Филм за мафията, която си има държава
Филмът по гръцката телевизия Скай за организираната престъпност в България, частния град Дупница, братя Галеви и спонсорите на БСП:
http://www.dailymotion.com/video/x7z78e_news
За разлика от нас Европа знае много повече....
И как да не потънеш в земята от срам, че си българин.... :help
Вашият коментар ???!
Re: Филм за мафията, която си има държава
Когато фактите говорят ....
е то има ли какво повече да се добави
Цитат:
Първоначално публикувано от stekyman
За разлика от нас Европа знае много повече....
И как да не потънеш в земята от срам, че си българин.... :help
Вашият коментар ???!
Нито чух, нито видях нещо ново.
Всичко това се знае от репортажите и по нашите ТВ.
Много голяма част от филма, са български кадри.
Те гърците да си гледат тяхната си курупция, защото не е по-малка от нашата.
На нас ни спряха няколко млн., а на тях до колкото си спомням над един млрд.
Аз не познавам по-високомерни и завистливи хора от гърците.
Още не могат да преглътнат, че сме част от ЕС.
Много "развитата" държава, прави филм за съседна държава, все едно че при тях е само мед и масло.
Страх ги е че ако наистина дойде правителство, което има волята да се справи с престъпността,
България ще усвои 11 млрд. евро. Ако тези пари наистина отидат по предназначение,
само след 5 г. Гърция ще е след нас.
Абе и гърците имат корупция, ама строят магистрали с осветление и нови пътища без дупки като разпрани, а тук 120км не могат да довършат, защото още преди първата копка парите са окрадени вече...
Цитат:
Първоначално публикувано от Vandal
Нито чух, нито видях нещо ново.
Всичко това се знае от репортажите и по нашите ТВ.
Много голяма част от филма, са български кадри.
Те гърците да си гледат тяхната си курупция, защото не е по-малка от нашата.
На нас ни спряха няколко млн., а на тях до колкото си спомням над един млрд.
Аз не познавам по-високомерни и завистливи хора от гърците.
Още не могат да преглътнат, че сме част от ЕС.
Много "развитата" държава, прави филм за съседна държава, все едно че при тях е само мед и масло.
Страх ги е че ако наистина дойде правителство, което има волята да се справи с престъпността,
България ще усвои 11 млрд. евро. Ако тези пари наистина отидат по предназначение,
само след 5 г. Гърция ще е след нас.
Прав си, Vandal, и аз се учудих, че тъкмо гърци правят такъв филм.
Но проблемът е друг - всичко, което е казано, според мен поне, е наистина вярно. И филмът вече е излязъл. И понеже е в мрежата - вече всеки може да го види, заглавието е доста интригуващо, даже да не разбира някой чужденец езика, при интерес може да му направят превод. А филмът удря по имиджа на страната ни като надеждно място - да вземем пример само за едно - за инвестиции. Оттук - следва отдръпване, ако щете сваляне на рейтинг за риска и пр., все отрицателни последици...
Цитат:
..........
А филмът удря по имиджа на страната ни като надеждно място - да вземем пример само за едно - за инвестиции. Оттук - следва отдръпване, ако щете сваляне на рейтинг за риска и пр., все отрицателни последици...
И най-вероятно точно това е целта на филма. Събитията в Гърция от последния месец сериозно удариха по имиджа на Гърция като туристическа дестинация. Те го усетиха най-силно по Коледа и Нова година. И накъде се насочва туристическия поток?
Долу гърците, долу украинците, долу руснаците, долу американците, долу всички който пречат на български политици да управляват. Заради всички тези горе и заради великия заговор срещу България ние сме най-бедните в Европа, с най-разбитите пътища, с най-слабата икономика, с най-лошото здравеопазване с най-корумпираната съдебна и изпълнителна власт и т.н. и т.н.
Пиши на кирилица моля.
Крис
Цитат:
Първоначално публикувано от blue1
Долу гърците, долу украинците, долу руснаците, долу американците, долу всички който пречат на български политици да управляват. Заради всички тези горе и заради великия заговор срещу България ние сме най-бедните в Европа, с най-разбитите пътища, с най-слабата икономика, с най-лошото здравеопазване с най-корумпираната съдебна и изпълнителна власт и т.н. и т.н.
Както пееше в една песен Тони Димитрова - "Ние сме си най". :yahoo:
Цитат:
Първоначално публикувано от Lupus
И най-вероятно точно това е целта на филма. Събитията в Гърция от последния месец сериозно удариха по имиджа на Гърция като туристическа дестинация. Те го усетиха най-силно по Коледа и Нова година. И накъде се насочва туристическия поток?
OK, Lupus, съгласен съм, този филм гърците са го правили за повдигане на собствения си имидж и за отвличане на вниманието от собствените им проблеми, лукави и подли са византийците, няма що.
Но защо ние, НИЕ БЪЛГАРИТЕ сме съгласни това, което става у нас от доста време - да продължава???!!! И така да пропада страната ни?
Предполагам, че сте чели и чули вече за подготвяната изложба на входа на сградата на Съвета на Европейския съюз в Брюксел.
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=613306
За този който не е разбрал - това е част от проект на чешкото председателство, наречен "Ентропа: Стереотипи и бариери за разрушаване" и представлява "арт инсталация" (таквоз животно не бях чувал -честно :) ) описваща всяка една държава от съюза на базата на масовите стереотипи или предразсъдъци и където България е представена като кенеф (дупка с две стъпки), или "турска тоалетна" по думите на автора й.
АМИ ТАКА СИ Е! Станахме на КЕНЕФ!
И имам чувството, че много от живеещите в тази държава няма нищо, ама нищичко против това да продължава! :taz
А честно казано аз едва дишам! Повръща ми се от смръдня! :081: И се изумявам от непукизма на някои, които са готови да си затварят очите за всичко, само и само да не си нарушат рахатлъка. Ама наистина не сме народ, а мърша! :blob
Цитат:
OK, Lupus, съгласен съм, този филм гърците са го правили за повдигане на собствения си имидж и за отвличане на вниманието от собствените им проблеми, лукави и подли са византийците, няма що.
...................
АМИ ТАКА СИ Е! Станахме на КЕНЕФ!
И имам чувството, че много от живеещите в тази държава няма нищо, ама нищичко против това да продължава! :taz
А честно казано аз едва дишам! Повръща ми се от смръдня! :081: И се изумявам от непукизма на някои, които са готови да си затварят очите за всичко, само и само да не си нарушат рахатлъка. Ама наистина не сме народ, а мърша! :blob
Но е пропуснато нещо да се добави: няколко л**на с надпис "бугарин" и измиващата струя с надпис "ЕС". А отдолу надпис: "Да почистим територията от л**на!"
http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=614088
М-даааа, оказва се, че интерпретацията за страната ни като кенеф не е на наш сънародник, а на мякой си европеец, па макар и творец! :yikes
Т.е. показва как изглеждаме в очите на другите в Европа...
Върви сега, Българино, разправяй, че нямаш сестра!
Допълнено: Ето кой е авторът на целия пъзел:
http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=614141