https://www.youtube.com/watch?v=8H5Up61n-Sg#ws

Acer Dual-Screen Iconia таблет "Touchbook" ще е на разположение в САЩ следващият месец. Той е с чип Core i5, Windows 7 и има два 14-инчови екрана, изработени от високоякостно Gorilla стъкло, което позволява да пишете, да докосвате и жестикулирате.

Acer създаде изцяло нов интерфейс за двойната екранна система, включително "пръстен" - интерфейс, който ви позволява да изберате елементи на екрана, както с един нокът, така и с цяла ръка. Добавени са различни елементи, включително и екранната клавиатура, с която таблета се превръща в лаптоп.

Acer Iconia Touchbook Dual-Screen Tablet осигурява по естествен начин взаимодействие с цифровите данни.

Първият в света Tablet с два 14-инчови сензорни екрана сега е на разположение за предварителна продажба в САЩ и Канада.

Интуитивен за използване и персонализация на индивидуалните нужди, съчетава мощността на Intel Core i5 обработка с познаване на Windows 7 и е предназначен да промени начина, по който хората използват технологиите и се ангажират със света. Носител на престижни за тази година " Last Gadget Standing " награда на CES, Iconia притежава най-добрите черти на всеки преносим компютър или таблет.

С гъвкавост при използване на пръста, тип на виртуалната клавиатура или използване на комбинация от двете, Iconia Touchbook предлага много начини да направиш компютъра наистина личен. Потребителите могат да персонализират това, което се показва на всеки екран, което им позволява да гледате видео в горната част на екрана и да разглеждат мултимедийни библиотека на дъното на едната страна, или преглед на една уеб страница в два дисплея. С помощта на долната част на екрана за управление и контрол на действията върха екрана. Има презентации, филми или уеб страници без икони и други навигационни инструменти.

Изключително здрав и устойчив на драскане 14-инчовите LCD екрани на Iconia са направени от ултра-тънък Gorilla стъкло от Corning - известен производител на изключително трайно стъкло.

"Acer Iconia Touchbook доставя компютърно и визуално преживяване както никой друг", каза Eric Ackerson, старши продуктов маркетинг мениджър на Acer Америка.

"Дали Touchbook се използва от собственик на малка фирма или студент, с уникалния си двоен дизайн на екрана, той подобрява взаимодействието с цифровите данни. Нашият страхотен дизайн и приложения, ще се позволят за да откриете нови и много по-лични начини за комуникация и да се наслаждавате на работата с компютърните системи, независимо дали това е свързано с работа или за лично удоволствие. "

• TouchBrowser е специално проектиран да предложи по-удобно сърфиране в интернет при използване на докосване за вход. При стартиране на уеб съдържанието, то ще се влее в двата екрана. А лентата с инструменти в долния край на екрана осигурява лесен контрол върху отворените страници. За да въведете адреса на сайта, потребителите могат да използват виртуалната клавиатура или да го въведат, чрез използването на жестове. Страницата може да се добави към любими като докоснете икона „Добави Любими”.

• MyJournal е удобен, за да предотвратите изрезки от уебсайтове и друга информация. Изображенията могат да бъдат уловени от всяка уеб страница. Включва предварително зададени раздели за новини, спорт, развлечения, политиката и бизнес. Лентата с инструменти в горната част на страницата е лесна за редактиране, оразмеряване, преименуване и преместиване на клипове към други страници. В бизнес среда ще останете доволни от тази функция при проследяването на новини за конкурентите или за проверка на фондовия пазар.

• Social Jogger едновременно се свързва с три от най-популярните сайтове за социални контакти - Flickr, Facebook, YouTube и представя всеки на един екран. Потребителите могат да проверяват мнения и актуализации на един екран с един поглед и да използват другия екран, за да видите един от обектите по-подробно, да сърфирате в интернет, да гледате снимки или работите с електронна таблица.

• Scrapbook е удобно място за съхранение на уеб сайт, фото изображения и друго съдържание. Тя включва писалка инструмент за рисуване или за ръкописен текст, като например за добавяне на коментари и напомняния. От там, изображенията могат да бъдат изнасяни в буфера за вмъкване в други приложения или записани като графичен файл.

TouchPhoto, TouchMusic и TouchVideo осигуряват директен достъп до мултимедийни файлове, съхранявани на таблета.

• Виртуалната клавиатура дава възможност на потребителите да въвеждат данни. В комбинация с допир възможностите на Iconia Touchbook са гъвкави. Той е мощен таблет, предназначен за максимална ефикасност и производителност. Когато и двете длани са поставени на дъното на екрана, виртуалната клавиатура в пълен размер веднага се появява. Машинопис и предсказуем текст дава възможност за бързо въвеждане на данни и намалява до минимум грешките. Цифров touchpad с разпознаване на ръкописен текст преобразува ръкописа в текст. Районът за дланите може да бъде персонализиран с изображение на компютъра - лого на дружество или с панорамен фон - така че потребителите да могат да персонализират таблета още повече.

• Жест редакторът е лесен и бърз начин за незабавно стартиране на специфични приложения, достъп до любимите сайтове или дори да заключите компютъра само с едно движение на пръст. Има набор от предварително определени жестове, но потребителя може да създаде такива само с пет лесни стъпки. Така например, просто правиш $ (долар знак) на екрана и може да предприеме финансови или счетоводни изпълнения или AV (отметка) да отворите списък със задачи.

• Инструменти за улавяне позволяват на потребителите да качват части от изображение (снимка, илюстрация или уеб страница) и да го запишете на Scrapbook приложение за по-нататъшно редактиране. Това е чудесен начин за събиране на изображения за използване в презентация на PowerPoint.

• The Web Clip инструмент е специално за изрязване на части от уеб страници, за да запишете на MyJournal. Докоснете екрана, изберете областта за изрязване, натиснете и плъзнете някой от ъглите на избраната област по него, след което натиснете района отново, за да отворите меню, за да поставите съдържанието в MyJournal или да го копирате в клипборда .

• Window Manager предоставя сензорен интерфейс за управление на различни отворени прозорци на екрана. Потребителите могат да персонализират екрана както и неговия размер.

• Устройството за управление е един лесен начин за достъп и регулация на мощността, дисплея и звука, безжичните връзки и различните устройства, свързани към HDMI, VGA и USB порт.

Clear.fi прави удобен за обмен на данни в малкия офис, което прави лесно да споделяте мултимедийно съдържание на Acer Iconia Touchbook Clear.fi автоматично се свързва всички Acer устройства в мрежа (смартфони, преносими компютри, настолни компютри, HD медия плейъри и устройства за съхранение), след което се събира и организира медийни файлове по тип (видео, музика, снимки, предварително записани телевизионни предавания). Потребителите могат да сърфират в категории и след това да плъзнат и да пуснат медиите към някоя от свързани компютри или устройства за възпроизвеждане.

Iconia-6120 Dual-Screen Touchbook има 4GB оперативна памет и Intel ® HD графика. В допълнение Dolby ® Advanced Audio ™ v3 носи най-различни звуци за бизнес презентации, филми, музика и игри.