Българите били сред най-честните работници в света
Българите били сред най-честните работници в света
Лидери сред кръшкачите от работа са индийците - 8,64 дни средно на година
23.04.2007 г., НетИнфо.БГ
"Българите са сред най-честните работници, тъй като кръшкат от работното си място средно по 0,67 дни годишно. Това сочи изследване на германския институт "Гева" (частен институт за търсене и намиране на най-подходящата работа за всеки).
Бягането от работа става най-често чрез използването на болнични листове без съответното лице да боледува.
Българите попадат в групата на работещите, които ползват такива "болнични" средно под 1 ден годишно.
Лидери в тази класация са индийците, които се явяват най-големите кръшкачи от работното място - 8,64 дни средно на година.
На второ място по използване на болнични листове се нареждат шведите, които отсъстват от работа по 7,67 дни в годината.
Третото място е за американците, които кръшкат по 3,07 дни годишно. Италианците са четвърти с 2,20 дни, а германците заемат петата позиция с 1,83 дни.
Южна Корея заковава на 1 ден, тайванците - на 0,99 дни, Белгия - 0,93 дни, Турция - 0,73 дни.
По-малко от българите кръшкат единствено работниците в Мексико (0,62 дни годишно) и Унгария (0,54 дни)."
Линк: http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1035541
Коментар: Тия са се объркали нещо... :-memnon
Re: Българите били сред най-честните работници в света
Да бе да... да бяха включили в изследването и държавната администрация..
Е, те пак са си на работа, с но малко по-големи почивки, по-бавни чко работят, докато си кажат и клюките...
П.С. НЕ визирам 100% от държавната администрация, но голяма част от нея просто трябва да си замине..
абсолютно, в нашата фирма работниците "боледуват" масово
Aaaa.. бe. :) то тва е за българите работещи в Германия :))
Сигурно има някакъв смисал и без това няма пари , а като кръшкат ептем няма да има :)
Ми за какво да кръшкат, като и без това не работят? :)
Или пък ако не дойдат на работа това никой не го отчита, така че по официална статистика са си на работа.
Цитат:
Първоначално публикувано от DarkRose
Да бе да... да бяха включили в изследването и държавната администрация..
Е, те пак са си на работа, с но малко по-големи почивки, по-бавни чко работят, докато си кажат и клюките...
Това пък откъде ти дойде на ума?
По-големите почивки имам предвид. Дали ще имат 30 минути почивка или 120 минути на обяд е без значение, работното време е 40 часа на седмица, нито повече, нито по малко, нормативно определено. Или 8 работни часа на ден, големината на почивката е без значение, тя не се брои за работно време.
Цитат:
П.С. НЕ визирам 100% от държавната администрация, но голяма част от нея просто трябва да си замине..
Явно познаваш в подробности "голяма част" от работата на държавната администрация, завидно е това. Имам някакво усещане, че имаш идея кой точно ще се справи по-добре, ако е на мястото на заминалите си.
Цитат:
Първоначално публикувано от Malone
По-големите почивки имам предвид. Дали ще имат 30 минути почивка или 120 минути на обяд е без значение, работното време е 40 часа на седмица, нито повече, нито по малко, нормативно определено. Или 8 работни часа на ден, големината на почивката е без значение, тя не се брои за работно време.
Явно познаваш в подробности "голяма част" от работата на държавната администрация, завидно е това. Имам някакво усещане, че имаш идея кой точно ще се справи по-добре, ако е на мястото на заминалите си.
ееее личи си че си мой човек :yahoo: ше почерпя като се видим следващия път :Drinks:
1.Депутатите,към държавната администрация ли са ? :RTFM:
2.Преди време "СОКОЛА" оглавяваше една класация по неявяване на работа,а не по ползвани болнични... angel
Имам наблюдения върху много на брой малки частни фирми с персонал до 10 човека. Наистина много.
Та забелязвам, че много често в такива фирми, не се налага да се вадят болнични - достатъчно е едно телефонно обаждане "Болен съм днес и ще отсъствам". А също виждам и обратното - "Не съм съвсем добре днес, но съм на работа, защото трябва да си свърша служебните ангажименти, от които пряко ми зависи дохода".
Аз също работя в такава малка фирма. Да чукна на дърво, не боледувам много, но съм от тия дето ходят на работа (щото от това ми зависи дохода), дори когато реално съм леко болен и мога да си взема болнични.
ПП. На трудов договор съм
Абсолютно подкрепям MitkoS - свърши тая : абе малко съм болен или ама малко съм бременна и онова емблематичното: на свинска смърт съм :)
Депутатите не са държавни служители. Примера с Меди Доган е неподходящ по тази причина. А иначе и сега я оглавява класацията, не само преди.
До 18.04.2006 г. е имал 98 неявявания на работа. Това от началото на 2006 г. до 18.04.2006
След него е Волен Сидеров с 55 неявявания за същия период.
Цитат:
Първоначално публикувано от Malone
Грешно усещане имаш.
Не познавам "голяма част" - Отвратен съм от "голяма част" и тяхното желание за работа !
Нямам идея, неме и интересува.
Работното им време може да е 40 непълноценни часа.
Като цяло не им обръщам внимание - гледам да имам по-малко допир с "такива"...
Колкото навън кръшкат, толкова в България не кръшкат. Само дето един германец би предпочел да вземе на работа нечестен свой сънародник, отколкото честен българин. :RTFM:
... примерно :oops:
Цитат:
Грешно усещане имаш.
Не познавам "голяма част" - Отвратен съм от "голяма част" и тяхното желание за работа !
Нямам идея, неме и интересува.
Работното им време може да е 40 непълноценни часа.
Като цяло не им обръщам внимание - гледам да имам по-малко допир с "такива"...
Наистина е по-добре човек да няма работа с нас но не защото сме мързеливи или нещо друго, просто системата е толкова тежка и объркана че дори тия които мислят правилата се объркват. Като дойде един гражданин и когато не са му наред всички документи ( а те в някои случаи са ужасно много ) и се налага да го върнем да си ги оправи. В такива случаи те си мислят че нямаме желание за работа и ставаме "такива" ..... заразени може би не знам.
Иначе може да се каже че някои от нас постоянно са на "анкети" или "проверки" :)