Излиза Топ 10 на най-простите пароли
„Password” оглавява класацията, а собственото име я завършва
Думата “password” е класирана на първо място в списък от 10 най-прости пароли, който списание PC Magazine ще публикува в броя си на 8 май, съобщи Newslaunches.com.
В петицата от най-използваните пароли влизат още “123456”, ”qwerty”, “abc123” и “letmein”. На шесто място е думата “monkey”, следвана от “myspace1” и модификацията “password1”.
Деветото място заема музикалната група “blink182”. И най-накрая, на десета позиция списанието е класирало собственото име на притежателя на паролата.
Ако някой открие своята парола в списъка, следва незабавно да я смени, съветва къде на шега, къде сериозно Newlaunches.com.
Източник: technews.bg
Re: Излиза Топ 10 на най-простите пароли
Моята е "sex".
Не я виждам в списъка, следователно няма да я сменям.
Никой няма да я познае... та на кой би му хрумнало?
:-memnon
Навсякаде имам различен пас , ако не ги записвам и аз няма да ги запомна , камо ли някои друг :)
мойта е на дядо ти фърчилото, странно ама до сега не съм си я забравяла :)
Цитат:
Първоначално публикувано от tana
мойта е на дядо ти фърчилото, странно ама до сега не съм си я забравяла :)
Нещо излъга , пробвах да те хакна :))
еееее пробвай с на баба ти шортите и ше стане
Аз помня преди в ИРЦ паролата ми беше "kolkotopowe4etolkowapowe4e" .. То повече от 8-10 символа не приема , ама седящите до мене им се завързваше погледа докато ми гледаха пръстите ..
А иначе в моя топ10 често попадат "sex,seks,secret,topsecret,mypass,passworld,love,kiss,EGN,Телефонен Номер, Името на Гаджето" Това е по мои наблюдения ...
А иначе аз често използвам пароли свързани с неща който винаги са ми пред очите + някакви добавки или разменени/заменени символи .... трудно някой ползващ същото ПЦ би се сетил за тях :)
Ще цитирам един виц, дето Ru-Boy го беше пуснал преди време:
- Как се казваш?
- Киро
- Че много ти лесно името
- Лесно е, ама откакто ти го казах
-----------------------------------------------------
Та така и с паролите, да си ги ......... . .... тия изследвания
Каква по проста парола от "deeba"
Винаги когато излезе екрана да пита за парола и това е първото което ти идва наум.....
Става и варианта "mamkati"
Цитат:
Първоначално публикувано от tana
еееее пробвай с на баба ти шортите и ше стане
Ако до една седмица никой не те е хакнал, обади се аз да се пробвам. Да те хакна.
:))
За мен най-интересната парола, която съм виждал, е sgdrplpo. Не помня чия беше, вероятно на някой от абонатите тука в квартала. На въпроса ми какво е това чудо и как го помни последва и интересен отговор - съкратено от "сговорна дружина планина повдига" :bravo
Цитат:
Първоначално публикувано от etg
За мен най-интересната парола, която съм виждал, е sgdrplpo. Не помня чия беше, вероятно на някой от абонатите тука в квартала. На въпроса ми какво е това чудо и как го помни последва и интересен отговор - съкратено от "сговорна дружина планина повдига" :bravo
Този метод и аз съм го използвал ... доста дълго време паса ми е бил "pvs4psn" Ако ме разбирате за какво говоря ;)
Според мен най-интересната password е none :) откровенно, точно, ясно :)
а за мен  по интересна и трудна за декодиране е alt+255 - след пускането на алта курсора се премества все едно си натиснал интервал , но натискане на интервал не върши работа
забеавихме една интересна парола която даде криле на много "хакерчета" в един едноименен филм . Паролата бе "god"
иначе много интересни съкращения от казармените тъпотии са идеални за парола.