Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 22

Без наказания за пиратите в интернет

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

"Свалянето на музика, филми и пиратски софтуер от интернет не е престъпление. Това решиха вчера депутатите с промените в Наказателния кодекс, който бе гласуван на второ четене. Щом потребителят точи файлове за собствена употреба и не ги разпространява, това не е наказуемо, гласува парламентът. "

Всеки ще има право да се пази от нападатели в дома си, предвижда новият НК

"Най-голям спор по време не дебатите предизвика казусът с т. нар. неизбежна отбрана. Според досега действащия текст, при нападение всеки човек има право на съответната адекватна реакция, независимо къде е бил нападнат. В новия вариант обаче се дава приоритет на защитата, когато човек бъде атакуван в собствения си дом."

Източник: http://www.monitor.bg/bulgaria/artic...cid=20&eid=821

PS Дали захлаждането на времето действа на депутатите ни благотворно или са успели да изстискат минималните количества здрав разум от иначе болните си мозъци, но май са подкарали в правилната посока.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Re: Без наказания за пиратите в интернет

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    ... но май са подкарали в правилната посока
    шшшт... тихо, да не ги урочасаш!

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

не се притеснявайте - утре ще вдигнат цените на тока, водата, парното и ще наемат още 50 000 windows-a за $160/година...

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Всеки ще има право да се пази от нападатели в дома си, предвижда новият НК

"Най-голям спор по време не дебатите предизвика казусът с т. нар. неизбежна отбрана. Според досега действащия текст, при нападение всеки човек има право на съответната адекватна реакция, независимо къде е бил нападнат. В новия вариант обаче се дава приоритет на защитата, когато човек бъде атакуван в собствения си дом."

...

PS Дали захлаждането на времето действа на депутатите ни благотворно или са успели да изстискат минималните количества здрав разум от иначе болните си мозъци, но май са подкарали в правилната посока.
    Lupus, извинявай, обаче къде точно виждаш здрав разум в тази промяна? Според цитата вече имам право да защитавам живота си само и единствено ако ме нападнат вкъщи...

6. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

не, преди имаше право да се защитаваш с аналогични средства - т.е. ако ти излезе някой с голи ръце не можеш да го застреляш примерно. Става дума сега да можеш да защитаваш дома си с всички подръчни средства - гранати, трутил, високо напрежение, АК47, РПГ, БТР

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от Ско
    не, преди имаше право да се защитаваш с аналогични средства - т.е. ако ти излезе някой с голи ръце не можеш да го застреляш примерно. Става дума сега да можеш да защитаваш дома си с всички подръчни средства - гранати, трутил, високо напрежение, АК47, РПГ, БТР
    То ако е така - добре, само че цитираният текст лично аз го тълкувам по съвсем друг начин...

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Значи гръмваш някого в дискотеката, купуваш дискотеката (то ще стане преди делото да стигне до съда) и се оказва че си действал при самозащита в дома си

10. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    не се притеснявайте - утре ще вдигнат цените на тока, водата, парното и ще наемат още 50 000 windows-a за $160/година...
    Правилно разсъждаваш.Още повече,че заедно с промените на НПК бяха гласувани и промени в закона за енергетиката.
    А тези промени никой не ги коментира.
    Покрай НПК това минава съвсем незабелязано.
    В случайни съвпадения не вярвам.
    Измененията на закона не са публикувани или поне аз не успях да открия официален източник на информация.
    На сайта на НС имаше само съобщение че са гласувани промени.
    Залагам моята хубава кожичка с/у кожата на един умрял плъх,че от тези промени ние ще сме потърпевши.
    То кога ли е било друго?

11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от BerkStock
    То ако е така - добре, само че цитираният текст лично аз го тълкувам по съвсем друг начин...
    Е, тя работата опре ли до тълкуване, значи пак нищо не са направили. Ще видим като излезе в ДВ.

12. Member
    Тук е от
    Jun 2005

.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

...или са успели да изстискат минималните количества здрав разум от иначе болните си мозъци, но май са подкарали в правилната посока.
    Не бих могъл да го формулирам по-добре.

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от MrMyr
    ......
    Интересно ми е ако ме нападне навън и се забухаме взаимно, но в крайна сметка и двамата ни закопчеят .. кого ще съдят ? .. и как
    И двамата, ако няма свидетели, че той те е нападнал, а ти си се отбранявала. За дребно хулиганство и нарушаване на обществения ред.

16. Тук е от
    Jan 2003

Абе и аз го слушах това по късната емисия новини на Нова ТВ (30.08.2006), ама чак не ми се вярва...

А а и на сайта им същата новина не съдържа тази част, а само за самозащитата в домът и за продажба на деца?
    ...Странна работа може би онзи от ГДБОП (все му забравям имет - дето се прави на Бойко Борисов с голата глава),
    ги е скастрил, да не шумят много, че му отиде на пусто PR-а, язък

17. Member
    Тук е от
    Jun 2005

.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от MrMyr
    ...
    Сега разбирам що като излизам с колата брат ми редовно оставя бухалка в джоба на вратата до мен..
    ...
    То поради същата причина аз си нося ловджийски нож с 30 см острие под седалката...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Интернет (Т)Груп - да нямаш интернет
    От Sletu във форум Черен списък
    Отговори: 19
    Последно: 14-11-09, 18:42
  2. Отговори: 3
    Последно: 06-09-06, 00:20
  3. интернет
    От bibis във форум Мрежи
    Отговори: 1
    Последно: 31-08-06, 23:23
  4. интернет на 2 пц-та
    От iovkito във форум Мрежи
    Отговори: 13
    Последно: 19-04-06, 07:42
  5. Интернет
    От bursi във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 2
    Последно: 01-11-04, 22:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе