Резултати от 1 до 8 от общо 8

Хай-тек остров строят в Персийския залив

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Първите жители ще се нанесат още тази година

06/06/2007 | TechNews.bg

"Изкуственият остров Pearl Qatar в Персийския залив ще притежава характеристиките на "умен", твърди публикация в сайта AME Info. За неговото построяване ще бъдат използвани най-съвременните материали и технологии.
    Целият остров ще бъде зона на безжично покритие с WiFi и WiMax. Достъпът до интернет за всички сгради в него ще се осъществява по оптични кабели, а за сигурността ще се грижи специална система за защита на информацията.
    Към момента са готови 400 хектара от хай-тек острова, който е в териториалните води на Катар. Очаква се строителството, поверено на United Development Company, да приключи към 2010 година.
    На острова ще живеят около 40 хиляди души в 15 хиляди домове. Първите обитатели ще започнат да се нанасят още през тази година.
    Pearl Qatar не е единственият подобен проект. В Дубай, например, също се строи изкуствен остров, наречен The Palm Jumeirah, който прилича на палмов лист."

Линк: http://technews.bg/info.php?id=3946

Коментар: За какво ни е БТК?! Отиваме в Персийския залив!!!

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Re: Хай-тек остров строят в Персийския залив

ако ще е за единия гол интернет.... малко им трябва явно на персийците

4. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    ако ще е за единия гол интернет.... малко им трябва явно на персийците
    Сега те там са си араби. Ама един арабин с малко не се задоволява.
    Той иска всичко.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Дубайският не е един, а са три. Единият е вече почти готов - цитираният The Palm Jumeirah. Около 60 семейства вече са се нанесли там в началото на годината. Имаше и филм за строежа му по някое от дискавъритата. Страхотен строеж!

Строи се и цяла островна групичка до тях - The World. Във формата на карта на Земята.

Ако имаш Google Earth се виждат двете палми и готовата част (към миналата година) от The World групата. Много е впечатлително!

6. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Тоя филм и аз съм гледал.

Обаче са се появили някакви екологични проблеми наоколо с рибата и водораслите. Това го гледах по друг филм за същите острови.

Между другото pimpirlit, чудех се два или три бяха дубайските острови. Реших да не пиша по темата, докато не се обадиш. Бях сигурен, че ще напишеш нещо тук, даже си мислех, че и размерите на островите ще посочиш.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от MitkoS
    ... Бях сигурен, че ще напишеш нещо тук, даже си мислех, че и размерите на островите ще посочиш.

Интересни са ми инженерните постижения (и не само) на човешкия гений. Не само компютърните. А този филм ми направи впечатление и дори заради него си сложих Google Earth. От тогава чат-пат следя какво е развитието на проекта.

Иначе си абсолютно прав. Проблеми има и не само еколкогични. Но с такива иновативни мега-проекти винаги е така. Колкото и да сме велики, не сме гениални като Майката-Природа!

Колкото до островите - три са, освен групичката, за която вече стана дума. The Palm Jumeirah (най-малкият и най-напреднал в строежа), The Palm Jebel Ali (средният и като размер и като фаза) и The Palm Deira (последният и най-голям). Последният едва сега започва да се строи и май ще е готов към 2015 някъде.

Колкото до размерите - в Google със сигурност има инфо по въпроса. Ако обаче темата отплува в обичайната посока и почнем да си мерим пи...санията с някого и размери ще дам.*

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от pimpirlit
    Колкото до островите - три са, освен групичката, за която вече стана дума. The Palm Jumeirah (най-малкият и най-напреднал в строежа), The Palm Jebel Ali (средният и като размер и като фаза) и The Palm Deira (последният и най-голям). Последният едва сега започва да се строи и май ще е готов към 2015 някъде.
    Аз ще почакам четвъртия - The Palm Jedi Knight.

10. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от IvO™
    Аз ще почакам четвъртия - The Palm Jedi Knight.
    А бе Иво - вземай Силвето и край Варна си спретнете едно островче - 100 квадрата и един креват ви трябва
    Викайте - и аз ще нося камъни ако трябва!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе