпи обществени поръчки? Тия не знаят ли къде е централата на Мерцедес? Влиза се в контакт с тях на правителствено ниво и със сигурност ще се получи най-добрата възможна оферта....няма начин поредния търгаш да даде по добра оферта....
Чакай малко- ти не си депутат... Кандидатирай се- аз ще гласувам за тебе! Поне програмата ти е ясна: искаш Мерцедес! :Super:Първоначално публикувано от Julian
А така и така ще купуват нови, защо не вземат да кажат къде отиват старите, или може би те вече за нищо не стават на 3-4-5 години са и ги продават на търг средно между 1000 и 2000 лева.
А тази инициатива на правителството стана горе долу по време на Българската Коледа когато агитираха хората да дадът по левче за благотворителност, че нямало пари за разни домове, явно са събирали пари за Мерцесеси![]()
От кога разправям аз......докато има "Народно Събрание" - България няма да се оправи! Досега не съм видял и един депутат който да мисли за народа - единствено и само как той и близките му да се облагодетелстват. И това се повтяря отново и отново.....Благодаря, Не на подобна "демокрация"!
Това за компютрите не го знаех :cens:
Тази гавра не може да продължава,утре на най-светлия български празник ще изразя недоволството си от тази банда разбойници потъпкващи постоянно НАШАТА НАЦИЯ!
Ех горките, все не случват на читави автомобили...
Аз обаче се чудя защо са им мерцедесите, след като българския депутат на работа не ходи?!?
Дрямането и четенето на пресата спокойно могат да си го правят и в къщи.
Ммм, новинари, нещо ви избяга новината...
Пък аз вчера по път я чух... докъм 1 250 000 (без ДДС) ще похарчат Нашите Избраници От Парламента за 40 нови автомобила, че автопарка им бил нещо поостарял
Наскоро един съфорумец беше предрекъл нещо подобно в една друга тема - ще да е имал предварителна информация![]()
А в запорожци ли искате да се движат?
Ако представителните фигури на държавата не са с такива коли, то какво въобще ще е мнението на другите?
Може би когато президента отива на визита в Германия например, трябва да е с автобуса? Че "да не харчи парите на данъкоплатеца".
@Cross, неуместна и пресилена ирония, според мен. Не става дума за Президента, Председателя на Народното събрание или Министър председателя, които наистина са представителни фигури, лицето на България, а за 240 народни представители, които при това и в момента разполагат не със Запорожци и Трабанти, а с Mercedes-и и BMW-та на по няколко години (2 - 3).
И още нещо - пак в същата новина стана дума, че австрийският Парламент разполага с 8 автомобила, германският - с 13, а нашият - с 80.
Хайде в запорожци е силно казано, но защо да е "S" класа като може да е "С". Да речем, че няма да говорим за други марки.
Сигурността на пътниците не мисля, че ще е на по-ниско ниво в "С" класата. Разликата е във вентилаторите в седалките (да им охлаждат задниците) и в масажните камери също в седалките. Цената естествено варира сериозно. Е за президента и министър-председателя да е S, но защо 15 автомобила S-класа?
Едит:А-а не съм рефрешнал и Slero ме поизпреварил с 1 час.
Второ МЕГАтъпо мнение на CrossBlade за една седмица, но ... ще се въздържа и срещу този пост.Първоначално публикувано от CrossBlade
Няма ли начин негласно да си приемем долна граница на възрастта на изказващи се по политически/социални въпроси.
От балкона на татковото жилище нещата не изглеждат така, както ги виждам аз да кажем.
И кое беше първото МЕГАтъпо мнение? Като лалаш глупости против мен, поне цитирай, че и аз не се сещам
И това че си на възраст ти дава право на Пенсия, не на повече други права от мен. Запиши си го
Айде цензурирай ме и ме изтрий.
P.S. може би на мен трябва да ми се отнеме и правото на писане в разделите за техника, защото не влизам в смешни форумчета с "експерти" angel
Плачевното е, че не можеш сам да се сетиш.
Посочвам ти:
Останалото в предния ти пост няма да коментирам, безсмислено е.Първоначално публикувано от CrossBlade
Поста беше насочен към останалите, твоите експликации не ме касаят.
Защо си мислич, че ще те цензурирам или модерирам?!
Нека всички четат какво си измислил.
Можеш да пишеш каквото си искаш, стига да не нарушаваш правилата. Всичко останало си остава за твоя сметка.
Както казах словоизлиянията ти не ме вълнуват особено или поне не дотолкова, че да те модерирам.
И съвсем правилно постъпваш.Първоначално публикувано от CrossBlade
«OFFTOPIC NOTE»
Принципно смятам емоутиконите за нещо безобидно, но специално ти обмисляй използването на определени спрямо мен. Съвсем позитивен съвет е това, нищо повече.
Поздрави!
.:: EDIT ::.
И все пак реших на кратко да поясня мотивите си за твърденията, тъй като очевидно бързаш с изводите преди да помислиш при писането им. Видно е и от други теми, където се изказваш крайно неподготвен.
Да не ти посочвам коя е темата, ти си знаеш, доказах ти го еднозначно.
Виждаш, че ежедневно стават над 40 катастрофи в страната ни. Имам предвид тежки катастрофи. Гледай оня мушмурок, подполковника, забравих му името. И телевизията забравих, но ти ако си го гледал ще се сетиш. Та според неговата статистика в 32% от катастрофите причина и/или участник е ново съвременно возило от "среден и висок клас".
32% !
Тъй като знаеш, че подобни возила са изключително прецизни като технология при движението си, става ясно, че не превозното средство е виновно, а този, който го управлява.
Това, че тате е купил скъпа играчка на момчето, в никакъв случай не го прави добър шофьор.
Ако твърдението ти беше вярно с "тежкарските BMW и Audi" не би трябвало да се случват катастрофи. Или пък в Германия почти няма да има катастрофи защото почти всички карат "тежкарските BMW и Audi", следователно карат "по-добре".
Или само в България "хората със скъпи луксозни коли карат по-добре от останалите"?
Това първо.
Като второ беше първосигналната ми реакция и затова се въздържах от коментар.
Колко километра имаш зад волана и зад какъв волан, че да имаш смелостта да даваш оценки за опитност на шофьорите.
Това че си гледал някой път Formula 1 не те прави опитен шофьор.
По поста ти в тази тема.
Имаш ли представа за какво служат тези коли на народните ни представители и ръководителите на политическите сили?
Те не са за чужбина, там те ходят със самолети, а дипломатическия етикет изиква страната посрещач да осигури транспорта на госта.
Когато ние сме посрещачи, са ни нужни не повече от четири или пет автомобила, а дори и те са много. И те са необходими на НСО. Но не да возят Станишев, до избирателния район в Кърджали, а за точно определена представителна цел.
За разходките им в страната, на нашите представителни мъже са им достатъчни 1/5 от сегашните автомобили, като брой и за 1/3 от цената на Мерцедесите могат да си купят кола, в която ти сигурно не си влизал.
Можеш ли да смяташ? Пет пъти по малко и три пъти по евтини.
Конкретни цени и марки да посочвам ли?
Познавам лично служител, който се занимаваше с покупките на нови коли за държавните институции, включително и за Парламента. Не можеш да си представиш какви изгодни отстъпки за какви прекрасни автомобили правят официалните представители за да спечелят определен конкурс. Виждал съм оферти.
И при тези условия да купуваш един от най скъпите модели, на един от най-скъпите производители, просто е подигравка.
Не знам дали съм ти го писал някъде.
Когато почнеш да се издържаш [целогодишно] сам и започнеш да плащаш данъка на заработеното си, тогава давай съвети как да се харчат моите и на баща ти пари, които ги даваме на държавата.
Иначе си пиши, казах ти, това е твой избор, но по някои въпроси звучиш нелепо, просто исках да го знаеш.
Със здраве!