Re: Токът поскъпва от 1 юли?
Наи ниски друг път :2guns:
Че в Столипиново и Факултето какво им пука? На пенсионерите ще раздадат енергоспестяващи
лампи. И сме готови за следващите избори.
Този месец имам 121 лева - какво му плащаш, то бяха едни студове, една зима.......
И че напрежението през зимата ми е стигало 162 V AC - много важно.....
Ами откъде да си купя електроенергия? Има ли алтернатива??
Не знам в Гърция и Турция каква е цената на нашата електроенергия. А и не ме топли каквато и да е.
Има ли нещо, контролирано от държавата да не поскъпва непрекъснато?
Е*а ти и хищната държава си имаме. Че да си стояхме под турско "присъствие".
То горивата, алкохолът, цигарите, електроенергията, данъци и такси............
А - клечките за зъби не са поскъпнали (то не останаха хора със зъби май)!
Много социална политика - супер! Почти докосваме комунизЪма!
Kakто вика една моя позната "абе защо не вземат да ни разстрелят, ами само ни мъчат" ... :grin:
Цитат:
Първоначално публикувано от Wise
...А - клечките за зъби не са поскъпнали (то не останаха хора със зъби май)!
Много социална политика - супер! Почти докосваме комунизЪма!
И "Белана"-та не е поскъпвала :yahoo:,а тя е оборотна стока.Особено за тези,които са се докопали до онова яко 30 годишно...месо
Какво ще ми сравняват с Европейският съюз там какви заплати взимат ние тук какви взимаме има "малка" разлика.
Я да видим един от предшествениците на Овчаров какво беше казал по въпроса преди мнооого много години (2004)...
Цитат:
Министърът на енергетиката Милко Ковачев опроверга експертите си, според които след затварянето на 3-ти и 4-ти блок в АЕЦ "Козлодуй" България ще трябва да внася електроенергия, а цената на тока за бита ще поскъпне поне с 15 процента.
България няма да внася ток и цената му няма да се повиши, категоричен бе Ковачев, на който се наложи да коригира подчинените си. Министърът на енергетиката заяви, че до 2007 г. няма да има друго увеличение на цената на тока, освен предвиденото тази година, което ще бъде с около 10 процента.
http://mediapool.bg/site/business/20...100304bu.shtml
Цитат:
Ковачев категоричен: Цената на тока няма да се вдига
Енергийният министър Милко Ковачев заяви, че цената на електроенергията няма да се повиши и че България няма да внася ток.
Той каза, че до 2007 година няма да има друго увеличение на цената на тока, освен предвиденото през тази година, което ще бъде с около 10 на сто.
Ковачев беше категоричен, че през 2007 година България не само няма да внася ток, но и ще продължи да изнася електроенергия, като аргументира твърденията си с мерките, които се вземат.
Министърът на енергетиката направи изявление днес, след като главният инженер на Националната електрическа компания Митьо Христозов прогнозира, че страната ни ще внася ток след затварянето на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ “Козлодуй”, а директорът на дирекция “Ядрена енергетика” в министерството Йордан Георгиев каза, че цената на тока за бита ще се повиши с 15 на сто след затварянето на блоковете.
http://www.news.bg/article.php?cid=7&pid=0&aid=137584
За съжаление не мога да цитирам и Овчаров, но съм 150% убеден, че съм го чувал да декларира абсолютно същото!
А после...
Цитат:
Румен Овчаров за цената на тока
Вторник 14 Март 2006
Токът за битови нужди няма да се увеличава драстично, каза вицепремиерът и министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров. Според него, ако има такова увеличение, то
ще е в рамките на един процент. Румен Овчаров участва в Брюксел в Съвета на министрите от ЕС по въпросите на енергетиката.
Встрани от темите на Съвета, Румен Овчаров внесе уточнение за цената на електроенергията: "Цената е следствие от много компоненти, сега увеличение на цени няма да е коректно да се обсъжда. Няма граница за цената, не може да има такова увеличение, ако има, то ще е в рамките на процент.”
Източник:
БНТ
Ама седете си вкъщи, българи, седете си... :knuppel2:
Цитат:
Първоначално публикувано от BerkStock
Я да видим един от предшествениците на Овчаров какво беше казал по въпроса преди мнооого много години (2004)...
За съжаление не мога да цитирам и Овчаров, но съм 150% убеден, че съм го чувал да декларира абсолютно същото!
А после...
Ама седете си вкъщи, българи, седете си... :knuppel2:
...със снайпер зад пердето..... :grin::gun_bandana:
Цитат:
Първоначално публикувано от Pat
...със снайпер зад пердето..... :grin::gun_bandana:
В "1024 х 768", нали? :punk:
Цитат:
Първоначално публикувано от IvO™
В "1024 х 768", нали? :punk:
...за сега. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от ru-boy
Kakто вика една моя позната "абе защо не вземат да ни разстрелят, ами само ни мъчат" ...* *:grin:
Според мене, не ни разтрелват защото чакат ние да извършим нещо от рода на ритуално самоубийство!!!
Цитат
В същото време обаче министърът подчерта, че не е редно българските производители да работят с норма на възвръщаемост от 1-2%, а на чуждите инвеститори да се гарантира възвръщаемост 15-16%. Толкова печелят електроразпределителните фирми. Мисли се по този въпрос, каза лаконично министър Овчаров
Аз все си мислех че от 5 до 17ст не са точно 15-16%
не виждам нищо фатално в това, че тока поскъпвал(или че бил поскъпнал).
за една нормална икономика инфлация от 4-8 персента(годишно) даже е стимулираща.
белите държави просто индексират заплатите и готово.
ама в бъгърията сме го ударили през просото - от стандартните 3.5 унции(100 грама) шоколада го направихме 90 грама...
на запад виждам, че вече 150 грама май ще го правят стандарта за шоколадите.
ама - прост бъгърски народ(неразумний и юродски)... - проспа как киселото мляко от 500 гр. през 450 мина и вече си е 400 гр.
...
пък бананите са си по доларче на пазара(баси...., пътуват 5-6000 км до бъгърията и мито имат, и други разходи) - пък доматите от мало конаре(30 км от софия) са по 3-4 лв....
аз затова вече не ям домати** - карам на банани* :grin:
www.tomatoesareevil.com
:grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
Цитат:
Първоначално публикувано от zaphodb
пък доматите от мало конаре(30 км от софия) са по 3-4 лв....
За повечето неща си прав, ама за Мало Конаре ще прощаваш, на 30 км е, ама до Пловдив (даже с 8 км по-малко, ама карай)
а по магистралата до София е почти на 130 км, не че бананите са по-близо де ;)
Башка пък Турските дини, дето след още някой и друг ден ще залеят БГ с цени, непостижими за нашенеца.
Но да спрем до тука, щото много селскостопанска стана темата ;)
:offtopic:
Цитат:
Първоначално публикувано от Black Adder
...
Башка пък Турските дини, дето след още някой и друг ден ще залеят БГ
...
А-а, не си прав! 'Сичките дини на пазара са от Любимец, както картофите са от Самоков, боба - от Смилян, зелето - от Петърч, пчелния мед - от Елена и т.н. Списъкът може да бъде продължен :grin: