Резултати от 1 до 5 от общо 5

Доган се оттегля от политиката

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #1

    Доган се оттегля от политиката

    Доган се оттегля от политиката

    Лидерът на ДПС не виждал реализацията си в тази сфера, след като като България влезе в ЕС

    15.12.2006 г., НетИнфо.БГ


    "Лидерът на ДПС Ахмед Доган възнамерява да се оттегли от политиката през 2007 г. Това обяви самият той в предаването "Панорама" на БНТ.

    Интелектуалците се включвали в политиката само в критични ситуации. Според Доган след влизането на България в ЕС ще настъпи нормален период в развитието на страната и в технологията на правене на политика.

    Мисля, че повече нямам работа в тази сфера на реализация, поясни той. Не бил подготвил свой заместник, защото в партия, в която се държи на екипа, заместник не се готви.

    Лидерът на ДПС изрази виждането си за необходимостта от модерен български национализъм.

    Според него започват процеси, които са контрапункт на това, което става в Европа като криза на идентичност и толерантност.

    Доган определя национализма като естествен процес в правенето на политика. След приемането на нови страни членки ЕС се изправял пред фундаментален проблем - мултикултурност". До този момент Европа няма форма за разрешаване на евентуални конфликти и разминаване на етнооснова.

    Хоризонталното разширяване на общността трябва да се съчетае с усвояване на базови ценности, които са общи за всички. И ние тук трябва да си намерим мястото като нация и държава", смята Доган.

    "Последните 15-ина години ДПС се утвърди като успяла партия. Много малко партии могат да имат такава самооценка", категоричен бе лидерът й. Доган изтъкна, че политиката е колективна игра, която предполага много добър екип, който подходящият лидер да подбере.

    "Ако искаме да определим всичко, което стана през тази година, това е успехът на правителството. Първо, във връзка с евроинтеграцията. Второ, България за първи път има около 3 млрд. евро чужди инвестиции.

    Трето, вече има тенденция за доминация на експорта над импорта, много важен индикатор за възхода на политика и икономиката", каза още Сокола. По думите му няма епоха, която обича своите политици. По отношение на темата с досиетата той подчерта, че има тенденция да се приписва на Държавна сигурност огромна сила.

    В контекста на демократичното отворено общество политиците трябва да си дадат сметка за принципа на националната сигурност, добави шефът на движението за права и свободи. Той бе преизбран на лидерския пост в партията през април тази година. (вж. словото му пред делегатите на националната конференция на ДПС). Тогава обясни, че в България "обръчът от фирми" се появи на бял свят преди пет-шест години като противодействие на две основни причини". Първата била свързана със създаването на адекватен контрапункт на олигархизма в политическия живот на страната. Втората е следствие на преодоляването на умората от дългото очакване на т.нар. "стратегически инвеститори", и най-вече с осъзнаването на сакралната истина "Господ помага само на онези, които сами си вършат работата", заяви Сокола. Обръчът създавал стабилност и сигурност на всяка система.

    Доган се скара с медиите, защото въведеното от него понятие "обръч от фирми" свързвали само с неговата партия.

    Ахмед Доган е роден на 29 март 1954 г. в с. Пчеларово, Варненско. Завършва философия в СУ " Климент Охридски" през 1981 г.

    Кандидат на философските науки и научен сътрудник в Института по философия към Българската академия на науките. Доктор по философия от 1984 г.

    През 1985 г. основава нелегална организация във връзка с насилствената смяна на имената на турците в България, за което през 1986 г. е арестуван и осъден. Амнистиран след падането на тоталитарния режим през 1989 г.

    Учредител и председател на Движението за права и свободи (ДПС) от създаването му на 4 януари 1990 г.

    Избран е за депутат във 7-то Великото Народно събрание. Народен представител и председател на парламентарната група в 36-то,37-то, 38-то, 39-то и 40-то Народно събрание.

    Под негово ръководство ДПС е коалиционен партньор на НДСВ в управлението на страната (2001-2005).

    След последните парламентарни избори, с мандат на ДПС като трета политическа сила, се създаде трипартийната коалиция с БСП и НДСВ."



    Линк: http://netinfo.bg/?tid=40&oid=979941

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    898
    #2

    Re: Доган се оттегля от политиката

    Най-вероятно става въпрос за оттегляне от "активната" политика,пък и за какво му е вече?
    Гушата - пълна,повечето от амбициите му - удовлетворени...
    Иначе - никой никога не се оттегля напълно.

  4. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    131
    #3

    Re: Доган се оттегля от политиката

    Оттегля се, за да дърпа конците в сянка. Това е, другото е измама.

  5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #4

    Re: Доган се оттегля от политиката

    не знам откъде ще намерят друг толкова добре подготвен и обигран бивш служител на ДС да сложат на негово място

    може никой на не харесва "сокола", но аз предпочитам марионетна партия, тип "фурнаджийска лопата" и мир, пред разбеснели се фундаменталисти и сепарационисти!

    в "оттеглянето" му виждам предвестник на нормализиране на ситуацията в България. не защото той е бил причината, а защото той винаги най-добре е надушвал кое и как е било възможно. след като е преценил, че повече далавера в политиката няма, значи е преценил, че "който крал, крал". дано да съм прав...

  6. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Мнения
    330
    #5

    Re: Доган се оттегля от политиката

    Ако това въобще ще да е вярно, а не блъф, мисля, че голяма е играта. Много по - голяма, отколкото се пише...
    Най - вероятно нищо общо с политическото пространство и типа партия, а нещо с парите ще да е .
    Доганчо отдавна беше монополизирал парите за селско стопанство и много други неща на държавно ниво, а на регионално не ми се говори. Там ако е натиска. Или по линия на службите.... Така могат да му раздрусат партийната позиция, иначе не виждам как...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. За или против политиката на *****
    От backinblack във форум Анкети
    Отговори: 20
    Последно: 20-05-14, 11:43
  2. Отговори: 1
    Последно: 16-06-06, 18:51
  3. Отговори: 1
    Последно: 28-12-03, 08:29

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе