Резултати от 1 до 5 от общо 5

WD се насочва към SSD ( Solid State Disk )

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

WD се насочва към SSD ( Solid State Disk )

Голямия HDD производител се насочва и към SSD

WD ще предлага два класа флаш базирани устройства
    Компанията Western Digital, един от основните производители на твърди дискове, планира инвазия на пазара за флаш базирани памети. В интервю за theregister.com висш мениджър на WD казва, че две направления от пазара на флаш базирани продукти са интересни за компанията. Първото са евтините, до 30 долара, флаш памети за портативни устройства от рода на мобилни телефони и камери. Второто направление от интерес за WD са високопроизводителните SSD с цени по 200 долара. Междувременно, представителят на WD прогнозира появата на нов клас мобилни устройства, наречени смартбуци. Те ще запълнят нишата между смартфоните и нетбуците. Засега WD не е обявила конкретни срокове за пускане на собствени SSD продукти.

Източник: TechNews.bg

2.  

3. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Re: WD се насочва към SSD ( Solid State Disk )

Интересно ми е дали ще видим скоро края на магнитните дискове ........

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

1997/8 имаше новина от IBM, че са успели да запишат информация обемно в някакъв кристал...
    досега не съм го видял в масово приложение, но да не забравяме, че SSD не са революционна технология, а просто стъпка напред на съществуващата, така че спирачка засега е само цената. а както добре знаем, серийното производство бързо снижава себестойността до степен масово потребление

5. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

В момента държа в ръце и включвам за пръв път един лаптоп със SSD диск 64G. Лаптопа е купен днес и фабрично си е така.
    Очакванията ми са големи.

И изобщо, считам че SSD дисковете, ще дадат втори живот на много лаптопи. Обаче едва ли ще ги видим тези дискове във версия IDE, така че става въпрос само за лаптопи със SATA дискове.

ПП. Както съм го написал, не става ясно - СКОРОСТТА на дисковете ще даде втори живот на лаптопите.

6. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

MitkoS , ако можеш направи тестове и кажи как са от към скорост , аз пък днес видях за първи път лаптоп с Blu-ray Combo устройство , на Sony .....за съжаление умряло след няколко дена работа. Клиента направо му се ревеше, 2к долари е дал за него а най-близкият сервиз където му признават гаранцията е в Гърция.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Продавам Чисто нов Seagate 750 GB 2.5" Momentus XT Solid State Hybrid Drives
    От pkolev във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 08-02-13, 17:37
  2. State Masine как става най добре?
    От SUZUKI във форум Windows
    Отговори: 0
    Последно: 28-02-10, 15:53
  3. Продавам чисто нов 128GB SSD (Solid Stade Disk) Kingston
    От the_v00d00 във форум Продава
    Отговори: 7
    Последно: 15-02-10, 23:07
  4. The disk is write_protected.Remove the write-protection or use another disk.
    От lisa_lisanova във форум GPS - модели, софтуер, карти и трикове
    Отговори: 4
    Последно: 31-08-09, 19:32
  5. за MSG LED и S1/S3 State signaling with POWER LED
    От cvb във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 0
    Последно: 09-09-07, 16:55

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе