Резултати от 1 до 2 от общо 2

Allseen Alliance

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,376
    #1

    Allseen Alliance

    https://allseenalliance.org/announce...net-everything

    Ehternet, Wi-Fi, Bluetooth, DLNA, UPnP, Miracast, AirPlay, NFC (и много други) са решения, които позволяват "комуникация" между устройства, но всяка със своите добре дефинирани протоколи. Това, което липсва е "универсално" решение, действително оперативно съвместима, мулти-платформа, която може да опрости подхода, особено в областта на дома: платформа, която позволява да си взаимодействат телевизора, сет-топ-бокс, медия плеър, осветлението, климатика, смартфона, таблета, компютъра, пералнята или фурната, без да се налага да се притеснявате за избрания стандарт, марката на използвания продукт или операционната система. С натискане педала на газта, фондацията Linux е решила да популяризира инициативата open-source "AllSeen Alliance", с участието на повечето от основните играчи в производството на потребителска електроника. Сред учредителите са марки като Qualcomm, LG, Haier, Panasonic, Sharp, Silicon Image или TP-Link и неотдавнашното присъединяване на Cisco, D-Link, Harman, HTC, doubleTwist и Lite-On (да цитирам марката по-известна на широката общественост). Всеки ще трябва да допринесе за проекта със собствени хардуерни и софтуерни ресурси, като се започне с платформата с отворен код, разработена от Qualcomm AllJoyn (виж линк ) и да се гарантира оперативната съвместимост между устройствата ", успяваща да ги свърже", независимо от предназначението (мобилни, домашни, медицински, автомобилостроене, и т.н. ...) и операционна система (Linux, Android, IOS, Windows, Mac). Следователно целта е да се разработи стандарт / еко-система и универсална като "интернет на нещата". Подходът изглежда много интересен, да почакаме и ще видим някакви конкретни разработки!
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 12-12-13 в 21:12.

  2.  
     
  3. Member Аватара на Shienar
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    460
    #2

    Отговор: Allseen Alliance

    Интересно - ако успеят да го осъществят и предложат софтуер за управление определено ще е уникално постижение. Автоматизацията у дома е нещо все още слабо популярно не само при нас, а и навън. От известно време ми се въртят разни идеи и се опитвам да намеря подходящо решение за себе си, но или цената е прекалено висока, или модулите за управление не са достатъчно надеждни и им липсва гъвкавост. Досега единственото, което съм открил и максимално се доближава до изискванията цена/качество е на фирмата Loxone. Разбира се количеството желаещи ще се увеличи в пъти, ако всичко това може да се постигне безплатно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. The Jagged Alliance 2: Wildfire
    От 666 във форум ИГРИ
    Отговори: 1
    Последно: 03-04-04, 16:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе