Отговор: Някой знае ли...?
честно незнам , но се замислих ако аз излъжа за това че съм висшист и предоставя фалшива диплома , за да започна работя някъде и ме "хванат" - не ми се мисли колко глоби, присъди и др. последствия ще имам , за нещо което не е от значение за държавата , нито за такъв висок пост.
Оказа се за пореден път че хората които трябва да работят с необходимото образование , познания , стаж и ценз , стоят без работа , а гореописаната личност , която умишлено ще спестя епитети( не заради друго ами просто няма какво ново да кажа ) без грам идея за управление , нормативни актове, последователност и писане на документи за Евро фондове, спря средства на много хора за сметка на други като нейния казус "земеделски собственици , без собственост и без реколти.
Off Topic
Още си мисля че за да оправим държавата , трябва да почнем от съдебната и изпълнителната власт , поле през законодателя( НС ) и най-накрая през нас. Сега е в точно обратния ред и виждаме ефекта.
Всички питат кога ще се "оправим". Аз казвам никога , докато има такива точно такива примери.
Огледайте се внимателно и нека всеки каже колко груби поругавания на закона има всеки ден около вас.
Неправилно паркиране , неспазване на знаци, груби нарушения относно движението , неадекватна реакция от правораздавателните органи , понеже те самите ги нарушават. Бойни кучета , без намордници "осират площадките. Като направиш забележка, ако си по-едър те псуват , ако си дребен ти скачат на бой.
Служители в държавна администрация си мислят че са хванали .......... за .......... , и не им пука, Те са недосегаеми , ти си зависим. Редица пропуски , некадърност и невъзпитаност.
Престъпността расте , защото всички знаят че няма да бъдат осъдени, ще се покрият нещата. Самия законодател ( НС ) показва как негови членове потъпкват законите които те гласуват и не ги спазват и им се разминава. Постоянно се натяква за дискриминация, само че никой не забелязва че отдавна дискриминацията е позитивна- насочена е към хората които плащат , работят и спазват правилата. Студентите им се каза директно , като не им харесва - да емигрират. Журналисти стават политици и единствената им предизборна платформа е да правят доноси.- никаква програми за развиването на страната. Всеки иска къс от баницата.
Само в Турция за последните 3г. има над 10 000 министри , кметове , областни управители или заместници осъдени на затвор , заради отклоняване на средства, злоупотреби с власт и тн. Гърция също преследват до дупка, независимо кой е нарушителя.
Румъния осъди най-богатия човек в страната си и го прати в затвор.
И трите държави имат стриктни органи за контрол и там всяко нарушението излиза доста солено.
Off Topic
Отговор: Някой знае ли...?
А Румяна Желева къде е, а Георги Харизанов (този със златния часовник) какво ли прави, а този който си беше записвал в тефтерче телефонните инструкции с какво ли се занимава. Екзотичната министърка-поетеса на здравеопазването, дето бяха я прибрали от пътя къде ли е. Интересно.