Резултати от 1 до 8 от общо 8

Софтуер чете по устните на Фюрера

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Софтуер чете по устните на Фюрера

"Нов компютърен софтуер, който може да чете по устните, помогна да се разкрият някои от тайните от Втората световна война - "домашното видео" на Хитлер.
    Технологията позволява да се дублират със звук немите филми, много от които са заснети от Ева Браун, спътницата в живота на нацисткия водач, в планинското им имение Бергхоф.
    Лентата показва един Хитлер, съвсем различен от истеричния оратор, въвел Германия в унищожителна война, разказва британският в. "Дейли телеграф".
    На кадрите той може да бъде видян как общува с лекота с гостите си, пуска шеги и говори с оживление за любовта си към киното и в частност към Мики Маус.
    Технологията за разпознаване на говор се нарича ALR (Аutomated Lip Reading) и е създадена от експерта Франк Хубнер. Компютърът следи и разпознава движенията на устните при говор, превръща ги в звуци и ги сравнява с думите в речника...."

Ще бъде интересно този софтуер да се прилага спрямо нашите футболисти да кажем след жълт или червен картон. Сигурно най-малко проблеми с правилното разпознаване на речта ще има с Христо Стоичков от времето, когато играеше

2.  

3. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Re: Софтуер чете по устните на Фюрера

Aбе малко са му изказванията на немски, като това: "Айне,цвайне - дрън", а пък този софтуер на български не знам кога ще тръгне!

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

До колкото зная, има система за четене по устните, която се ползва от глухите. Чудя се толкова ли не може да се намери някой, който притежава това умение, да преведе какво е казвал Хитлер, та чак програма са писали...

5. Member
    Тук е от
    Feb 2001

В този ред на мисли... любопитно ми е какво стана с онези големи реклами за управляване на компютрите с глас...
    Дали ще дойде скоро времето всичко да се прави с глас и какво развитие има по въпроса ?

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от DarkRose
    Дали ще дойде скоро времето всичко да се прави с глас и какво развитие има по въпроса ?
    Много субективни фактори има при гласовото управление.
    Представям си как джиткам някоя игра с гласово управление:
    Бягай бе. Клекни, залегни. Не там бе, зад крушата. А ся стреляй. Не по нашите бе. По оня зеления . Не по зеления варел бе, по зеления пехотинец. Презареди, презареди пушката. А ся метни граната. Ух да та е@а не по мен.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от DarkRose
    ...Дали ще дойде скоро времето всичко да се прави с глас и какво развитие има по въпроса ?...
    Най вероятно няма развитие в тази насока от практична гледна точка. Защото сигурно час пред компютъра ще докарва до прегракване. После това ще рече в същото време да няма други шумове, музика, защото ще трябва да се надвикваш с тях. Това ще обрече на гибел и теми като "Какво свири winamp-ът ви в момента"
    Аз не мога да си представя как ще съм пред екрана и ще си бръщолевя безспир. Ами нали като стана - ще ми станало вече навик и сам ще си говоря, което пък води до среща с двама по-яки санитари в бяло

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    ...Ами нали като стана - ще ми станало вече навик и сам ще си говоря, което пък води до среща с двама по-яки санитари в бяло
    Их, как знаеш...

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от IvO™
    Их, как знаеш...
    Ами да! Живо си представих даже как сe мятам докато ми слагат ризката и крещя "Abort! Cancel ви казвам! Undo, undooo! Format C!"

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. DVD-RW - чете само сд ...
    От connect във форум Общ - хардуер
    Отговори: 4
    Последно: 23-01-10, 00:10
  2. Има ли програма която да чете
    От sailorbg във форум Общ - софтуер
    Отговори: 6
    Последно: 30-04-06, 08:39
  3. Как се чете хистограма?
    От zerow във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 23-01-06, 15:26
  4. CD 850 MB се чете като 702 МВ
    От telefonist във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 18-11-05, 12:17
  5. Чете в Word?
    От meduna във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 07-01-04, 18:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе