Съжалявам. Аз лично не виждам никаква логика в това, което се опитваш да кажеш.
Съжалявам. Аз лично не виждам никаква логика в това, което се опитваш да кажеш.
"Върху" както се изразявате "Мона Лиза" или картината "Мона ЛИза" никой няма авторски прави, освен самият художник и тези авторски права са неимуществени- да се изписва името му върху нея.
Всеки може да си нарисува своя собствена "Мона Лиза" или да направи копие на "Мона Лиза", НО трябва да отбележи, че именно той я е нарисувал, тоест да отбележи името на художника който го е нарисувал.
Това вече няма да е оригиналната "Мона Лиза", а в най-добрият случай нейно копие от "еди кой си" художник.
А иначе че цените на филмите са неадекватни както спрямо доходите, така и спрямо това което предлагат като съдържание/смисъл преживяване е вярно.Аз също съм силно демотивиран и почти не ходя на кино.Препочитам тетъра когато има какво да се види и изживее- преживяването е доста по-силно когато е "на живо" ...
трябва да направим много важно уточнение, защото присъствието на този линк в тема за торенти е некоректно
става дума за сайтове, предоставящи за гледане или сваляне цели филми
аз съм съм категорично против съществуването им и крайно учуден, че мерки срещу тях се вземат чак толкова късно
има огромна разлика между комерсиално предлагане на сайта на компанията за онлайн гледане, и торентите, споделяни некомерсиално между физически лица. независимо, че и предлаганото за гледане онлайн съдържание не е 1:1 с оригинала, както и коментирахме по-горе, комерсиализацията му го прави недопустимо за мен!
при торентите има недоказуеми пропуснати ползи за носителя на права, които може, но може и да не настъпят при ограничаването на торентите, докато при онлайн филмите на различните интернет-доставчици има изрично комерсиално привличане на клиенти с помощта на онлайн филми, т.е. има пряка финансова, доказуема изгода за инициатора (фирмата)