Празнуваме Нова година два пъти
според в-к Стандарт
Цитат:
Празнуваме Нова година два пъти
Два пъти ще празнуваме Нова година на 1 януари 2007 г. Причината е часовата разлика между София и Брюксел, съобщи в Хасково председателят на Комисията по външна политика Соломон Паси. В полунощ ще посрещнем астрономическата година по нашето време. Час по-късно ще празнуваме отново, защото вече ще сме член на Евросъюза. А според правилата на общността встъпването на новата страна членка се зачита според времето в Брюксел, обясни Паси.
Скоро казаха че трябвало да пишем ЕУРО вместо ЕВРО, сега се оказа че и Нова година трябва да сменяме. Дали като влезем у Европата, нема да ни се наложи и да серем по два пъти, единия - кога ни приходи, и втория път - кога на Брюкселци им се приходи.
То бива, то може, ама подлизурството на нашите политици май минава всякакви граници. :095:
Щото те утре може да кажат - 'Според правилата на Евросъюза - Нова булка, нов късмет, сваляйте гащите и са надупвайте". На дупедавците екстра ще им дойде, ама аз не съм много навит. :gun_bandana:
Re: Празнуваме Нова година два пъти
Че какво да се чудим,такива сме си.
Имаше някаква поговорка или израз май -беден,но горд- ,но явно не се отнася за мнозинството от народа ни.
лицето паси да спре с твърдите наркотици и да се замисли какво значи:
Цитат:
В полунощ ще посрещнем астрономическата година по нашето време. Час по-късно ще празнуваме отново, защото вече ще сме член на Евросъюза. А според правилата на общността встъпването на новата страна членка се зачита според времето в Брюксел, обясни Паси.
а то значи, че ще сме членки на ЕС в 1:00 наше време, а не че ще имаме две нови години
аман от дебили :2guns:
Цитат:
Първоначално публикувано от Black Adder
Дали като влезем у Европата...
У Еуропата, Black Adder, у Еуропата... :-memnon
"Видяла жабата, че подковават вола и тя дигнала крак" такава тя наш'та работа.
ааа, забравих да попитам - съгласно кой език ще трябвало да казваме "ЕУРО"?
защото ако е по английски е "юро", а по немски е "ойро".... не ги знам, но надали ще се водим по великите езици испански, френски или гръцки, така че "еуро"-мистерията за мен е пълна.... :081:
Ще ходим на Е-УРОлог, явно... :-memnon
В банките викат ЕВРА, а не ЕВРО, не е ясно защо и кое е правилно. Вероятно някаква ексцентричност.
Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
ааа, забравих да попитам - съгласно кой език ще трябвало да казваме "ЕУРО"?
в-к Стандард
Цитат:
Еврото става “еуро”
Николай Василев министър на държавната администрация
Най-вероятно ЕС ще наложи на България изписването и изговарянето на европейската единна парична единица "евро" да бъде "еуро" и да не се членува. Това може да стане чрез поправка към Договора за присъединяване към ЕС. Ако тя не бъде подписана, България е заплашена със съд. Такава поправка бе наложена в Литва, Малта и Словения. Но аз ще защитавам позицията да се запази българското произношение и единната европейска валута да си остане "евро".
Доколкото виждам, съгласно езика на простотията :081: (виж първия ми пост )
Няма лошо, че ще празнуваме два пъти Нова година- ще трябва два пъти повече да пием! :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от llll
Няма лошо, че ще празнуваме два пъти Нова година- ще трябва два пъти повече да пием! :Drinks:
После, да те питам, как ще се чувстваш, когато ти кажат на двойно по-големия махмурлук, че трябва и два пъти данъци да платиш - един път по нашите закони и един час по-късно по еУропейските.
}:-)
Предполагам, че след приема ни в ЕУРОпа, ще им побългарим всичките табиети. И не се знае дали още през следващото лято няма да търсят да обменят ЕУРО-та за левчета 1:1 или 2:1. А може и повече за лев. А относно Новата година, то верочтно ще я оставим да я празнуваме след ден или два. То няма начин да се напиемпак, след като не сме изтрезняли. :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от Ghost
После, да те питам, как ще се чувстваш, когато ти кажат на двойно по-големия махмурлук, че трябва и два пъти данъци да платиш - един път по нашите закони и един час по-късно по еУропейските.
}:-)
Махмурлук, ама еУропейски! :yikes И за данъците не бери грижа- пред нашите данъчни ще декларирам, че съм ги платил в Брюксел, а пред Брюкселските- че съм ги платил тук... :-memnon
Имам си една мечта... ;-)
Като влезем в Ев(у)ропейския съюз и голяма част от"малцинствата" да имигрират за да си търсят работа и да видим тогава Ев(у)ропа как ще се почуства...