имам аз един въпрос:
защо доброволците са облечени в маскировъчни униформи?
целта е да се крият и остават незабелязани, или ако стане беля с някой от тях, да бъде видян отдалеч?
![]()
имам аз един въпрос:
защо доброволците са облечени в маскировъчни униформи?
целта е да се крият и остават незабелязани, или ако стане беля с някой от тях, да бъде видян отдалеч?
![]()
Защото тези униформи отговарят на условията за работаВсеки преди това е преминал задължителен инструктаж (или поне така трябва да бъде) така че всеки си носи отговорността за белята.
тя процедурата си е процедура
моята гледна точка е, че когато инерцията води пред разума, после всеки се чуди "що тъй стана?"
Ами процедурата е съвсем правилна. Ако аз бях на мястото на военния министър, щях да ги водя и запасняци. Хем ще спазват дициплината, а няма да се държат като башибозук, хем шефовете им не могат и с пръст да ги пипнат, ако са работещи.Първоначално публикувано от FearMe
Абе отдавна е време в България да се сформира Национална гвардия.
Много колеги от един друг форум, бяха на мястото на пожара като доброволци. И мога да кажа, че всички които отидоха първия ден неподготвени, вечерта се върнаха почти без дрехи... Затова от втория ден нататък всеки, ходеше подходящо облечен...Първоначално публикувано от FearMe
Относно как са се държали... Мисля, че се държаха много на ниво, да не кажа, че точно те свършиха половината работа. И ако е имало дезорганизираност, те едва ли е била при доброволците, а точно обратното.
Гледайте тук и сами си правете изводите -
http://play.novatv.bg/play/276473/
А относно видимостта, ами нека "държавата" им даде по една оранжева жилета за да се виждат от далече, вместо да им дава пробити кофи да заливат пожара... Хората си изпотрошиха колите, изхарчиха сумати гориво, отделиха сумати време, за нещо което принципно изобщо не е тяхно задължение... Сега остана да ги пратят и жилетки да си купуват... ;(
Сигналните жилетки които се продават по магазините НЕ стават за работа при тези условия (гасене на пожари) Те са найлонови, топят се лесно при висока температура и са лесно запалими.... да споменавам ли какво ще стане ако на някой му се запали жилетката![]()